Stryktipset 4/1 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Det är FA-cupen som gäller för hela slanten på veckans Stryktips! Samtliga 13 matcher hämtas från den anrika turneringen och förhoppningen är såklart att fälla åtminstone en av de tunga favoriterna som återfinns på kupongen. Vi kastar oss rakt in i den tredje rundan med en mäktig batalj på Molineux Stadium!    

Spelstopp: 15.59

1. Wolverhampton – Manchester United 1

Kupongen rivstartar direkt med ett riktigt tungviktsmöte! Manchester United föll borta mot Arsenal på nyårsdagen. The Gunners var riktigt spelsugna och vann fullt rättvist på Emirates. Wolverhampton har visat fin form under en längre tid även om de kammade noll borta mot ett pånyttfött Watford i förra PL-omgången. Då fighterna duggar tätt i den brittiska fotbollen lär säkerligen båda tränarna snurra en del på manskapet här. På hemmabana får dock de gulsvarta vargarna gälla som favoriter, framförallt då de brukar trivas ypperligt mot Man United. 1X liras stabilt.      

2. Fulham – Aston Villa 1

Premier League mot The Championship gäller här. På Craven Cottage är känslan att Fulham, som huserar i andraligan, drar det längsta strået. The Cottagers parkerar, i skrivande stund, på en femteplats och visst tusan ska Aleksandar Mitrovic, Anthony Knockaert och company åtminstone nå en playoff-plats i år. Aston Villa lever farligt i Premier League med sin nuvarande 17:e-plats. Ettan är en spännande spik som testas på mindre system.

3. Leicester – Wigan 1

Leicester har varit säsongens stora utropstecken i Premier League! The Foxes ståtar med en otroligt fin andraplats i det brittiska finrummet. Newcastle städades undan utan några krusiduller med 3-0 senast, trots att skytteligaledaren Jamie Vardy inte kom till spel. Vardy dras med en lättare vadskada och tränare Rodgers lär knappast chansa med sin superstjärna här. Med eller utan Vardy ska inte Wigan vålla några problem för rävarna. Gästerna återfinns under giljotinen i The Championship och har dessutom bara plockat sju pinnar på bortaplan under hösten. Fram med släggan och dunka dit ettan på King Power Stadium!

4. Southampton – Huddersfield 1

Ralph Hasenhüttl har fått ordning på sitt Southampton som efter en minst sagt trevande höst radat upp tre vinster och ett kryss sista fyra. Hemma mot Tottenham senast stod The Saints för en prickfri insats när de vann med 1-0. Danny Ings målade återigen och har nu stått för nio pytsar på de tio senaste PL-fighterna. Mäkta imponerande! Huddersfield trillade ur Premier League i fjol och tragglar nu på den undre halvan av The Championship. Ettan ska hållas som trolig på St Mary’s Stadium.

5. Watford – Tranmere 1

Tranmere huserar ytterligare ett hack ner i seriesystemet. Rovers från staden Liverpool kämpar med näbbar och klor för att gå ikapp lagen ovan giljotinen i League One. Det är ingen vild gissning att tränare Micky Mellon fokuserar på ligaspelet först och främst. Watford har sett bättre ut mot slutet där tio inkasserade poäng av tolv möjliga sista fyra omgångarna är starka papper. Med spelare som Deeney och Sarr ska The Hornets kunna klättra ytterligare i tabellen. Vettig etta här.

6. Brentford – Stoke 1

De båda Championship-lagen Brentford och Stoke möts härnäst. Brentford har sannerligen imponerat den senaste tiden, i synnerhet Ollie Watkins som bombar in mål för tillfället. I segermatchen mot Bristol City på nyårsdagen noterades strikern för två nya påsar och är därmed uppe på en andraplats i skytteligan. Stoke återfinns just ovanför nedflyttningsstrecket. The Potters kommer dock närmast från en livsviktig trea borta mot bottenkollegan Huddersfield (5-2). Värdlaget har levererat en klart bättre fotboll under hösten än Stoke, men i grunden skiljer det inte så mycket mellan dessa kombattanter. Gardera utgångsettan omgående.

7. Brighton – Sheffield Wednesday X

Graham Potters Brighton fortsätter att lira en underhållande fotboll. Fiskmåsarna har trots det svårt att få med sig vinsterna. Nu knep visserligen Potters manskap en finfin pinne hemma mot Chelsea på nyårsdagen via Jahanbakhsh sena kvitteringsmål och kanske kan poängen börja ticka in för den gamla Östersund-coachen. Sheffield har, via tre raka nederlag, halkat ner under playoff-strecket. Ugglorna är dock allt som oftast tuffa att möta då de förespråkar en fysisk fotboll. Skulle Potter välja att rotera i truppen är krysset ingen omöjlighet, gardera först och främst med ettan.

8. Bournemouth – Luton 2

Bournemouth kommer från en riktigt tuff höst där det mesta handlat om körsbärens enorma skadeproblematik. Eddie Howe har ett koppel av nyckelspelare out och det märktes tydligt borta mot West Ham senast. Bournemouth hade inte en sportmössa och föll med hela 0-4 i London. Eftersom Villa samtidigt besegrade Burnley halkade Howes manskap ner under nedflyttningsstrecket. Räkna med ett reservbetonat hemmalag här. Luton är förvisso långt nere i gruvan i andraligan, men i värdejaktens namn ritar vi snabbt ner tvåan snabbt.

9. Preston – Norwich 1

Över till Deepdale där två lag som känner varandra väl ska upp i ringen. Norwich lirar visserligen i finrummet medan Preston krigar på den övre halvan i The Championship. Gästerna, som tog klivet upp till PL i fjol, brukar inte trivas på denna arena. Här har Kanariefåglarna endast vunnit två gånger på de tio senaste besöken sedan 2003. Strecken ser ut att hamna någorlunda korrekt och då lockar den vänstra halvgarderingen mest.

10. Reading – Blackpool 1

Ännu en hemmafavorit hittas när vi vänder blickarna mot Madejski Stadium. Reading, som huserar i The Championships mittskikt, ståtar med den prydliga raden 10-5-10 efter 25 omgångar. Kungligheterna från Berkshire springer ut på hemmagräset i lysande form via fyra vinster i följd. Hos Reading är visserligen skarpskytten Puscas ett osäkert kort, men i Joao och Swift finns tillräckligt med spetskompetens för att kunna montera ner Blackpool som till vardags huserar i League One, tredjedivisionen. 1X torde vara ett säkert lås.   

11. Fleetwood – Portsmouth 1

League One-klubbarna Fleetwood och Portsmouth ska strida mot varandra härnäst. Fleetwood har gjort det aningen bättre under hösten då de skrapat ihop en pinne mer än lördagens motståndare. Värdlaget kommer närmast från en seger och fyra kryss på de senaste fem matcherna. Portsmouth har i sin tur blandat och gett den sista tiden, vilket två vinster, två förluster och två kryss vittnar om. Fleetwood har visat styrka hemma på Highbury Stadium hela säsongen och ges därför knapp favör även om Ports vunnit fyra raka inbördes. 1X formar fint.

12. Cardiff – Carlisle 1

Lilla Carlisle från fjärdeligan League Two är alltså framme i FA-cupens tredje runda. I den senaste omgången lades Forest Green på rygg via omspel då första dusten slutade 2-2. Nu skruvas dock svårighetsgraden upp ett par hack då The Championship-laget Cardiff väntar i Wales. Gänget från draklandet trivs som allra bäst på hemmaplan där de faktiskt bara gått på pumpen vid ett tillfälle under hösten i ligaspelet. Allt annat än en hemmaseger vore en skräll utan dess like. Ettan singlas utan snack.

13. Oxford – Hartlepool 1

Vi avslutar lördagsfesten i universitetsstaden Oxford. Oxford United föll något oväntat med 0-1 borta mot Doncaster senast. Det är dock ingen fara på taket för de gulsvarta oxarna som återfinns på en finfin fjärdeplats i League One. Klubben jagar nu förstärkningar i hopp om att kunna vara med i striden om de två direktplatserna till The Championship. Hartlepool huserar i National League där de ligger och skvalpar i mitten av tabellen. Gästerna har gjort det bra som tagit sig hit men nu tar det tvärstopp. Ettan kan singlas med gott samvete.

Till Stryktipset

Bästa spiken!

Southampton

The Saints går som tåget just nu och Danny Ings verkar inget lag kunna stoppa. Nu är det inte alls säkert att Ings startar, men visst ska Southampton mala ner Huddersfield på hemmaplan. Ettan är en fin spik upp till 70 procent.

Kupongens luring!

Luton

Det är inte helt lätt att hitta några givna skrällkandidater på denna Stryktips-kupong. Luton är dock ett lag som definitivt kan vålla problem för ett skadedrabbat och formsvagt Bournemouth. Jobba The Hatters!

Speltips & spelförslag på 128 rader

  1. Wolves – Man United 1x
  2. Fulham – Aston Villa 1
  3. Leicester – Wigan 1
  4. Southamp. – Huddersf. 1
  5. Watford – Tranmere 1
  6. Brentford – Stoke 12
  7. Brighton – Sheffield W 1x
  8. Bournemouth – Luton 12
  9. Preston – Norwich 1x
  10. Reading – Blackpool 1x
  11. Fleetwood – Portsmouth 1x
  12. Cardiff – Carlisle 1
  13. Oxford – Hartlepool 1

Speltips & spelförslag på 1296 rader

  1. Wolves – Man United 1x
  2. Fulham – Aston Villa 1x
  3. Leicester – Wigan 1
  4. Southamp. – Huddersf. 1
  5. Watford – Tranmere 1
  6. Brentford – Stoke 1×2
  7. Brighton – Sheffield W 1×2
  8. Bournemouth – Luton 1×2
  9. Preston – Norwich 1×2
  10. Reading – Blackpool 1x
  11. Fleetwood – Portsmouth 1x
  12. Cardiff – Carlisle 1
  13. Oxford – Hartlepool 1

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 3 januari, 2020