Strömberg: Chelsea vinner Premier League

Premier League startar i helgen och Expekts spelexpert Glenn Strömberg har sin egen sluttabell klar. Chelsea vinner, Manchester United blir tvåa. Vilka åker ur? Läs Strömbergs Premier League tips här.
TOPPSTRIDEN

1 Chelsea
Chelsea kör med nästan exakt samma trupp som förra säsongen. Terry och Drogba stannade och det var viktigast. Ancelotti är ny manager och han har inga problem att komma in i den engelska fotbollen med press och understöd ur den gamla Sacchi-skolan. Han vet att starten är viktig, och Chelsea är inga problem vad gäller press utifrån efter hans år i Milan. Det blir en enormt spännande guldstrid, men till slut tar Chelsea hem detta med sin robusta stabilitet.

2 Manchester United
Ronaldo är förstås det tyngsta avbräcket i all ligafotboll denna säsong. Han gör massa viktiga mål och varken Owen eller Valencia kommer att bidra med samma mängd och kvalitet. Det blir intressant att se om Rooney och Berbatov kan lyckas på topp. Owen kan bli en joker och är han skadefri kan han bli en matchvinnare. Själv hade jag testat med Rooney bakom Owen och Berbatov om jag varit Ferguson. Som helhet får United vika ned sig i guldstriden till slut.

3 Liverpool
1990 tog Liverpool sin senaste ligatitel. Ska det ske nu? Nej, jag tror inte det. Liverpool har tappat Xabi Alonso och det blir ett stort avbräck. Man måste lita mycket på Gerrard och Torres och där kan skadebekymmer ställa till det. Glen Johnson är en bra ytterback men Aquilani är också skadebenägen. Liverpool känns lite tunnare för mig jämfört med förra säsongen.

4 Arsenal
Arsenal kan inte fortsätta på den inslagna vägen om man ska vara ett stabilt topplag i ligan och spela i Champions league. Arsene Wenger gillar ungt och lovande, men man behöver en mix av gammalt och ungt för att lyckas. Nu har man tappat massa kilon och centimetrar de senaste åren. Toure kommer att saknas mer än Adebayor.

5 Manchester City
En enorm satsning med spelare som Tevez, Toure, Adebayor, Barry och Santa Cruz. Nu gäller det att spela ihop detta lag och det kan ta lite tid. Det finns en otrolig offensiv kvalitet i City och man kommer att vara med där uppe. Jag tycker att det finns bättre managers än Mark Hughes i den här ligan. Det ska bli intressant att se hur han hanterar denna säsong när City ska ta klivet fram ur skuggan. Kommer att nosa på en Champions League-plats, men starten avgör mycket.

6 Aston Villa
Jag är grymt imponerad av Martin O`Neill. Han kan fotboll och vet precis vad han vill med sitt lag. Minuset är den tunna truppen när man ska spela i Europa också. Nya Fabian Delph, 19, är en lovande back och Downing bidrar med rutin på mittfältet bara han är skadefri. Villa behöver ett par mittfältare till. Det kan komma. O`Neill är en räv.

MITTENS RIKE

7 Everton
Managern David Moyes gör ett kanonjobb. Everton är stabilt och pålitligt. Har samma trupp som förra säsongen och vill inte släppa mittbacksklippan Lescott till City. Everton kommer att hamna strax under toppskiktet, men kommer inte att upprepa sin femteplats.

8 Tottenham
”Spurs” har massa anhängare och har en hög potential med sin hemmastyrka och gör ofta bra resultat mot topplagen. Men försvaret blir den stora knäckfrågan denna säsong också. Har värvat några nya, unga backar, och Crouch är ett bra köp. En pålitlig målgörare. Men..håller försvaret?

9 Sunderland
Jag tycker att Sunderland har gjort en del bra köp. Darren Bent är en robust anfallare när han på humör och Cana från Marseille kan bli en stark motor på mittfältet. Lee Cattermole är också en bra mittfältare. Steve Bruce är en skicklig manager och Sunderland kan etablera sig i Premier League.

10 West Ham
Zola får bygga på ett lag av samma kaliber som förra säsongen. Jimenez kan bli intressant, ett lån från Inter, påminner lite om Zola, är bra med bollen. West Ham kommer att spela en trevlig fotboll, men blir inte mer än ett mittenlag och får nog titta mer nedåt än uppåt med sin ganska tunna trupp.

11 Fulham
Roy Hodgson och hans Fulham gjorde en väldigt bra säsong senast och blev sjua, men har inte gjort några vassa spelarköp och har en tunn trupp. Jag håller Hodgson högt och det är kul att han har fått visa det i sitt hemland, men jag tror att Fulham går mot en något skakigare säsong. Tog elva trepoängare hemma förra säsongen. Kan det upprepas?

12 Blackburn
Sam Allardyce vid rodret ger stabilitet. Hans lag är bra organiserade och svåra att slå. Kommer att sakna Santa Cruz, men har en bra vana att ta de poäng som behövs mot lagen runtom och under. De ska fixa nytt kontrakt lätt med detta.

BOTTENLAGEN

13 Bolton
Har en ifrågasatt manager i Gary Megson. Köpt några defensiva spelare, bland annat Zat Knight från Aston Villa. Johan Elmander får press på sig. Publiken väntar på att han ska börja göra mål. Bolton bör ta de poäng som krävs för att undvika nedflyttning, men helt säkert är det inte.

14 Wigan
Roberto Martinez en mycket intressant, ung manager, plockad från Swansea. Ska göra Wigan till ett mer spelglatt lag. Har breddat truppen med pengarna av försäljningen av Luis Valencia till Manchester United men han lämnar ett stort tomrum efter sig. Känns svårbedömda.

15 Birmingham
Nykomlingar som har satsat mest av bottenlagen, 20 miljoner pund ut på spelarköp kontra försäljningar, bland annat har Barry Ferguson värvats. Christian Benitez från Ecuador är ett intressant men vågat köp, för hela åtta miljoner pund. Har gjort nio mål på 26 landskamper och är 23 år. Målskyttet avgör hur det går för Birmingham och manager Mcleish sitter inte säkert om det börjar illa.

16 Wolverhampton
Klassiska Wolves är uppe igen. Ett ungt lag som kommer att leva på sin entusiasm och stämningen på Molineux. Kevin Doyle är ett bra köp från Reading. Man kommer att satsa offensivt och kan plocka en del oväntade trepoängare. Men det blir en tuff säsong runt nedflyttningsstrecket.

17 Stoke
Stoke visade fina takter förra säsongen och utnyttjade sina knappa resurser bra. Ingenting stort har hänt i spelartruppen och man kommer att leva på långa bollar och SIN fighting-spirit. Man hoppas kunna ta sina poäng hemma, annars blir det en tung säsong.

18 Hull
Sensationslag förra hösten – i starten. Men Hull vann bara en av sina 23 sista matcher och lyckades endast klara kontraktet genom Newcastles genomklappning. Har fått nobben av massor av spelare i sommar för så många tror att Hull ska fortsätta rasa igenom. Man har lånat unge amerikanen Jozy Altidor från Villarreal, en stor och stark anfallare. Han kan ge Hull en del positivt. Stephen Hunt också ett bra köp på gång från Reading. Viktigt att Jimmy Bullard håller sig frisk. Men Hull klarar inte detta.

19 Portsmouth
En riktig krisklubb som har sålt av massa spelare. ”Pompey” har sålt spelare för 80 miljoner pund det senaste året. Har ett åldersstiget lag och Mark Viduka är en chansvärvning. Truppen är väldigt tunn och man får kämpa i motvind. Stödet på Fratton Park är fanatiskt men det räcker inte.

20 Burnley
Burnley kommer att leva på sin entusiasm, det är 33 år sedan klubben var uppe i högsta ligan. Duktige managern Owen Owen Coyle stannar vilket är ett stort plus. Lite av ett Chievo-lag, när de var uppe i serie A. En liten stad, en liten budget. Köpet av Steven Fletcher från Hibs för tre miljoner pund enda stora affären. Man spelar en ganska optimistisk och trevlig fotboll, gjorde näst flest mål i The Championship, och visade att man kan matcha de stora i ligacupen förra säsongen. Burnley kommer att sprattla till, men räcker inte alls till under en lång säsong.

Spela på Premier League hos :Expekt: