Söderling kan överraska i ATP-slutspelet

:paf-logo:Så har det blivit dags för en av tennisvärldens stora höjdpunkter, ATP-slutspelet i London. För första gången på åtta år är en svensk kvalificerad. Enligt spelbolaget Paf kan Robin Söderling överraska.

Svensk tennis har äntligen fått fram en spelare som kan vara med och utmana i den absoluta världstoppen. Robin Söderling har slagit igenom rejält i år med finalplatsen i Franska Öppna som höjdpunkt.

Slutspelet består av två grupper där de två främsta går vidare till semifinal. Söderlings grupp består förutom Söderling av Rafael Nadal, Novak Djokovic och Nikolay Davydenko.

– Söderling har fått en tuff grupp där nog Djokovic, som är i bra form, blir för svår. Däremot har Söderling goda chanser mot de två övriga och aspirerar på en semifinalplats, säger Patrik Wilhelms på Paf. Davydenko slog han senast i Paris och Nadal är inte i samma fina slag som tidigare.
Vinstchanserna små

Söderling vann nyligen Stockholm Open men vinner sällan större ATP-turneringar.

– Att Söderling skulle gå hela vägen och vinna ATP-slutspelet känns ytterst tveksamt, säger Patrik Wilhelms. Novak Djokovic, som är i kanonslag, känns som en klar favorit till slutsegern.
Här är oddsen från :paf:

ATP Tour Finals – London – Odds från :Paf:

Robin Söderling: Slutplacering?
5-8 1,50
3-4 2,75
2 10,00
1 15,00

Söderling: Vidare till semifinal?
Ja 2,45
Nej 1,5

ATP Tour Finals – Vinnare?
Novak Djokovic (SCG) – 2,75
Roger Federer (SUI) – 4,00
Andy Murray (GBR) – 5,00
Juan Martin Del Potro (ARG) – 10,00
Rafael Nadal (ESP) – 10,00
Nikolay Davydenko (RUS) – 15,00
Robin Söderling (SWE) – 15,00
Fernando Verdasco (ESP) – 30,00