Stryktipset 26/9 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Vilken underbar lördag det är som väntar. Lönelördag och Stryktips med 15 miljoner i jackpot. Mycket bättre än så blir det inte. Innan ni intar soffläge framför TV:n är det dock läge att läsa igenom analysen för kupongen som består av matcher från Premier League, The Championship och Superettan. Häng med!

Spelstopp: 15:59

Till Stryktipset

1. West Bromwich – Chelsea 2

När West Bromwich ställdes mot Leicester förra helgen passade Gibbs på att knuffa en motståndare i ansiktet. Otroligt klantigt av vänsterbacken som givetvis visades ut. Han är avstängd här och det är även Slaven Bilic som i paus sa till domaren Mike Dean vart han tyckte att Dean borde bege sig. Nu ställs nykomlingen inför ett tufft test. Chelsea föll visserligen klart mot Liverpool men spelade jämnt mot de rödklädda innan Christensens utvisning. I veckan krossade Lampards mannar Barnsley i Ligacupen och glädjande nog stod Kai Havertz för ett hattrick. Vilket sparkapital det finns där. Det råder klasskillnad på The Hawthorns och tvåan singlas.

2. Crystal Palace – Everton 2

Carlo Ancelotti mönstrade ett mycket starkt lag mot Fleetwood i Ligacupen och kunde också vinna med 5-2 till slut. Det var dock en stundtals jämn drabbning där Pickford dessutom gav bort ett mål. Richarlison nätade två gånger om vilket var viktigt för brassens självförtroende. Nu lär nyförvärven Allan, Doucouré och Rodríguez alla starta igen, en trio som inlett säsongen strålande. Crystal Palace har varit nederlagstippade i båda sina två ligamatcher hittills men gått segrande ur bägge. 3-1 borta mot Manchester United skojar man inte bort. Hodgsons gäng håller dock betydligt lägre nivå än Everton och får gästerna till alla bitar vinner de detta. Tvåa!

3. Burnley – Southampton 2

Burnley stod upp bra mot Leicester men föll ändå med 2-4. Mittbackarna Mee och Tarkowski var båda skadade då och den duon är tveksam till spel återigen. Enorma avbräck för Burnley som bygger sitt lag bakifrån. Southampton spelade ut Tottenham senast men föll ändå med 2-5. Detta efter att backlinjen stått vansinnigt högt även när det inte fanns någon press på bollhållaren. Juniormisstag som Son och Kane obarmhärtigt utnyttjade. Hasenhüttl måste lösa försvarsspelet, då ska Southampton ses med bra chans att ta säsongens första trepoängare. Tvåan lämnas ensam.

4. Barnsley – Coventry X

Barnsley spelade en slagkraftig elva mot Chelsea i Ligacupen. Det hjälpte föga. 6-0 stod på matchtavlan när 90 minuter hade gått. Nya tag nu i The Championship för The Tykes som var ytterst nära att trilla ur serien i fjol. I seriespelet har Barnsley inlett med två raka förluster och här blir de övervärderade. Coventry är nykomlingar i serien men har imponerat både mot Bristol City (1-2) och QPR (3-2). Matthew Godden har nätat i båda fajterna och visat att han håller även på den här nivån. Ettan ser ut att hamna lite högt och då ser jag det som en självklarhet att gå emot. X2!

5. Birmingham – Rotherham 2

I säsongens första hemmamatch besegrade Birmingham förmodade topplaget Brentford. Det har fått Stryktipstipparna att gå helt bananas och strecka upp hemmalaget som om de vore Manchester City. Detta är dock ingen enkel uppgift för Blånäsorna. Rotherham är nykomlingar och inledde seriespelet med att slå Wycombe som också flyttades upp under sommaren. Tuffare blev det mot Millwall (0-1) men prestationen var det inget fel på. Här kommer Rotherham troligen ligga lågt och satsa på omställningar, något som kan passa Freddie Ladapo som tryckt in 32 baljor i League One på de två senaste säsongerna. X2 är av högsta prioritet, men visst är en helgardering bäst.

6. Cardiff – Reading 1

Reading har fått en strålande start på säsongen med två raka 2-0-segrar i The Championship. Lucas Joao har varit strålande och mot Barnsley hoppade Meïté in och tryckte omgående in en boll. Två spelare som har ett stort spel i sig. Nu får den duon och hela Reading dock bekänna färg. Cardiff satsar mot playoff och kommer närmast från en imponerande 2-0-seger borta mot Nottingham. Kieffer Moore, ny från Wigan, noterades för båda målen. Där har walesarna äntligen en målskytt av rang. På hemmaplan är det värdarna som ska hållas högst, men visst behöver ettan rejäl uppbackning redan från start.

7. Derby – Blackburn 2

Derby har höga förväntningar på säsongen men har kommit in skadedrabbade. Bielik, Lawrence, Waghorn och Holmes är alla fortsatt borta och det har bidragit till att The Rams torskat båda sina ligamatcher. Rooney är dock tillbaka från skada och lär kunna delta här. Blackburn ser något överraskande bättre ut. I premiären stod Rovers upp bra mot topptippade Bournemouth och senast blev det 5-0 mot stackars Wycombe. Adam Armstrong stod för tre mål då och är en spelare som mycket väl kan bli tungan på vågen här. Tvåan är av högsta prioritet, men gardera tidigt.

Till Stryktipset

8. Millwall – Brentford 2

Ett Londonderby väntar härnäst på The Den. Millwall har under flera år varit och nosat på en placering bland topp 6 utan att för den delen nå hela vägen fram. Nu har Lejonen åtminstone fått en bra start med fyra poäng efter två omgångar och nollan bakåt intakt. Det är ett hemmalag som är svåra att bryta ner. Brentford har dock alla verktyg som behövs. Watkins har lämnat Griffin Park och Benrahma är också på väg bort. Istället har Saman Ghoddos värvats in och det ska bli extremt spännande att se vad svensken kan göra i The Championship. Hamnar tvåan under 40 procent är det en spännande värdespik på denna luriga kupong.

9. Preston – Stoke X

Stoke var närmare nedflyttning än avancemang i seriesystemet förra säsongen. Det får inte upprepas och under sommaren har The Potters värvat klokt. James Chester och John Obi Mikel har stadgat upp försvaret. Steven Fletcher skulle dock behöva ge en injektion till anfallet för de rödvita har ännu inte gjort något mål i seriespelet. Preston är normalt sett hemmastarka, men föll här mot Swansea i premiären. Spelare för spelare ska detta hållas helt jämnt och när Preston då överstreckas grovt är det svårt att backa The Lilywhites. Gå emot och spela X2.

10. QPR – Middlesbrough X

På Loftus Road ska en extremt svårtippad match gå av stapeln. QPR tappade alla sina offensiva stjärnor under förra säsongen men har ändå hittat nätet fyra gånger om på sina två första omgångar. Nyförvärvet Lyndon Dykes har målat i båda matcherna och det är en spelare som de hoppas mycket på i västra London. Middlesbrough har en extremt tunn trupp och skulle må bra av att få in några lirare till. De rödklädda har dock inlett serien starkt med att stå upp bra mot både Watford och Bournemouth. Väldigt svår match där alla tecken blir valet.

11. Brage – Öster 2

Öster föll tungt i det viktiga derbyt mot Jönköpings Södra. 1-4 blev sluresultatet där som följdes upp av ett rejält bråk mellan lagens tränare Velic och Brännström. Innan nederlaget hade klubben från Växjö 16 poäng på sex omgångar och formen får sägas vara god. Trots att Stefan Karlsson är avstängd kan gästerna ställa en stark elva på benen. Brage har Alexander Zetterström på botbänken och kommer närmast från en ganska svag prestation i miniderbyt mot Dalkurd. Känslan är att Borlänge-klubben får det svårt här. Trolig tvåa!

12. Halmstad – Ljungskile 2

Dusan Djuric använde rasistiska tillmälen mot Umeå och har nu fått sitt straff. Mittfältaren får inte spela fotboll på tre veckor. Ett tungt slag för HBK. Halmstad ligger tvåa i tabellen och har ett mycket skickligt manskap på pappret, men samtidigt ska det sägas att hallänningarna faktiskt har tappat poäng i fyra av tio hemmamatcher under säsongen. Ljungskile är jumbo och är i desperat behov av poäng. När LSK ställdes mot HBK i början av augusti slutade det faktiskt med delad pott och här blir gästerna ordentligt nedstreckade. Superskrällen till höger är en av de bästa vägarna mot utdelning på kupongen och ska omgående ritas ned. Alla tecken är dock bäst.

13. Västerås – Jönköpings Södra 2

Västerås gör en urusel säsong och tre raka förluster gör att de grönvita befinner sig i det absoluta bottenskiktet av tabellen. 0-1 mot både AFC och GAIS är verkligen inga styrkebesked. Samtidigt ska det sägas att VSK har vunnit tre av sina fyra senaste hemmamatcher och inte ska vara chanslösa här. Jönköpings Södra är i sina bästa stunder härliga att skåda och ligger trea i tabellen inför den 20:e omgången. Upp till tvåan HBK skiljer det bara tre pinnar. Räkna med att Omondi, Kozica och de andra går för tre poäng här. Tvåan blir dock för hårt streckad för att lämnas ensam. Gardera tidigt och helst med alla tecken.

Till Stryktipset

Bästa spiken! – Chelsea

Om Kai Havertz också börjat hitta rätt i England kommer Chelsea bli extremt svårstoppade under säsongen. Tre mål stod tysken för under onsdagen. Tvåan kommer streckas stenhårt men det kan inte hjälpas. Spik!

Kupongens luring! – Ljungskile

Ljungskile tog poäng i säsongens första möte mot Halmstad och har potential i laget för att störa även på Örjans Vall. Den extremt lågt streckade tvåan är ett måstetecken i jakten på miljonerna.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. West Brom – Chelsea 2
  2. Crystal P – Everton 2
  3. Burnley – Southamp. 2
  4. Barnsley – Coventry x2
  5. Birmingh. – Rotherham x2
  6. Cardiff – Reading 1x
  7. Derby – Blackburn x2
  8. Millwall – Brentford 2
  9. Preston – Stoke 2
  10. QPR – Middlesbrough 1x
  11. Brage – Öster 2
  12. Halmstad – Ljungskile x2
  13. Västerås – Jönköping x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. West Brom – Chelsea 2
  2. Crystal P – Everton 2
  3. Burnley – Southamp. 2
  4. Barnsley – Coventry x2
  5. Birmingh. – Rotherham 1×2
  6. Cardiff – Reading 1x
  7. Derby – Blackburn x2
  8. Millwall – Brentford 2
  9. Preston – Stoke x2
  10. QPR – Middlesbrough 1×2
  11. Brage – Öster 2
  12. Halmstad – Ljungskile 1×2
  13. Västerås – Jönköping 1×2

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 25 september, 2020