Spel på Linköping lönade sig

Förslaget att spela på Linköping visade sig vara ett bra drag då östgötarna vann det s.k. E4-derbyt med 3-1 i Jönköping.

De regerande mästarna kom visserligen till spel med Johan Davidsson i laget, men vad hjälpte det när Linköping tryckte gasen i botten från start.

Gästerna gick fram till en stabil 2-0 ledning redan innan tio minuter hade spelats och när Jaroslav Hlinka satte 3-0 i mitten av andra var matchen körd för HV, som bara orkade med en reducering av nämnde Davidsson. Matchen slutade 3-1.

I de två andra elitseriematcherna på måndagskvällen besegrade serieledande Brynäs Modo med 5-4 och i Skandinavium tog Frölunda säsongens första trea via 4-1 på nykomlingen Rögle.

Tungt för Sundsvall – ljusning för Norrköping
I Allsvenskan verkar IFK Norrköping fast beslutna att ta sista chansen att hänga kvar. Hemmasegern mot Malmö FF i förra omgången följdes upp av 2-2 i Örebro och då Sundsvall föll med hela 0-5 mot IFK Göteborg närmade sig Norrköping både Gefle och Sundsvall.

Norrköping har nu fem poäng upp till Gefle på kvalplats, med en match mindre spelad. För Sundsvall ser det mörkt ut just nu, laget har inte vunnit sedan 2-0 borta mot Gais i slutet av juli.

Skribent: Johan

Skriven den 30 september, 2008