Stefan Liv död i flygolycka

På onsdagseftermiddagen hände det ofattbara. KHL-laget Lokomotiv Jaroslavl och Sveriges landslagsmålvakt Stefan Liv var på väg till Minsk för att spela premiärmatch för säsongen. Men det blev något problem med flygplanet efter start som kraschade i floden Volga. Av de 45 ombord omkom 43 på plats och däribland även Stefan Liv.

Det är svårt att tro att det är sant men i princip hela KHL-laget Lokomotiv Jaroslavl omkom i olyckan. Den enda överlevande i laget är Aleksandr Galimov som i skrivandets stund ligger i koma och med svåra brännskador.

Den Svenska landslagsmålvakten Stefan Liv har tidigare representerat HV71 och började spela med elitserie-klubben säsongen 1999-2000. Efter en sejour borta i Amerika säsongen 2006-2007 var han tillbaka i elitserien och HV71. Förra säsongen, 2010/20011, spelade Stefan Liv i KHL-laget HK Sibir Novosibirsk och inför den kommande säsongen Lokomotiv Jaroslavl.

Enligt uppgifter kommer Lokomotiv Jaroslavl att genomföra säsongen, trots allt, och många KHL-klubbar meddelar att de är beredda att släppa spelare för att underlätta för Lokomotiv Jaroslavl.

Vi skickar en tanke till alla familjer till de omkomna och de berörda i denna sorgens timme.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 8 september, 2011