Spelvinster för 54 miljoner hittade hem

:svenskaspel-logo:Att spela med Spelkortet har i flera år visat sig vara räddningen för många av Svenska Spels kunder. Så även 2009 då det lilla röda plastkortet räddade 54 828 428 kronor i spelvinster.

I februari 2009 preskriberades en 10-miljonersvinst som en okänd vinnare hade vunnit på Joker. Hade personen registrerat sitt spel med Spelkortet hade han eller hon 90 dagar efter spelets avslut fått sig en glad överraskning och blivit 10 miljoner kronor rikare. Istället går dessa tillsammans med ytterligare 24 884 985 kronor, som förblev outhämtade under 2009, tillbaka till spelarna i form av kryddade potter och kampanjer.

?Jag hoppades in i det sista att 10-miljonersvinnaren skulle höra av sig. Det hade varit kul att få ringa och gratulera honom eller henne, säger Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.

Outhämtade vinster hittills i år

17 miljoner kronor ligger idag och väntar på att hämtas ut. De bevakas av Spelkortet och kommer 90 dagar efter avslutat spel att betalas ut till 1 873 glada vinnare runt om i Sverige. Samtidigt ligger vinster på totalt 7 853 971 kronor som inte registrerats med Spelkortet och väntar på sin vinnare.

?Utan kontaktuppgifter är det svårt för oss att leta rätt på vinnarna. Då gäller det att spelarna har koll på sina spelkvitton, eftersom det är det enda vinstbevis dom har. Vi håller tummarna att personerna hör av sig till oss så fort som möjligt, fortsätter vinnarambassadören Pierre Jonsson.