Stanley Cup: I natt kan Chicago bärga titeln

I natt är det dags för game 6 i finalserien mellan Chicago Blackhawks och Tampa Bay Lightning i Stanley Cup. Chicago kan i kväll bärga Stanley Cup-titeln på hemmais och är oddsfavoriter att göra så.

Matchstart: 02:00
TV: Viasat Hockey, TV10
Livestream: Viaplay
Matchodds: 2,04 – 3,65 – 3,30

Odds från betsafe

Chicago har vänt ett 1-2 underläge och vunnit två raka matcher och leder nu med 3-2 i matcher inför nattens sjätte möte mot Tampa i Stanley Cup-finalen. Det innebär att Chicago helt enkelt kan bärga titeln vid seger i natt.

Det som dock talar för att Tampa kan vända detta är att man har varit i samma situation tidigare, mot Detroit, men lyckades vinna game 6 och slutligen även game 7.

Tampa har dock en del att ta tag i efter den senaste förlusten där de stora stjärnorna inte presterade framåt och lagets främsta kedja, The Triplets, tappade fart i och med att Nikita Kucherov klev ut skadad. Hur det blir med Kucherov i nattens möte är ännu oklart och det skulle givetvis vara ett stort avbräck för Tampa om han inte skulle vara med på isen.

Chicago klar favorit

Den stora frågan är dock om Chicago kan hålla undan för Tampa i natt. Att Tampa endast producerat två mål på de två senaste matcherna gör att oddsen talar för att Chicago tar hem nattens möte och Stanley Cup-titeln till oddset 2,04 gånger pengarna hos spelbolaget betsafe. Ett spel på att Tampa vinner ger 3,20 gånger pengarna.