Starkt IFK i första Champions League-omgången

IFK Göteborg inledde igår sitt kval mot Champions League mot San-Marino laget Murata på bortaplan. Matchen slutade 0 – 5 och gick helt enligt planerna både för spelbolagen och för IFK själva.

Murata är mest känd för den gamle VM- och Romaspelaren Aldair som fick känna på riktig fotbollsteknik när Pontus Wernbloom snurrade upp honom rejält och satte 0 – 3 målet för IFK. Nu väntas Murata på besök inför returen som således ser mycket ljus ut för göteborgarna. Att tappa fem mål på hemmaplan skall inte vara en möjlighet och att Göteborg nu är vidare till andra omgången i Champions League känns i det stora hela klart.

Här hemma i Sverige spelades två matcher i Allsvenskan där Gais tog sig an Ljungskile om vann rättvist med tre mål mot ett. Trots att Gais målvakt Dime Janulovski gjorde en prakttavla vid 2 – 1 så redde göteborgarna tillslut ut det hela och fick in ytterligare en boll bakom Ljungskiles målvakt.

I toppmötet mellan Helsingborg och AIK var det desto hetare. Helsingborgarna vann förvisso med 2 – 1 men låg till en början under då det var AIK som gjorde första målet. AIK kvitterade i 75:e minuten och målet godkändes till en början när Sveriges EM-domare Peter Fröjdfeldt plötsligt ångrade sig efter att ha konsulterat linjedomaren som hade dragit flaggan för offside tidigare under anfallet men som huvuddomaren valde att se förbi. AIK-spelarna var rasande men som vanligt fanns det inget att göra. Henrik Larssons 2 – 1 mål blev det segrande och Helsingborg avancerar till en tredje plats medan AIK ligger på en femte placering.

Skribent: Stefan

Stefan Knutsson heter jag och är 25 år gammal. Spelar på hobbynivå och har börjat intressera mig allt mer för sport och spel. Lägger några vad i veckan och spelar på hobbynivå. Har en magisterexamen i ekonomi med inriktning mot logistik och tog den vid Växjö universitet. Bor idag i Växjö med min sambo och arbetar på ett IT-företag i Karlskrona.

Skriven den 16 juli, 2008