Spänning på två allsvenska arenor

ladbrokes.comSöndagen bjuder på stor dramatik på två håll. Dels i Borås där Elfsborg måste besegra Häcken för att haka på i toppen, men framförallt i Stockholm där Hammarby slåss för överlevnad mot guldjagande AIK.

Hammarby förlorade superviktiga matchen mot Halmstad (0-1). Bajen skapade mycket lite och när till och med normalt sansade Tom Åhlund går ut och sågar egna lagets anfallsspel som obefintligt är det givetvis riktigt illa.

AIK är något av konnässörer när det gäller 1-0 segrar. Senast var det dags igen när Gefle besegrades med 1-0 efter det att gravt skadebenägne Gabriel Özkan avgjort. Det var säsongens nionde 1-0 seger för svårslagna AIK.

Derby är derby o.s.v. Den här gången känns dock AIK betydligt tyngre.

Slutsats: Mycket stark tvåa till :Ladbrokes: 1,50

Hammarby-AIK

Tre poäng det enda som gäller för Elfsborg

Elfsborg hade maxflyt mot Trelleborg (0-1). Beklagligt att se Ishizaki filma till sig en straff och sedan tacka domaren för elvametaren. Elfsborg har för mycket kvalité för att pyssla med slikt. Boråsarna visar definitivt ingen knallform och får mycket svårt att passera AIK och IFK trots att Gnagets tränare inför säsongen menade på att Elfsborg skulle jogga hem Allsvenskan.

Häcken vände och vann mot Djurgården (2-1) i en match där det haglade målchanser. Jonas Henriksson & Co är kanske säsongens mest positiva inslag. Med deras nya anläggning och trevliga medel från Gothia Cup kan öborna mycket väl bli ett stadigt topplag de närmsta säsongerna.

Slutsats: Oavgjort troligt till :Ladbrokes: 3,60

Elfsborg-Häcken

Mittenmöte i Gävle

En match i mittens rike där lagen mest har äran att spela om. Gefle har efter stortorsken mot MFF (0-3 på Strömvallen) jobbat med de defensiva bitarna. Något som resulterat i max ett insläppt mål i de tre senaste matcherna.

Trelleborg tryckte in fyra bollar när man vände och vann derbyt mot Helsingborg (4-2). Att döma av insatserna efteråt så blev priset för all in mot HIF ganska högt. Jensen & Co har inte gjort ett enda mål sedan mötet med Helsingborg. Å andra sidan har heller inte TFF släppt in några om man undantar det som tillkom efter en filmares bravader.

Slutsats: Oavgjort lyser i eldskrift och spelas till :Ladbrokes: 3,30

Gefle-Trelleborg

Skribent: Johan

Skriven den 25 oktober, 2009