Storslam för Zlatan på Idrottsgalan?

:paf-logo:I kategorin ?Årets manlige idrottare? är Zlatan storfavorit, och titeln som skyttekung i Serie A väger givetvis blytungt när vinnaren av ?Årets prestation? skall koras. Paf.com har oddsen.

– Zlatan har ingen egentlig konkurrent till priset som årets manlige idrottare. Robin Söderling har presterat över förväntan på ATP-touren men väger lätt mot Zlatan, säger Pafs oddssättare Johan Småroos.

– I fråga om årets prestation gjorde både Anna Nordqvist vid LPGA-Mästerskapen och Sarah Sjöström under Sim-VM enorma insatser, men även här måste Zlatan ses som favorit efter skytteligavinsten i Italien och det faktum att han spelat en betydande roll i världslag som Inter och Barcelona, menar Småroos.

Zlatan Sveriges mest folkkära?

Paf håller även Zlatan som favorit till galans tyngsta pris, Jerringpriset, som röstas fram av svenska folket.

– Zlatan är enormt populär och berör väldigt många då han är en toppspelare i ett världslag i världens största sport, avslutar Småroos.

Zlatans största utmanare till Jerringpriset är enligt :paf: skidskytten Helena Jonsson, som lyckats föra den svenska skidskyttetraditionen på damsidan vidare med den äran.

Odds från :Paf: – Jerringpriset

Zlatan Ibrahimovic (fotboll) – 1,90
Helena Jonsson (skidskytte) – 2,20
Anna Nordqvist (golf) – 7,00
Robin Söderling (tennis) – 8,00
Sarah Sjöström (simning) – 10,00
Henrik Stenson (golf) – 30,00
Svenska bandylandslaget – 50,00
Anders Södergren (längdskidor) – 75,00
Gustav Larsson (cykel) – 75,00
Anders Gustafsson (kanot) – 100,00
Helena Jansson (orientering) –     100,00
Sofia Mattsson (brottning) – 100,00