Stryktipset 11/7 – speltips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Det är ett härligt klassiskt Stryktips som väntar under lördagen. Premier League och The Championship står för matcherna och det är rejält spännande på sina håll när streckstriderna går in på sluttampen. 12 miljoner finns i jackpot och här kommer analysen mot de stora pengarna. Lycka till!

Spelstopp: 15:59

Till Stryktipset

1. Liverpool – Burnley 1

Med viss förståelse har Liverpool, med deras egna mått mätt, sett något mindre imponerande ut sedan återstarten. Inför matchen mot Burnley höjs dock de rödas motivation då möjligheten att stå på 19 av 19 möjliga hemmasegrar bara är tre viktorior bort. Sadio Mané fick lite vila mot Brighton senast, och då passade Mohamed Salah på att stjäla showen med två mål och en assist i 3-1 segern. Nu lär båda två starta igen och då blir det givetvis tufft för gästerna. Sean Dyches mannar har en fin formrad i bagaget, men det har varit mot betydligt mer beskedliga lag än Pool. Banketta.

2. Brighton – Manchester City 2

Manchester City reste sig direkt efter den oväntade torsken mot Southampton. Newcastle kördes över med 5-0 i onsdags och med det resultatet är också Citizens ohotad tvåa i tabellen. Det nio poäng stora försprånget kommer inget jagande lag att äta ikapp. Nu väntar dock en smålurig resa ner till sydkusten för Pep och company. Brighton stod för en spelmässigt mer än godkänd insats mot Liverpool i veckan och med lite mer skärpa framför mål hade Fiskmåsarna mycket väl kunnat få med sig poäng därifrån. Tvåan är ett givet utgångstecken alla dagar i veckan, men ett omotiverat City är alltid intressant att gardera.

3. Sheffield United – Chelsea X

Det satt långt inne, men i grevens tid målade John Egan för andra matchen i rad när hans Sheffield United avgick med alla tre poäng mot Wolverhampton i onsdags. Mittbackens nyfunna målskytte har inneburit fyra poäng av sex möjliga, och med det är också The Blades inblandade i kampen om Europaplatserna. Chelsea är inför lördagen trea i tabellen, men det var inte utan darr på ribban som Frank Lampards manskap slog tillbaka Crystal Palace senast. Örnarna brände två jättelägen i slutet, och fortsätter gästerna med liknande försvarsspel här blir det jobbigt. Det lär det bli ändå, vänstersidan är av högsta prioritet!

4. Blackburn – West Bromwich 2

Stabilitet har onekligen varit nyckeln för West Bromwich under säsongen. The Toffees har undvikit längre svackor och även om Leeds är med och hotar i toppen har Jonas Olssons gamla lag en direktplats i sina händer. Med tre raka segrar i ryggen är formen god när det nu vankas fajt mot ett annat blåvitt lag. Blackburn kommer från en stark trea i Wales mot Cardiff (3-2), men dessförinnan hade Rovers tre raka nederlag på kontot. Möjligheterna att nå playoff finns, men mot ett betydligt jämnare West Brom blir det tufft. Utgångstvåan är given.

5. Hull – Millwall 2

Tigrarna från Hull har vikt ner sig och sjunkit som en sten genom tabellen. Tappen av Grosicki och Bowen i januari blev ödesdigra och har lämnat stora hål i offensiven. Trepoängaren mot Middlesbrough i början av juli tände ett visst kontraktshopp, men då de två efterföljande matcherna bara givit en poäng ser det alltjämt mörkt ut för värdarna. Ett lag som däremot aldrig viker ner sig, åtminstone inte fysiskt, är Millwall. Lejonen har faktiskt sensationellt nog bara fem poäng upp till sjätteplatsen, så lita på att det är ett bortalag taggat till tänderna som äntrar KCOM Stadium under lördagen. Tvåan är en tänkbar spik till trevlig procent.

6. Middlesbrough – Bristol City 1

Både Middlesbrough och Bristol City kommer sammanfatta den här säsongen som en misslyckad sådan. Värdarna har fått ett prestationsmässigt lyft sedan Jonathan Woodgate byttes ut mot Neil Warnock på tränarbänken, men det är smärtsamt tydligt att spelarmaterialet inte håller någon vidare nivå. Bristol City har ett mer spännande lag på pappret, men efter den tunga vinterperioden gjorde sig ledningen av med Lee Johnson. Det innebar ett tillfälligt lyft i och med segern mot Hull i onsdags, men någon tillit går inte att känna för The Robins direkt. En bred pensel är att föredra i garderingen.

7. Preston – Nottingham X

Trots att det bara blivit tre vinster på de tio senaste ser det ut som att Nottingham löser en av fyra biljetter till playoff. Sherifferna trivs som bäst när de får ligga lågt och spela på omställningar, och med rutinerade Lewis Grabban (19 mål) på topp finns den ack så viktiga skyttekungen att förlita sig till. Preston har i grunden ett högkapabelt lag, men resultatraden under det nya årtiondet har mest liknat en berg- och dalbana. Om Liljorna ska ha minsta chans att blanda sig i playoffstriden är en trea ett måste här. Ovisst är bara förnamnet i detta möte, gardera efter plånbok.

8. QPR – Sheffield Wednesday 2

På Loftus Road står inte särskilt mycket på spel under lördagen. Queens Park Rangers har varvat riktiga topprestationer med sanslösa bottennapp mest hela säsongen och då blir det svårt att befinna sig någon annanstans än i mitten. Sheffield Wednesday såg ut som ett playoff-lag i höstas, men skadan på viktige Steven Fletcher visade sig vara extremt kostsam. Här kommer båda lagen till spel utan någon som helst press på sina axlar, något som lär betyda att vi får bevittna en böljande historia. Gubben är en fin utgång, där streckvärdet till höger lockar främst.

9. Wolverhampton – Everton 2

Wolverhampton gör överlag en riktigt stark säsong, men tränare Nunos ovilja att rotera i startelvan ser ut att börja ta ut sin rätt. Vargarna har två nederlag i ryggen inför söndagens drabbning med Everton, och bland andra Raúl Jiménez har stått osedvanligt bleka insatser i de två kamperna. Everton är förbättrade under Carlo Ancelotti och det ska bli intressant att se vad italienaren kan åstadkomma med The Toffees under nästa säsong. Wolves måste framåt och det lär därför uppstå en del ytor för Richarlison och spänstige Calvert-Lewin att operera på. Den understreckade högersidan är absolut nödvändig.

10. Aston Villa – Crystal Palace X

Roy Hodgson hade nog låtit sina spelare tugga taggtråd inför matchen mot Chelsea. Den gamle MFF-tränarens adepter såg ruskigt bra ut och var definitivt värda att få med sig något från den drabbningen. Wilfried Zaha spelar för ett storkontrakt i en toppklubb och vi vet alla vad ivorianen kan när han är på humör. Aston Villa kommer från en tuff genomkörare mot Manchester United i torsdags och får således betydligt mindre vila i benen inför den här matchen. Även om Dean Smiths gäng har allt att spela för lär de få kräma ur något alldeles extra för att få med sig alla poäng från detta möte.

11. Tottenham – Arsenal 2

The North London Derby brukar vara något alldeles extra och det är bara synd att publiken inte får beträda arenan under söndagen. Tottenham stod för en blek insats mot Bournemouth i torsdags och faktum är till och med att Körsbären hade en boll i nät på tilläggstid, som dock dömdes bort på grund av hands. Mourinhos manskap har otroligt svårt i uppställt spel och här väntar alltså ett utvilat Arsenal. The Gunners såg stundtals väldigt bra ut mot Leicester och borde avgjort den kampen redan i första halvlek. En VAR-utvisning på Nketiah i slutskedet gjorde dock så att Jamie Vardy kunde slå in slutresultatet 1-1. Här blir bortasidan alldeles för undervärderad.

12. Bournemouth – Leicester 2

Det är otroligt tungt att tillhöra och sympatisera med Bournemouth just nu. De rödsvarta stod upp bra mot Spurs i torsdags och såg ut att gå mot en förlösande trepoängare innan VAR satte stopp. Joshua Kings mål dömdes bort på grund av hands, vilket betydde delad pott istället. På kort tid gäller det nu att ladda om batterierna inför drabbningen med Leicester. Jamie Vardy visar gott gry i kampen om skytteligan och kan den Red Bull-älskande anfallaren hålla kvar sitt målstim är mycket vunnet för Rävarna. Tvåan till runt 60 procent är en trevlig sådan.

13. Swansea – Leeds 2

Leeds stormar mot Premier League! Marcelo Bielsas gäng gjorde slarvsylta av Stoke i torsdags där slutsiffrorna till slut stannade vid 5-0. Det var en riktig styrkedemonstration av de vita som har längtat otroligt länge efter att bli ett Premier League-lag igen. Swansea har varit uppe och vänt i finrummet och kan de fortsätta på den trevliga formen från juni och juli finns hopp om att nå playoff. När de har sin dag kan Svanarna störa alla lag i serien, men det är inget snack om vart utgångstecknet bör sitta här.

Till Stryktipset

Bästa spiken!

Liverpool – Liverpools största motivation just nu är att göra rent hemma på Anfield. 19 av 19 vinster har det blivit hittills, här vill mästarna inte falla på mållinjen. Spik!

Kupongens luring!

Sheffield United – Chelsea blandar och ger, speciellt på bortaplan. Försvarsspelet har fortsatt en del övrigt att önska och då kan det bli problem mot hårt jobbande Sheffield United som är på gång igen!

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Liverpool – Burnley 1
  2. Brighton – Man City 2
  3. Sheffield U – Chelsea 1x
  4. Blackburn – West Brom 2
  5. Hull – Millwall 2
  6. Mboro – Bristol City 1x
  7. Preston – Nottingham 1x
  8. QPR – Sheffield W 12
  9. Wolves – Everton x2
  10. Aston Villa – Crystal P x2
  11. Tottenham – Arsenal 2
  12. Bournem. – Leicester 2
  13. Swansea – Leeds x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Liverpool – Burnley 1
  2. Brighton – Man City 2
  3. Sheffield U – Chelsea 1×2
  4. Blackburn – West Brom 2
  5. Hull – Millwall 2
  6. Mboro – Bristol City 1×2
  7. Preston – Nottingham 1×2
  8. QPR – Sheffield W 12
  9. Wolves – Everton x2
  10. Aston Villa – Crystal P x2
  11. Tottenham – Arsenal x2
  12. Bournem. – Leicester 2
  13. Swansea – Leeds 1×2

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 10 juli, 2020