Söndagens matcher i Allsvenskan

Igår gick Allsvenskan igång igen efter ett långt sommaruppehåll för Fotbolls-VM. Efter intressanta iakttagelser i gårdagens matcher blickar vi nu framåt mot dagens matcher. Fyra matcher skall avverkas och Odds Online har givetvis oddsen!

Elfsborg-Örebro

Elfsborg tar emot Örebro på Borås Arena, en arena som håller bra skick trots värmen då den är utrustad med konstgräs. Elfsborg har ett tungt avbräck i form av Bajrami som lämnat klubben för att bli utlandsproffs samtidigt som motståndarlaget Örebro har tappat Olsen som valt att flytta hem till Danmark. Vi har en bra match att vänta där Elfsborg torde vara klassen bättre och därmed vara favoriter inför hemmamatchen.

Djurgården-Kalmar

DIF har gått en något annorlunda väg under sommaren där man valt att spela träningsmatcher mot europeiska lag som bjudit på mycket hårt motstånd. Därför har också resultaten också varit blandade. Det verkar som att landslagsmeriterade Mattias Jonson är på väg tillbaka vilket givetvis är en mycket bra nyhet för Djurgården. Kalmar har värvat och skall normalt vara bättre än Djurgården men inför den här matchen känns läget väldigt ovisst. Inte minst på grund av första halvan av serien där Kalmar inte direkt övertygat. Svårtippat men ett en tvåa med kryssgardering är nog inte helt feltippat.

Trelleborg-Gefle

Bottenmatch inför höstens tabell. Trelleborg har knappast övertygat under våren och lagets defensiv har varit under all kritik. Laget har fått dras med mycket skador men kan inte skylla allt på det. Gefles toppspelare Gerndt ryktas lämna klubben för proffsspel och skulle det inträffa vet vi inte om Gefle klarar att reda ut den här säsongen. Det här är en typisk kryssmatch, som vanligt när Trelleborg spelar fotboll.

GAIS-Åtvidaberg

Wanderson finns fortfarande kvar i GAIS till mångas förvåning eftersom han har imponerat i laget. Wanderson kan vara GAIS skillnad mellan vinst och förlust vilket givetvis gynnar laget i den här matchen. Göteborgarna är klara favoriter mot Allsvenskans sämre lag som dessutom har två spelare från normala startelvan avstängda.