Streckmatcher i landets tre högsta serier

Det börjar dra ihop sig i våra inhemska fotbollsserier. I Allsvenskan har IFK Göteborg chansen att haka på AIK, i Superettan spelas tre hyperviktiga matcher ikväll och på Värendsvallen i Växjö möter trean Öster serieledande Skövde i div 1 södra.

Störst fokus ligger så klart på göteborgsderbyt mellan IFK och Gais. IFK Göteborg är favoriter och går vid vinst upp på 50 poäng, en efter ledande AIK.

Mycket talar för IFK, men Gais är ett lag att se upp med. Dels för att det är derby, men också därför att man, anförda av skytteligaledaren Wanderson, spelat väldigt bra i höst. Gais har inte förlorat sedan 6 augusti mot Häcken.

Allsvenskan
IFK Göteborg – GAIS 1,67 – 3,75 – 4,90

Stor press på IFK Norrköping

Även i Superettan är dramatiken stor. En för toppstriden viktig match spelas på Norrporten Arena i Sundsvall där Giffarna tar emot Syrianska.

Vinner hemmalaget passerar man Assyriska och tar sig upp på kvalplats till Allsvenskan. För Syrianska är det bara seger som räknas om man vill blanda sig i kampen om samma kvalplats.

Nere i botten är läget desperat för anrika IFK Norrköping. Efter att Trollhättan och Qviding vunnit i den senaste omgången parkerar IFK på fjortondeplats.

Ikväll möter man Ljungskile och nu måste en vinst komma om man ska ta sig över kvalstrecket igen.

Faktum är att Peking kan ligga på direktnedflyttning om man förlorar mot Ljungskile. Detta då de två bottenlagen Sirius och Vasalund möts.

Superettan

GIF Sundsvall – Syrianska 1,90 – 3,50 – 3,70
Sirius – Vasalund/Essinge 2,15 – 3,35 – 3,15
IFK Norrköping – Ljungskile 1,95 – 3,45 – 3,60

Tredje gången gillt för Öster

Ett annat anrikt lag med stora bekymmer är Öster i division 1 södra. Klubben misslyckades ta sig tillbaka till superettan ifjol, kvalförlust mot Jönköping Södra, och ikväll möter Öster serieledande Skövde.

Vinner Öster tar man över serieledningen på bättre målskillnad, förlorar man kan man glömma förstaplatsen. Öster har i höst haft chansen att ta över serieledningen två gånger utan att lyckas. Frågan är om det blir tredje gången gillt?

Division 1 Södra

Öster – Skövde 1,90 – 3,80 – 3,25

Samtliga odds från Expekt