Stor dramatik i Stanley Cup

Natten till tisdag var svensklaget Detroit Red Wings ytterst nära att få lyfta Stanley Cup bucklan hemma i Joe Luis Arena. Med 35 sekunder kvar av matchen var man i ledning, men då kom kvitteringen som innebar förlängning.

Pittsburgh låg under med 1-3 i matcher och kom till Detroit väl medvetna om att seger var det enda som gällde för att hålla liv i matchserien. Och till en början var man också det klart hetare laget. Marian Hossa och Adam Hall såg med varsitt mål till att gästerna var i ledningen efter den första perioden.

Detroit gav sig dock inte så lätt. I den andra perioden reducerade man genom Darren Helm och i den sista akten tog man över helt. Pittsburghs målvakt Marc-Andre Fleury matades med skott och när först Pavel Datsyuk och sedan Brian Rafalski vände på steken såg Detroit ut att ha säkrat segern och Stanley Cup titeln.

Men med 35 sekunder kvar kvitterade Pittsburghs Maxime Talbot, vilket innebar förlängning. Där dröjde det ända till den tredje övertidsperioden innan Petr Sykora tystade hemmafansen med sitt avgörande mål i power play.

Skribent: Johan