Stormatch på Gamla Ullevi

:ladbrokes-logo:Stort målkalas i förra omgången och som väntat gynnar de bättre planerna bättre lag och bidrar till mer underhållande fotboll. Djurgården blev första lag att plocka poäng på Olympia och tabellen blev än jämnare. Botten ser spännande ut och det är flera viktiga möten för den striden denna omgång.

Lördag 14/8

Elfsborg-Kalmar 1,75-3,50-4,50

Odds från :Ladbrokes:
Vissa offensiva bekymmer hos smålänningarna. Mendes avstängd och Sobralense har skadebekymmer. Båda kanske är Kalmars viktigaste offensiva kuggar normalt sett. Nanne var besviken över Kalmars insats senast och är orolig för framtiden. Kalmar har dock inte förlorat mot Elfsborg på de senaste fem mötena och har ett visst övertag. Elfsborg har viktig Europa-match kommande vecka mot Napoli vilken kan sitta i bakhuvudet här. Skiljer i dagsläget en klass mellan lagen. Etta.

AIK-Gais 2,00-3,30-3,60

Odds från :Ladbrokes:
Båda lagen saknar var sin viktig defensive kugge. Atta och Ayarna får båda se matchen vid sidan om planen efter för många kort. Gais försöker ersätta Wanderson med Mervan Celik, och det var ett lyckat drag senast. Fortfarande skadeproblem i Gais där flera spelare saknas. AIK tog tre turliga poäng i derbyt mot BP tack vare Bangura, annars är det fortsatt dåligt spelmässigt för svenska mästarna. Gais är aningen bättre, men hemmapubliken och Gais skadebekymmer talar för hemmaseger.

Malmö FF-Gefle 1,35-4,50-8,50

Odds från :Ladbrokes:
Stor klasskillnad. 3-0 på Örebro borta är starka papper för MFF. Inga större skadeproblem som stör och nya mittbacken Fernandez visade sig vara ett kap. Speciellt på mittfältet är konkurrensen stenhård om platserna. Gefle fick äntligen vinna igen hemma mot jumbon och detta trots en man mindre nästan hela matchen. Kan fått fram en ny succéduo framåt i Orlov/Kapcevic. Här råder dock stor klasskillnad för dagen, och detta är omgångens mest sannolika hemmaseger.

Söndag 15/8

IFK Göteborg-Helsingborg 2,25-3,25-3,05

Odds från :Ladbrokes:
Riktigt hett möte på Ullevi i Göteborg. Marcus Lantz saknas för HIF efter sin utvisning senast, tungt avbräck. HIF fick se sin hemmasvit spräckt av Djurgården, men en poäng trots en man mindre mer än en halvlek är imponerande. Nye Gerndt fick göra hattrick men är osäker till start här på grund av en stukad fot. Änglarna verkar fått rejält med självförtroende efter att ha stört Az över två matcher. Vissa skadebekymmer för hemmalaget också, men truppen är bred. Hemma på Ullevi är Änglarna starka, etta!

Måndag 16/8

Mjällby-Örebro 2,45-3,20-2,75

Odds från :Ladbrokes:
Två av Allsvenskans kanske bästa mittfältare för dagen, Grahn i Mjällby och Gerzic i Örebro, saknas här. Både Mjällby och Örebro är två spelande lag som vill vinna mark genom mittfältet. ÖSK föll ihop rejält senast och var chanslöst mot MFF. Mjällby å sin sida är också formsvagt, framförallt framåt verkar Ekenberg och El-Kabir formlösa. Det här blir välspelat och svårbedömt där Mjällby lär gå segrande ur striden om de får igång sitt anfallsspel.

Trelleborg-Häcken 2,35-3,20-2,90

Odds från :Ladbrokes:
Bottenmöte. Två lag som dock är på uppgång. Häckens 1-5 mot blåvitt är förstås pinsamt, och räkna med ett revanchsuget gulsvart gäng här. Trelleborg var värda poäng mot Kalmar men förlorade alla poängen på övertid, tungt. Är annars ett av höstens formstarkaste lag. Drugge/Jensen skapar mycket framåt och bakåt har de hittat ett mittlås av klass i Turunen/Abelson. Häcken är en gåta, så mycket klass i laget men de får inte ut det. Öppen match där TFF har favoritskapet tack vare bättre form.

Åtvidaberg-Halmstad 2,95-3,25-2,30

Odds från :Ladbrokes:
Ytterligare ett bottenmöte. Halmstad får avvara förstekeeper Malmkvist. Åtvidaberg har klagat på att deras nya gräsmatta gynnar bortalagen, och det är aldrig bra att gå in i en hemmamatch utan att känna den tryggheten. Halmstad har mer klass i laget än Åtvid, främst framåt. Dock har bortaspelet varit under all kritik. Ett par spelare tillbaka för hemmalaget här, vilket behövs. Halmstad ska vara det bättre laget, men bortaspelet oroar. Knapp tvåa.

Onsdag 18/8

Brommapojkarna-Djurgården 2,30-3,25-2,95

Odds från :Ladbrokes:
Problem i Djurgården. Perovuo, Jonsson och Igboananike saknas alla pga avstängningar. Främst framåt det ställer till problem. BP spelar här derby för andra omgången i rad. Oflyt mot AIK med förlustmål i slutminuterna senast. Hemmaplansfördel för BP, men räkna med många djurgårdare på plats. Två jämna lag i grunden, där DIF kanske har högst kapacitet men agerar ojämnt. Luktar kryss på förhand.