Spelkortet räddar tio miljoner i outhämtade vinster

:svenskaspel-logo:Att spela med Spelkortet har i flera år visat sig vara räddningen för många av Svenska Spels kunder. 2009 räddade det lilla röda plastkortet över 54 miljoner kronor i spelvinster. Just nu ligger 16 miljoner och väntar på sina vinnare.

När detta skrivs ligger 10 368 311 kronor i spelvinster under bevakning. Dessa kommer 90 dagar efter avslutat spel att betalas ut till 2 039 glada vinnare runt om i Sverige.

Samtidigt ligger 6 654 142 kronor, som inte vinstbevakas av Spelkortet, och väntar på att bli uthämtade. De 1 346 vinnarna uppmanar Svenska Spel att de håller hårt i sitt spelkvitto. Det är det enda vinstbeviset de har.

? Idag pratade jag med en Lottovinnare som just vunnit 8,8 miljoner. De satt utomlands och oroade sig för att de inte visste var deras spelkvitto var, säger Doreen Genmark, PR :svenskaspel:.

I februari 2009 preskriberades en 10-miljonersvinst som en okänd vinnare hade vunnit på Joker. Hade personen registrerat sitt spel med Spelkortet hade han eller hon 90 dagar efter spelets avslut fått sig en glad överraskning.

Istället gick dessa tillsammans med ytterligare 24 miljoner kronor, som förblev outhämtade under 2009, tillbaka till spelarna i form av kryddade potter och kampanjer.

? Det var väldigt skönt att få berätta att eftersom de spelat med Spelkort, kunde slappna av och fortsätta njuta av sin semester. Pengarna ligger här och väntar på dem, avslutar Doreen Genmark.

Skribent: Johan

Skriven den 9 augusti, 2010