Stryktipset 18/7 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Tre tävlingar från de brittiska öarna står på agendan så här i mitten av juli. FA-cupen, Premier League och The Championship är det som ska bemästras i jakten på 13 rätt. Flera överstreckade hemmafavoriter hittas som vi plockar bort helt. Här har ni analysen mot full pott och ett välkommet extra klirr i semesterkassan!

Spelstopp: 15:59

Till Stryktipset

1. Arsenal – Manchester City 2

Manchester City gjorde en ytterst slät figur i onsdagens 2-1-seger mot Bournemouth. Där var det tydligt att de ljusblå gick och sparade krutet inför denna FA-cupsemi på Wembley. Detsamma kan inte sägas om Arsenal som fick slita hårt mot Liverpool, något som belönades med en viktoria mot mästarna. Arteta kunde dessutom kosta på sig att vila spelare som Aubameyang och Bellerín från start. Trötta ben lär ändå finnas på flera startspelare hos “Kanonerna” som brukar ha oerhört svårt mot City. Peps manskap har sju raka vinster inbördes. Allt talar för att det blir till en åttonde.

2. Norwich – Burnley 2

Burnley lyckades hålla sin förlustfria svit vid liv tack vare ett sent straffmål mot Wolverhampton (1-1). Där hade dock The Clarets behövt vinna om Europaspel till hösten skulle känts rimligt. Återstår att se hur det står till med motivationen när de reser till Norfolk för att ge sig i kast med jumbon Norwich. “Kanariefåglarna” har varit bedrövliga under sommaren men detta är ett motstånd de rent spelmässigt kan stå upp mot. Tvåan blir extremt överstreckad och då är det läge att blicka brett på Carrow Road.

3. Fulham – Sheffield Wednesday X

Fulham spelade 0-0 i toppmötet mot West Bromwich i veckan, en match där Londonlaget hade behövt vinna om direktuppflyttningen skulle kunna bli ett faktum. Nu kommer de istället få rikta in sig på ett stundande playoff. Formen är det inget fel på men det skulle samtidigt inte förvåna om Scott Parker vilar ett par betydande pjäser han slitit hårt på den senaste månaden. Sheffield Wednesday går lite under benämningen “gubben i lådan” där de kan blixtra till när man minst anar det. “Ugglorna” har slagit ett gäng topplag under säsongen och även om spelare som Fletcher och Forestieri lämnat kan mycket väl gästerna hota på Craven Cottage. Alla tecken!

4. Hull – Luton 2

Snacka om viktig match nere i botten av The Championship. Dessa klubbar återfinns under nedflyttningsstrecket men har definitivt inte gett upp hoppet. Eller frågan är om Hull gjort det. “Tigrarna” skämde ut sig fullständigt i veckan när de föll med 0-8 mot Wigan. Ingen förbättring tycks synas hos de orangesvarta. Luton har däremot stått för en mängd starka resultat under 2020. Nykomlingarna från Londons utkanter har bland annat sju poäng på sina tre bortamatcher under sommaren samt blott en förlust på de tio senaste fighterna. Tvåan lockar som chansspik på KCOM Stadium.

5. Middlesbrough – Cardiff 2

Patrick Roberts skänkte lite frid till alla Middlesbrough-supportrar när han satte dit avgörande 2-1 i slutskedet mot Reading. Därmed bör en degradering till tredjedivisionen för första gången sedan 1987 inte vara aktuell. Här har de en tuff uppgift framför sig när playoff-jagande Cardiff gästar Riverside Stadium. Walesarna triumferade i den viktiga matchen mot Derby vilket gör att de är i förarsätet, två poäng skiljer till sjundeplacerade Millwall. Ett Middlesbrough som inte segrat hemma på östkusten under 2020 ska de kunna knäppa på näsan. Tvåa!

6. Preston – Birmingham 2

Luften har gått ur Preston. Efter att ha haft greppet om sjätteplatsen har The Lilywhites fallit igenom totalt. Med blott sex inspelade poäng på de tio senaste är de faktiskt tredje sämst i The Championship. Birmingham är ännu sämre med raden 0-5-5, något som gjort att kontraktet återigen är i fara för “Blånäsorna”. En poäng krävs för att säkra ännu en säsong i den engelska andradivisionen och här finns ett superläge för gästerna från rikets näst största stad. Preston lider av ett par tunga avbräck som Birmingham ska kunna utnyttja. X2 till fint värde!

7. Swansea – Bristol City X

Bristol City är troligen borta från playoff men Swansea har fortfarande chansen med tre poäng upp till rivalerna Cardiff och liknande målskillnad. “Svanarna” stod upp bra mot topplaget Nottingham (2-2) senast men har haft problem med hemmaspelet hela säsongen. Vissa problem för walesarna råder i backlinjen inför lördagens möte då Naughton är avstängd samtidigt som Rodon och Wilmot dras med skador. Frågetecken sätts även för förstakeepern Woodman. Bristol City har hittat tillbaka efter att ha varit usla under en längre tid. Sju poäng på de tre senaste är facit för Niclas Eliasson och company. Räkna inte bort The Robins på Liberty Stadium, något majoriteten av tipparna tycks göra. Helgardera och gå vidare!

8. QPR – Millwall 2

Londonderby där egentligen allt och lite till talar för Millwall. QPR lyckades knipa en pinne mot Luton i tisdags, men totalt sett har The Hoops varit bedrövliga sedan kontraktet blev klart. Hugill kan möjligen spela här men det bör likväl bli tufft mot ett Millwall som har playoff i sikte. “Lejonen” från de sydöstra delarna av huvudstaden fortsätter leverera med en stark defensiv. Två poäng skiljer upp till Cardiff på sjätteplatsen. Mot ett QPR som haft enorma problem med målskyttet under sommaren ska ligger ännu en viktoria nära till hands. Tvåan spikas trots möjlig överstreckning.

9. Blackburn – Reading 1

Obetydlig match från The Championships mittenrike. Båda lagen kommer också från förluster. Det ska dock sägas att Blackburn stod upp bra mot Millwall (0-1) och nu är Rovers tillbaka på Ewood Park där de imponerat under säsongen. Blott fyra förluster finns noterade på denna arena. Reading är dock ett av ligans bättre bortalag, “Kungligheterna” är en av tre klubbar som plockat fler poäng på resande fot jämfört med i hemmaborgen. Lagens tabelläge talar för en öppen matchbild. Då åker den klassiska gaffeln (etta-tvåa) fram där värdet på tvåan lockar mest.

10. Manchester United – Chelsea X

Under söndagen ska dessa storheter göra upp om en plats i FA-cupfinalen på Wembley den första augusti. Samma arena står värd för detta möte. Chelsea kan dra nytta av två dagars längre vila där de dessutom inte behövde förta sig i 1-0-segern mot Norwich. United har däremot haft en hektisk vecka med matcher mot Southampton och Crystal Palace där Solskjaer gått hårt på samma manskap. Det kan kosta på här mot ett Chelsea som undervärderas å det grövsta av tipparna. Ettan har tappat allt värde vilket gör X2 till en solid lösning.

11. Bournemouth – Southampton 1

The New Forest Derby väntar i den näst sista omgången nere på sydkusten. Här kan Southampton skjuta sina antagonister i sank, förlust för Bournemouth och degraderingen är MER ELLER MINDRE ett faktum. “Körsbären” stod dock upp bra i onsdagens tuffa batalj mot City där de med lite tur kunde fått med sig en pinne. Eddie Howes gäng har vaknat till liv och även om namn som Aké saknas får de gälla som favoriter på Vitality Stadium. De gästande “Helgonen” har trots allt inget nämnvärt att spela för. Tydlig utgångsetta.

12. Tottenham – Leicester 2

Högintressant drabbning från norra London. Dessa klubbar krigar för en plats i Europa League respektive Champions League. Trots att det är Leicester som har den större turneringen i sikte är det Tottenham som går betydligt starkare för stunden. Harry Kane hittade nätet dubbla gånger i onsdagens 3-1-seger mot Newcastle. Därmed har de liljevita tio poäng på sina fyra senaste. Leicester tog en minst sagt skön trepoängare när Sheffield United besegrades hemma i rävgrytet i torsdags. Där var det inget snack och viktigt för avslutningen var att Ayoze Pérez hittade nätet för första gången sedan januari. Brendan Rodgers gäng kommer av allt att döma spela en avgörande match om fjärdeplatsen mot United nästa helg. Här har de toppchans mot ett Tottenham som i ärlighetens namn inte visat speciellt mycket. X2 är av högsta prio i norra London.

13. Derby – Leeds 2

Efter 1-0 hemma mot Barnsley i torsdags är nu den efterlängtade uppflyttningen så nära den kan komma för Leeds. En ynka poäng till och “Påfåglarna” kommer spela i Premier League till hösten. Här ställs de mot ett Derby som inte har speciellt mycket att spela för, men som aldrig kan räknas bort på Pride Park. “Baggarna” har bara förlorat tre av 22 matcher på denna arena under säsongen och spetskompetens finns i Wayne Rooney samt Tom Lawrence. Noterbart är dessutom att Derby plockat fyra poäng på de två senaste inbördes mot Leeds. När detta publiceras ska det även sägas att Leeds kan vara klart för PL om West Brom tappar poäng mot Huddersfield under fredagskvällen. Det gör detta ännu mer ovisst. Vid ett sådant scenario måste ettan med, även om tvåan är mest trolig.

Till Stryktipset

Bästa spiken! – Manchester City

Det råder ren och skär klasskillnad mellan Arsenal och City. Guardiolas manskap kommer vara fullt påkopplat på Wembley och då ska The Gunners inte hänga med. Spelvärd tvåa i den engelska huvudstaden.

Kupongens luring! – Birmingham

Luften har gått ur Preston efter en bedrövlig sommar. Lancashire-laget kommer inte lösa en playoff-plats och har således inte speciellt mycket att spela för. Birmingham har det tufft men det ska gynna de mer motiverade gästerna. Både krysset och tvåan är undervärderade på Deepdale.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Arsenal – Man City 2
  2. Norwich – Burnley 12
  3. Fulham – Sheffield W 1x
  4. Hull – Luton 2
  5. Mboro – Cardiff 2
  6. Preston – Birmingham x2
  7. Swansea – Bristol City 1x
  8. QPR – Millwall 2
  9. Blackburn – Reading 12
  10. Man United – Chelsea x
  11. Bournem. – Southamp. 1
  12. Tottenham – Leicester x2
  13. Derby – Leeds 12

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Arsenal – Man City 2
  2. Norwich – Burnley 1×2
  3. Fulham – Sheffield W 1×2
  4. Hull – Luton 2
  5. Mboro – Cardiff 2
  6. Preston – Birmingham x2
  7. Swansea – Bristol City 1×2
  8. QPR – Millwall 2
  9. Blackburn – Reading 12
  10. Man United – Chelsea x2
  11. Bournem. – Southamp. 1
  12. Tottenham – Leicester x2
  13. Derby – Leeds 1×2

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 17 juli, 2020