Strömberg tippar Inter i CL-finalen

:expekt-logo:Varje vecka hittar Glenn Strömberg de hetaste spelen och oddsen hos Expekt. Och nu har han tagit sig an helgens självklara höjdpunkt, finalen i Champions League mellan Bayern München och Inter.

Så här säger Glenn Strömberg på :Expekt: om finalen:

Dags för finalen i Champions League mellan Inter och Bayern München och det här är en fotbollsmatch som är väldigt öppen då det handlar om en final över 90 min där en liten detalj kan avgöra, ett slumpskott, eller en offside som slinker igenom. Det är små marginaler på den här nivån.

Och när man tittar på finalen med de ögonen tycker jag att oddsen är lite sneda, även om jag menar att Inter ska vara knapp favorit i matchen när vi tittar på just detaljerna.

Inter är ett något mer vaksamt lag än Bayern, lite mer noggranna och på tå.

Maicon, Lucio, Samuel och Zanetti bildar en mur i Inters defensiv som inte räds någonting efter segrarna mot Chelsea och Barcelona.

Försvaret ställt mot anfallet talar också för Inter åt andra hållet.

Milito och Eto´o känns som ett plus gentemot de Michelis och van Buyten. Bayerns mittbackar tappar vaksamheten och skärpan ibland och där tror jag att detta kan avgöras, när de ställs mot en huggande Milito i boxen.

Taktiskt sett handlar det om en match mellan Mourinho och van Gaal. Mourinho har en enormt stor respekt för van Gaal, som är lite av hans mentor, och jag tror inte på något överdrivet taktiskt rävspel mellan dessa. De kan varandra för bra.

Snabba omställningar kommer att dominera matchen och där är båda lagen bra, men ytterligare ett plus för Inter är att Pandev och Eto´o kommer att täcka mycket ytor på kanterna som mot Chelsea och Barcelona. Bayern kommer inte att få lika mycket utdelning där, mycket också tack vare att Ribery saknas.

Summa:

Det är fördel Inter i en tajt match och jag spelar dem som vinnare i matchen, dessutom gillar jag oddset på att matchens första mål kommer senare än efter en halvtimmes spel.

Madrid nästa!

– Glenn Strömberg, Expekt

Glenns spelförslag

Bayern München – Inter
Tips: 2 Odds: 2.35

Tid för första målet
Tips: 31:a min eller senare Odds: 2.10