Stryktipset 22/8 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Det är hela 10 miljoner i jackpot på veckans Stryktips som sträcker sig över två dagar. På vägen dit tittar vi till tre svenska serier samt högstaligorna i Skottland och Norge. Bland alla högintressanta fajter hittas ångestmötet mellan AIK och Helsingborg på Friends Arena och derbyt mellan GAIS och ÖIS. Nu kör vi mot 13!

Spelstopp: 15:59

Till Stryktipset

1. GAIS – Örgryte 2

Adam Bergmark-Wiberg fick inte speciellt mycket speltid när Djurgården vann SM-guld 2019. Mer tid på plan har anfallaren i Örgryte, men målskyttet har inte lossnat. Inte förrän i senaste omgången mot J-Södra det vill säga. Då smällde Bergmark-Wiberg dit två mål och avgjorde matchen. Med Aílton och Adan som andra alternativ på topp samt en Andreasson på kanten som forsar fram ser de rödblå riktigt spännande ut. GAIS ser allt annat än spännande ut och Makrillarna har åtta raka matcher utan vinst i Superettan. Det brukar vara väldigt tajta matcher mellan dessa två lag men visst ska ÖIS hållas högre. Tvåan är en trevlig spik.

2. Halmstad – GIF Sundsvall 1

Tvåan och trean i Superettan möts på Örjans Vall. Halmstad har en enorm kapacitet i sin spelartrupp, men har inte lyckats få med sig resultaten de senaste veckorna. Tre kryss på de fyra senaste är inte bra nog, speciellt inte om man betänker att det är mot bottenlagen GAIS, Ljungskile och Dalkurd som HBK tappat poäng. GIF Sundsvall har under samma period dunkat in åtta bollar på Ljungskile och GAIS. Med Engblom och Blomberg på topp är laget från Medelpad alltid farliga framåt. Nu är det dock naturgräs som gäller och då är det viss fördel hemmalaget, men visst känns det bäst med alla tecken.

3. Ljungskile – Öster 2

Ljungskile spelar stundtals småtrevlig fotboll men släpper in alldeles för mycket mål. Wallinder har sedan några veckor tillbaka ersatt Dahlin mellan stolparna men det har inte hjälpt nämnvärt. Tio mål i baken på de tre senaste är såklart inte bra nog om LSK vill ha chans att klättra från sin nedflyttningsplats. Öster hade inte vunnit på över en månad när de ställdes mot Brage. Då stod Velic mannar för en av säsongens bättre insatser. 4-2 efter att Nicholas Mortensen gjort sina två första mål för klubben. Smålänningarna lär hitta ytor i Ljungskiles svaga försvar också. Strecka från höger.

4. Sandviken – Haninge 1

Sandviken ställdes mot serieledarna Vasalund på bortaplan i den förra omgången och tog ledningen med 2-0. Trots storspel av målvakten Tobias Johansson kunde dock inte gästrikarna stå emot, det blev till slut 2-2. Ändå en prestation från Pelle Olssons gäng som lovar mer. Den meriterade Sandviken-tränaren har flera rutinerade spelare i laget där Olof Mård, Emil Bellander och Leo Englund sticker ut. Haninge ligger trea i tabellen och lever mycket på engelsmannen Ashley Coffey som dunkat in tolv mål på tolv omgångar. Sandviken har dock en något bättre trupp i övrigt och hamnar ettan någonstans runt 50-55 procent är det bara att spika.

5. Sylvia – Sollentuna 1

Sylvia från Norrköping ska faktiskt ta in publik till matchen mot Sollentuna. 50 lyckliga personer får ta plats för att se denna spännande toppmatch. Östgötarna har inlett serien strålande och är bara en pinne bakom serieledarna Vasalund inför helgens matcher. Visst blev det stryk i senaste hemmamatchen mot Haninge, men innan dess hade Sylvia fyra raka triumfer på Östgötaporten. Sollentuna visar strålande form för tillfället men har endast lyckats vinna en av fem bortafajter. Här blir det svårt igen. Trolig etta!

6. Motherwell – Hamilton 1

Fjolårstrean Motherwell har haft en småtuff start på säsongen i Skottland och endast tagit två poäng på de fyra första matcherna. 0-0 borta mot starka Hibernian var dock ett steg i helt rätt riktning och där hade också Motherwell en boll inne som blev ytterst tveksamt bortdömd för offside. Känslan är att hemmalaget är på väg att tugga igång och nu är motståndet tacksamt. Hamilton står på tre raka förluster där de två senaste omgångarna inneburit 0-1-torskar mot Ross County och St. Mirren. Svårighetsgraden skruvas upp rejält nu. Ettan spikas.

7. St. Mirren – Ross County 1

St. Mirren och Ross County är två lag som tippas tillhöra bottenskiktet av skotska Premiership. Båda lagen har dock inlett ganska fint. Gästerna stod på sju poäng redan efter tre omgångar men föll tungt senast mot Dundee United. I fjol vann de bara två bortamatcher på hela säsongen och det lär bli en tuff eftermiddag i Paisley. St. Mirren tog säsongens andra seger när Hamilton slogs tillbaka med 1-0 förra helgen. Jonathan Obika stod då för matchens enda mål och nu får han sällskap av en ny anfallare då Kristian Dennis anslutit från Notts County. Knapp, knapp fördel hemmalaget, men finns resurserna är en helgardering att föredra.

Till Stryktipset

8. Strömsgodset – Viking 2

Strömsgodset tog en blytung bortaseger mot Haugesund efter att både ha släppt in en kvittering och avgjort matchen på övertid. 3-2 slutade det och Lars Salvesen blev stor hjälte med säsongens fjärde fullträff. Godset släpper dock in alldeles för mycket mål, 16 baljor bakåt på de sex senaste omgångarna är inte bra nog. Det är siffror som säkerligen tänder Veton Berisha. Vikings stjärnanfallare hade en knackig start på säsongen men har nu växlat igång ordentligt med fem mål på de tre senaste. Mot ett generöst Strömsgodset ska Berisha ses med bra chans att näta igen. Den lågt streckade tvåan är av högsta prioritet.

9. Mjöndalen – Rosenborg 1

Rosenborg har de senaste veckorna sett riktigt bra ut hemma på Lerkendal där de vitsvarta öser in mål. På resande fot är “Trollungarna” dock inte alls lika bra. En poäng på de tre senaste imponerar inte, speciellt inte då bottenlagen Haugesund och Start stått för motståndet två av gångerna. Mjöndalen har tagit två segrar under sommaren och de har kommit i de två senaste omgångarna. 1-0 borta mot Brann i den senaste omgången var ett styrkebesked av Brustad och company. Rosenborg blir som alltid överstreckade och då är det tveklöst 1X som ska ritas ned först, även om en helgardering är att föredra.

10. Elfsborg – Östersund 2

På Borås Arena råder det avstängningskaos denna söndag. Östersund får klara sig utan tre spelare, Haugan, Fritzson och Sonko Sundberg, medan Elfsborg har Per Frick och Simon Strand på botbänken. Strand har faktiskt dragit på sig tre röda kort redan. Elfsborg har bara förlorat en match i Allsvenskan på hela säsongen och lever mycket på Jesper Karlssons briljans. Mot Hammarby (2-2) blev det ännu ett mål från Karlsson som leder skytteligan på nio mål. Här blir dock boråsarna övervärderade. Trots att Östersund har tre spelare avstängda är det ett lag som förtjänar respekt. De rödsvarta trillar boll på ett småtrevligt sätt och lirare som Perry och Ssewankambo håller hög klass. ÖFK har tagit fyra poäng på sina tre senaste besök till denna arena och ska inte räknas bort. Alla tecken där tvåan är en kupongrensare av rang!

11. Malmö FF – Falkenberg 1

Malmö FF har gjort sig av med Guillermo Molins och Tim Prica under de senaste veckorna men har ändå seriens kanske bredaste trupp. I senaste fajten mot Mjällby (2-2) saknades både Kiese Thelin och Toivonen i anfallet. Den duon lär vara tillbaka nu och då är de himmelsblå tunga att möta. Falkenberg stod för en bra insats mot AIK och förtjänade mer än den poäng de tog. Lånet från Häcken, Gustaf Nilsson, såg intressant ut och kommer göra mycket nytta för hallänningarna. FFF kommer göra det svårt för MFF här också, men visst är ettan väldigt trolig.

12. AIK – Helsingborg 1

Det råder kris i AIK och ledningen har agerat. Under veckan har tre nyförvärv kommit in där Papagiannopoulos och Rogic har gjort det bra i Allsvenskan förr. Bojan Radulovic är ett mer osäkert kort då han knappt har spelat A-lagsfotboll än i sin karriär. Gnaget behöver all hjälp de kan få för de har åtta raka utan vinst och det skiljer bara en poäng ner till jumboplatsen. Där hittas Helsingborg som står för motståndet på Friends Arena. Olof Mellbergs mannar är seriens sämsta bortalag med raden 0-4-4 och här är Andreas Randrup avstängd. Mycket talar mot HIF, men samtidigt har skåningarna kvalité i spelare som Abubakari, Olsson och Van den Hurk. En lurig match helt klart men det är från vänster det ska streckas.

13. Varberg – Örebro 1

Örebro är väldigt ojämna i prestationerna. Efter 1-2-förlusten borta mot Malmö, där ÖSK stundtals var riktigt bra, föll närkingarna hemma mot Djurgården med klara 0-3. Då var de vitsvarta direkt svaga. Varberg har inte vunnit en match sedan den 16:e juli och föll dessutom när dessa två lag möttes på Behrn Arena tidigare under säsongen. Nu är det dock naturgräs som gäller och de grönsvarta har ett spännande lag, inte minst sedan Junes Barny kom till klubben. Knapp fördel hemmalaget på Påskbergsvallen.

Till Stryktipset

Bästa spiken! – Motherwell

Hamilton har inlett den skotska ligan uruselt och ställs nu mot ett Motherwell som såg riktigt fina ut mot Hibernian. Det är dags för hemmalaget att plocka sin första seger nu och ettan är en given spik.

Kupongens luring! – Östersund

Östersund fortsätter att plocka poäng och en spelare som Perry ser ruggigt svårfångad ut. Elfsborg gör det fortsatt väldigt bra men övervärderas rejält. Den lågt streckade tvåan är ett måste.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. GAIS – Örgryte 2
  2. Halmstad – Sundsvall 1x
  3. Ljungskile – Öster 2
  4. Sandviken – Haninge 1
  5. Sylvia – Sollentuna 1
  6. Motherwell – Hamilton 1
  7. St. Mirren – Ross County 1x
  8. Strömsgodset – Viking x2
  9. Mjöndalen – Rosenborg 1x
  10. Elfsborg – Östersund x2
  11. Malmö – Falkenberg 1
  12. AIK – Helsingborg 1x
  13. Varberg – Örebro 1x

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. GAIS – Örgryte 2
  2. Halmstad – Sundsvall 1×2
  3. Ljungskile – Öster x2
  4. Sandviken – Haninge 1
  5. Sylvia – Sollentuna 1
  6. Motherwell – Hamilton 1
  7. St. Mirren – Ross County 1×2
  8. Strömsgodset – Viking x2
  9. Mjöndalen – Rosenborg 1×2
  10. Elfsborg – Östersund 1×2
  11. Malmö – Falkenberg 1
  12. AIK – Helsingborg 1x
  13. Varberg – Örebro 1x

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 21 augusti, 2020