Stefan Liv död i flygolycka

På onsdagseftermiddagen hände det ofattbara. KHL-laget Lokomotiv Jaroslavl och Sveriges landslagsmålvakt Stefan Liv var på väg till Minsk för att spela premiärmatch för säsongen. Men det blev något problem med flygplanet efter start som kraschade i floden Volga. Av de 45 ombord omkom 43 på plats och däribland även Stefan Liv.

Det är svårt att tro att det är sant men i princip hela KHL-laget Lokomotiv Jaroslavl omkom i olyckan. Den enda överlevande i laget är Aleksandr Galimov som i skrivandets stund ligger i koma och med svåra brännskador.

Den Svenska landslagsmålvakten Stefan Liv har tidigare representerat HV71 och började spela med elitserie-klubben säsongen 1999-2000. Efter en sejour borta i Amerika säsongen 2006-2007 var han tillbaka i elitserien och HV71. Förra säsongen, 2010/20011, spelade Stefan Liv i KHL-laget HK Sibir Novosibirsk och inför den kommande säsongen Lokomotiv Jaroslavl.

Enligt uppgifter kommer Lokomotiv Jaroslavl att genomföra säsongen, trots allt, och många KHL-klubbar meddelar att de är beredda att släppa spelare för att underlätta för Lokomotiv Jaroslavl.

Vi skickar en tanke till alla familjer till de omkomna och de berörda i denna sorgens timme.