Stanley Cup: Inför avgörandet mellan Rangers och Tampa

I natt ska det avgöras om det blir Rangers eller Tampa som går vidare till Stanley Cup-finalen. Kikar vi på oddsen är Rangers knapp favorit hos spelbolagen att avgöra Conference-finalen på hemmais.

Matchstart: 02:00
TV: TV10, Viasat Hockey
Odds (1-X-2): 2.10 – 3.65 – 3.00

Oddsen hittar du hos Mybet

Det har varit väldigt mycket upp och ned för New York Rangers i denna Conference-final mot Tampa Bay Lightning. Ett tag såg det ut som att Tampas fartfyllda spel skulle knäcka Rangers. Men New York-laget tog sig samman och efter bländande spel av Henrik Lundkvist, som är bäst när det gäller, vann man med 7-3 senast och tvingade fram en sjunde och avgörande match som kommer att spelas i natten mot fredag i Madison Square Garden i New York.

På hemmais är Rangers otroligt starka när det kommer till just den sjunde och avgörande matchen och man är obesegrade än så länge.

Avgörande målvaktskamp

Det som givetvis kommer att bli helt avgörande är målvaktskampen mellan de två målvaktsgiganterna Lundkvist och Ben Bishop. Lundkvist gjorde, som tidigare nämnt, en bra insats senast samtidigt som Bishop hade en tuff match och blev utbytt efter fem insläppta mål. Den som gör den bästa matchen i natt kommer sannolikt också leda sitt lag till Stanley Cup-finalen.

Rangers oddsfavorit i nattens avgörande

Med tanke på den förkrossande 7-3 vinsten senast och att Rangers är otroligt starka när det kommer till de avgörande matcherna på hemmais är det inte konstigt att spelbolagen håller dem som favoriter i natt. Dock är spelbolagen återhållsamma när de sätter oddsen och bland annat ger ett bet hos Mybet på en Rangers-seger relativt höga 2,10 gånger pengarna och 3,00 gånger pengarna om Tampa skulle ta sig samman i nattens avgörande.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 29 maj, 2015