Stryktipset 29/8 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Den engelska säsongen ska dra igång igen. Först ut är som vanligt Community Shield där Arsenal och Liverpool ställs mot varandra. Där ska det vara klar fördel ligamästarna. I övrigt tittar vi till en hel del svensk fotboll där det finns en del fina skrällchanser. Med 13 miljoner i jackpot gäller det att pricka rätt. Häng med mot 13 gröna bockar!

Spelstopp 15:59

Till Stryktipset

1. Arsenal – Liverpool 2

Arsenal såg starka ut mot slutet av säsongen då de besegrade Manchester City och Chelsea i FA-cupen samt Liverpool i ligan. Det ska dock sägas att vinsten över The Reds kom efter två sällsynta misstag från Alisson och Van Dijk, spelmässigt var The Gunners rejält under press. Eftersom FA-cupen spelades en vecka efter att ligan avslutades har London-klubbens spelare fått kortare semester inför denna fajt och känslan är att det är gästerna som är mest förberedda. Liverpool träningsspelade mot RB Salzburg i veckan och ställde då i stort sett upp med sitt bästa lag. Det räcker gott och väl för att smälla Arsenal på fingrarna.

2. AFC Eskilstuna – GIF Sundsvall 2

Efter knappa förluster mot Akropolis och Ljungskile lyckades AFC Eskilstuna ta en poäng borta mot Trelleborg. Nnamani stod för målet i 1-1-matchen och det var hans sjätte fullträff för säsongen. Nigerianen är oerhört viktig för värdarna. Nu väntar dock en svår uppgift för honom och hans lagkamrater. GIF Sundsvall kämpar i toppen av tabellen och har en magnifik offensiv med Blomberg och Engblom. Dessutom har Jamie Hopcutt kommit till klubben vilket spetsar till det hela ytterligare. Sundsvall trivs bra på konstgräs och tvåan ska hållas som troligast. Då den ser ut att streckas lite väl hårt är det dock inte fel att gardera om plånboken tillåter.

3. Trelleborg – Jönköpings Södra 2

Trelleborg fick bara en pinne i senaste hemmamatchen mot jumbon AFC Eskilstuna. Inte bra nog av skåningarna som annars inte är superlångt ifrån topptrion. Camara-Jönsson nätade mot AFC och här behöver han visa sig från sin bästa sida igen då ghananen Fatawu är avstängd. Ett stort avbräck för hemmalaget. Jönköping Södra har hög kapacitet vilket de visat mot slutet med endast en förlust på de åtta senaste. Fendrich och Al Ammari tillhör seriens bästa mittfältare och på topp finns sylvassa Omondi. Smålänningarna ska hållas minst en nivå högre och tvåan är en vettig chansspik.

4. Öster – GAIS 2

GAIS har inte alls fått det att lossna i offensiven. Nio gjorda mål efter 14 spelade omgångar är klart sämst av samtliga lag i serien. Bland annat har klara jumbon AFC hittat nätet fyra gånger fler. Ledningen har agerat och plockat in Meinhard Olsen från Färöarna och hemvändaren Adnan Maric. Två mycket spännande spelare som det ska bli kul att följa. Dessutom har målvakten Henry Wright (son till gamla storspelaren Richard Wright) lånats in från Ipswich. Spännande nyförvärv. Öster ligger högre upp i tabellen och målas upp som solklara favoriter, men med Makrillarnas nya spelare samt den fina insatsen i derbyt mot ÖIS i åtanke lockar bortasegern klart mest. Gå för pengarna och skippa den överstreckade ettan.

5. Kilmarnock – Dundee United 2

En mycket lurig fajt väntar på Rugby Park. Kilmarnock har inte alls fått någon vidare start på säsongen. Två poäng på fem fajter gör att Killie ligger i den absoluta botten. Dessutom skadade sig Alan Power mot Rangers och mycket tyder på att den viktiga mittfältaren blir borta en längre tid. Hemmaspelet brukar dock vara en styrka. I fjol tog värdarna poäng i elva av 15 fajter på Rugby Park och denna säsong har Celtic fått lämna ifrån sig poäng här. Dundee United har fått en betydligt bättre start på säsongen och nu verkar det som att Lawrence Shankland, den stora målskytten som nyligen blev uttagen till landslaget, är redo för spel igen. En jätteboost för gästerna. Knapp, knapp fördel Dundee, men visst ska alla tecken med.

6. Livingston – Ross County 1

Ross County inledde seriespelet strålande men nu är det en del som tyder på att de är på väg att sjunka i tabellen. 1-1 mot St. Mirren innebar tredje raka utan seger. I fjol vann County bara två bortamatcher på hela säsongen och bland annat fick de stryk på den här arenan med hela 0-4. Livingston ligger allra sist i tabellen, men insatserna mot slutet har varit förbättrade. 0-0 mot Rangers är såklart imponerande och det följdes upp av en knapp 1-2-förlust mot starka Aberdeen där Livingston var väl så bra som sina motståndare. På arenan med det härliga namnet Tony Macaroni Arena ska värdarna ses med bra chans att lösa säsongens första trepoängare. Ettan spikas.

7. St. Johnstone – St. Mirren 1

St. Mirren löste en poäng i hemmamötet med Ross County efter att Jonathan Obika satt dit matchens första mål efter en kvart, hans andra för säsongen. St. Mirren har plockat sju poäng på fyra matcher men det är värt att nämna att de förlorat bollinnehavet i samtliga kamper. Räkna med att laget från Paisley inte har speciellt mycket boll nu heller. Dessutom är irländaren Shaugnessy avstängd. St. Johnstone får klara sig utan Liam Craig av samma anledning men får tillbaka flera viktiga pjäser från skadelistan, bland annat Kane och Davidson. Här hemma ska St. Johnstone hållas klart högre och ettan lämnas ensam.

Till Stryktipset

8. Haugesund – Vålerengen 1

Det norska bidraget på kupongen spelas på Haugesund Stadion. Förhoppningsvis kan hemmalaget ha sin tränare Jostein Grindhaug vid sidlinjen nu. Han saknades i 3-1-segern mot Aalesund efter att ha fått en bildörr så kraftigt smälld i huvudet att han knappt kunde stå på benen. Haugesunds seger mot jumbon Aalesund var viktig efter två raka förluster. Vålerengen ligger högre upp i tabellen och har dessutom högre kapacitet i truppen. Enga har dock bara vunnit här två gånger på hela 2000-talet och har under säsongen endast triumferat tre gånger på åtta bortafajter. Väldigt oviss tillställning detta. Liten fördel hemmalaget, men gardera tidigt.

9. AIK – Häcken 2

Mikael Lustig blev AIK:s fjärde nyförvärv på bara en dryg vecka och nu vädrar Gnaget morgonluft. 2-0-segern senast mot Helsingborg var ytterst viktig och då visade Papagiannopoulos att han kommer göra mycket nytta i mittförsvaret. Här kan vi få se både Lustig och nye Rogic göra sina debuter. Frågan är om det räcker när urstarka Häcken kommer på besök. Laget från Hisingen tog en fin bortaskalp mot IFK Norrköping vilket var tredje raka trepoängaren. Pontus Dahlberg debuterade då mellan stolparna och stod för en strålande insats när han höll nollan. Matchens enda mål prickades in av Leo Bengtsson som belönats med en plats i den svenska U21-truppen. Trots AIK:s alla nyförvärv är det Andreas Alm som förfogar över den bästa truppen. Tvåan singlas.

10. Hammarby – Kalmar FF 2

Sebastian Ring visades ut när Kalmar FF föll igenom totalt mot Mjällby. 1-4 betyder att smålänningarna ligger kvar på 13 poäng, lika många som jumbon Helsingborg. Nanne Bergstrands gäng är desperata och nu får de ett välkommet tillskott i offensiven. Mayron George lånas in från Midtjylland och det är en stark anfallare som har mycket att ge. Hammarby bör ha en del trötta ben efter sin kvalmatch under torsdagen och får klara sig utan både Dennis Widgren och Tim Söderström som är avstängda. Läge för nye Jeahze att gå in från start. Bajen är jättestora favoriter här men har haft enormt svårt med Kalmar på senare år. De grönvita har faktiskt bara vunnit en hemmamatch mot KFF de senaste 13 åren. Skrällen till höger är av högsta prioritet.

11. Helsingborg – Djurgården 2

Helsingborg åkte på tredje raka förlusten borta mot AIK och ligger allra sist i Allsvenskan. Under veckan har Marcus Olsson, tvillingbror till Martin Olsson, värvats in och det är en spelare som ska kunna göra mycket nytta. Shkodran Maholli och Kebba Ceesay är två andra nya pjäser som ska kunna gå rakt in i startelvan. Armin Gigovic, den stora mittfältstalangen, saknades senast mot AIK på grund av corona och det är oklart hur status runt den spelaren är nu. Djurgården har bara förlorat en av sina åtta senaste i ligaspelet och ser tunga ut. Här kan vi också få se Magnus Eriksson lira igen och då får Blåränderna välbehövlig spets i laget. Strecka från höger, men fyll på hela vägen om resurserna finns.

12. Mjällby – IFK Göteborg 2

IFK Göteborg har passat på att förstärka laget med hemvändarna Pontus Wernbloom och Sebastian Eriksson. Den förstnämnda hoppade in redan förra omgången mot Djurgården (2-2) och beskrevs efter matchen av Une Larsson som den “tjötigaste spelaren han någonsin hade spelat mot”. Räkna med att Wernbloom kommer låta munnen gå även fortsättningsvis. Med honom på topp får Blåvitt in välbehövlig tyngd i straffområdet där det annars varit väldigt tunt. Mjällby har tappat Jeahze till Hammarby och det är ett stort avbräck för sölvesborgarna. Spelare för spelare känns faktiskt besökarna snäppet vassare. Utgå från höger.

13. Malmö FF – Elfsborg 2

Vilken toppfajt det är som väntar på Eleda Stadion. Elfsborg är det lag som närmast utmanar Malmö FF i toppen av tabellen sju poäng bakom. Boråsarna kommer dock från en hemmaförlust mot Östersund där Rami Kaib blev utvisad. Han är avstängd nu men det är ingen större fara på taket då Simon Strand är tillbaka från sin avstängning. Det är också Per Frick och hans bufflande kommer behövas på topp. Malmö FF spelade match i torsdags då Cracovia från Polen stod för motståndet och en del trötta ben får nog Jon Dahl Tomasson räkna med. Ettan streckas hårt, men Elfsborg har visat under säsongen att de är ett lag som ska tas på allvar. Skrällen åt höger är intressant, men gärna alla tecken.

Till Stryktipset

Bästa spiken! – Liverpool

Liverpool slutade mer än 30 poäng före Arsenal i ligan och det är så stor skillnad som det är mellan dessa två lag. The Gunners lagbygge är inte färdigt och här får Londonklubben stryk.

Kupongens luring! – Elfsborg

Malmö har en tung kvalmatch mot Cracovia i benen och övervärderas ganska grovt här. Elfsborg har visat under säsongen att de förtjänar respekt. Jesper Karlsson och Per Frick kan mycket väl skjuta poäng till Borås.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Arsenal – Liverpool 2
  2. AFC Eskils. – Sundsvall x2
  3. Trelleborg – Jönköping 2
  4. Öster – GAIS 2
  5. Kilmarnock – Dundee U x2
  6. Livingston – Ross County 1
  7. St. Johnstone – St. Mirren 1
  8. Haugesund – Vålerengen 1x
  9. AIK – Häcken 2
  10. Hammarby – Kalmar x2
  11. Helsingb. – Djurgården x2
  12. Mjällby – Göteborg x2
  13. Malmö – Elfsborg x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Arsenal – Liverpool 2
  2. AFC Eskils. – Sundsvall x2
  3. Trelleborg – Jönköping 2
  4. Öster – GAIS x2
  5. Kilmarnock – Dundee U 1×2
  6. Livingston – Ross County 1
  7. St. Johnstone – St. Mirren 1
  8. Haugesund – Vålerengen 1x
  9. AIK – Häcken 2
  10. Hammarby – Kalmar 1×2
  11. Helsingb. – Djurgården 1×2
  12. Mjällby – Göteborg x2
  13. Malmö – Elfsborg 1×2

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 28 augusti, 2020