Stanley Cup 2010 vinns av…

:unibet-logo:Nu har vi nått vägens ände runt Lord Stanleys pokal och när all krutrök lagt sig står två klassiska NHL-lag välförtjänt på den nyspolade isen när 2010-års final avgörs med start lördag 29 maj – Chicago Blackhawks mot Philadelphia Flyers. Unibet har oddsen.

Två lag som varit med oerhört länge i den hockeykultur vi idag kallar för NHL. Chicago anslöt sig säsongen 1926/27 och tillhör ”the orginal six” emedan Philadelphia (som från början hette Pittsburgh Pirates 1925) dök upp 1930/31. År 2010 står dessa historiska på varsin halva pga de visat mest hjärta och kvalitet.

NHL-slutspelet 2010 har varit ett oerhört svårbemästrat utifrån en spelares perspektiv. Philadelphia slog ut Rangers på straffar för att överhuvudtaget ta sig till final, Montreal Canadiens blev sista lag i i sin conference, men har slagit ut affischnamn som Ovetjkin och Crosby.

Slutspelet har varit oerhört turbulent, MEN Chicago Blackhawks har levererat hela säsongen. Ruggigt starka under grundserien och har visat tyngd och moral i slutspelet. För oss är Chicago favorit när första pucken släpps till helgen.

Blackhawks har som ovan nämnts visat klass hela året och i slutspelet har ässen tillika ledargestalterna som Marian Hossa, Jonathan Toews, Dustin Byfuglien och goaltender Antti Niemi varit monumentalt starka i avgörande skeenden.

Defensiven har sett stark ut och det är ur svensk synvinkel väldigt kul att se hur Niklas Hjalmarsson tar för sig på isen som att han vore självaste Börje Salming; oerhört imponerande av 22-åringen från Eksjö.

Niklas har en lång väg att gå för att nå Salmings oerhörda höjder, MEN attityden och inställningen för att lyckas finns där. Hjalmarsson är en viktig kugge i Blackhawks försvar.

Det är två värdiga lag i final och i vår värld skall Chicago Blackhawks vare favorit vid första tekningen lördagskväll, avslutar Andreas Slätt, :Unibet:

ODDS MATCH 1 – full tid tre perioder
*:unibet:
Chicago: 1.85
Oavgjort: 4.15
Philadelphia: 3.50

Fler odds på match 1 nedan