Damernas Fotbolls-EM: England – Spanien

Trots att Spanien ses som ett av de svagaste lagen i damernas Fotbolls-EM 2013, är England ändå inte en självklar favorit sett till oddsen. Vill du ta en risk och satsa på höga odds är det istället bör du hellre lägga pengarna på Ryssland i mötet mot Frankrike.

Ett spel på Ryssland kan nämligen ge 17 gånger pengarna om det läggs hos NordicBet. Men Frankrike är stora favoriter i gruppen medan Ryssland tidigare har bottnat listan över vinnare hos NordicBet.

Matchen mellan England och Spanien kan dock bli spännande, sett till oddsen. NordicBet sätter oddset 2.35 för vinst till England och 2.80 för vinst till Spanien.

Visst var det flera år sedan Spanien deltog i damernas Fotbolls-EM, närmare bestämt 1997. Men enligt Spaniens tränare Ignacio Quereda fanns det förra gången laget deltog i damernas Fotbols-EM endast 6000 licensierade spanska fotbollsspelande damer, medan det nu finns 28 000 stycken. Det innebär andra förutsättning och ett mer utvecklat lag, men som troligen ändå ligger något efter.

När lagen tidigare har mötts i kvalen till damernas Fotbolls-EM 2009 och FIFA, så vann England med 1-0 på hemmaplan i båda matcherna och ställningen blev 2-2 på bortaplan. England har i nuläget haft problem med skador, men den enda som med säkerhet kommer att vara borta är centerbacken Sophie Bradley.