Stryktipset 5/9 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Sverige ska äntligen spela landslagsfotboll igen när Frankrike kommer på besök till Friends Arena. Det blir ingen enkel uppgift för de blågula och visst är Les Bleus en av radens bättre spikar. Tio matcher från Nations League är det vi ska titta till på denna tvådagarskupong som i övrigt innehåller fajter från Superettan. Nu kör vi!

Spelstopp: 17:30

Till Stryktipset

1. Sverige – Frankrike 2

Det är ingen rolig grupp Sverige har hamnat i, VM-tvåan från 2018, regerande Europa- och Nations League-mästarna samt de regerande världsmästarna Frankrike som står för motståndet under lördagen. Senast Les Bleus var på besök på Friends fick de stryk med 1-2 efter att Ola Toivonen satt dit matchens sista mål från halva plan. Det är svårt att se historien upprepa sig nu. Fransmännen har världsklasspelare på varje position och kommer ta tag i taktpinnen från start. Sverige ser intressanta ut med de nya stjärnorna Kulusevski och Isak i spetsen, men här räcker de inte till. Tvåan spikas.

2. Portugal – Kroatien 1

Portugal och Kroatien är i samma grupp som Sverige och Frankrike. Hemmalaget vann den förra upplagan av den här tävlingen och med Joao Félix på topp har Cristiano Ronaldo hittat en ny lekkamrat. Bakom dessa herrar finns Bernardo Silva och Bruno Fernandes, två av de mer kreativa lirarna i Premier League. Kroatien kommer hit utan Rakitic och Modric, den duo som styrt landets mittfält under en lång period. Dessutom är Wolfsburgs mittback Pongracic sjuk. De rödvita har ett skickligt manskap ändå men ska inte räcka till här. Trolig etta.

3. Island – England 2

England kommer till spel i Nations League med ett väldigt orutinerat mittfält. Grealish, Foden, Phillips och Maitland-Niles siktar alla på att göra sina första framträdanden i den vita tröjan. Declan Rice, med sju landskamper i bagaget, är den mest rutinerade fältaren. De lär dock spela mindre roll här, Island dras nämligen med extremt tunga avbräck. Gylfi Sigurdsson och Jóhann Berg Gudmundsson har tackat nej till samlingen för att förbereda sig för sina ligasäsonger medan Aron Gunnarsson inte får åka hit från Qatar. Med dessa pjäser borta kan Hamréns mannar inte störa England. Väldigt trolig tvåa.

4. Danmark – Belgien 2

Danmark har ett oerhört spännande manskap med mittfältare som Höjbjerg, Eriksen och Delaney. Samtliga spelar i några av världens största klubbar. Framför dessa stångas Yussuf Poulsen medan Barcelonas Martin Braithwaite ligger på rulle. Ett lag som förtjänar respekt. Nu ställs dock vårt rödvita grannland mot en mycket svår motståndare. Belgien tog brons i senaste VM och vann samtliga sina matcher i EM-kvalet med ett målsnitt på fyra baljor per match. Hazard har inte haft den bästa säsongen i Real Madrid men presterar alltid i landslaget och till sin hjälp har han Mertens, Lukaku och De Bruyne. Belgien ska gälla som favoriter och en tvåa runt 50 procent ska prioriteras.

5. Estland – Georgien 2

Georgien har tagit stora kliv framåt på senare år. I EM-kvalet tog de poäng mot både Danmark och Irland. Truppen innehåller en hel del spännande spelare som Gents duo Kvilitaia och Chakvetadze samt Rubin Kazans supertalang Kvaratskhelia. Nuförtiden är öststaten en svår motståndare för alla landslag. Det är inte Estland. Baltnationens mest spännande spelare är AIK:s Karol Mets, i övrigt består truppen till stor del av spelare från den svaga inhemska ligan. Det ser ut att bli fint värde på tvåan som är en vettig spik.

6. Azerbajdzjan – Luxemburg X

Två relativt jämnstarka landslag ska mötas i Baku under lördagen. Luxemburg har tagit jättestora kliv på senare år och i EM-kvalet förlorade pyttenationen med uddamålet mot länder som Ukraina och Serbien. Gerson Rodrigues, Laurent Jans, Vincent Thill och Olivier Thill spelar alla för bra klubbar i Europa. Här blir Luxemburg alldeles för nedvärderade mot ett extremt ojämnt Azerbajdzjan. I sitt kval tog eldlandet poäng hemma mot Kroatien men förlorade samtidigt med 1-5 mot Slovakien och 1-3 mot Ungern i Baku. Den ojämnheten gör att ettan inte lockar speciellt mycket. Börja istället med X2!

7. Cypern – Montenegro 2

Montenegro hade ett misslyckat EM-kval där de inte lyckades plocka en enda seger. 0-7 borta mot England sved dessutom ordentligt. Då saknades dock både Savic och Marusic, landets två ordinarie mittbackar med stor erfarenhet från den största scenen. De är med här och det är även offensiva spelare som Jovetic, Vukcevic, Haksabanovic och Islamovic. Cypern kan sprattla till hemma på sin ö men är i grunden ett betydligt sämre lag. Egentligen är det bara Laifis från Standard Liegè som håller riktigt hög nivå. Här får cyprioterna slå ur underläge. Börja med tvåan. 

Till Stryktipset

8. GIF Sundsvall – Öster X

Efter en riktigt bra period för Öster och två raka förluster för GIF Sundsvall skiljer det nu bara en pinne mellan lagen till medelpadingarnas fördel. Giffarna torskade senast mot bottenlaget AFC Eskilstuna vilket var en rejäl missräkning. Pontus Engblom gjorde i alla fall två nya mål och utökade sin ledning i skytteligatoppen. Öster har sett bättre och bättre ut offensivt, på de tre senaste omgångarna har faktiskt smålänningarna producerat hälften av sina mål. Gästerna får nu klara sig utan avstängda Johan Persson, vilket är ett avbräck, men ska inte räknas bort. Helst ska alla tecken plockas med.

9. Jönköpings Södra – AFC Eskilstuna 2

Jönköpings Södra tog en viktig 2-0-seger mot Trelleborg och ligger fyra i Superettan efter att halva serien är spelad. Insatsen mot skåningarna var dock inte den allra bästa, 36-årige veteranmålvakten Frank Pettersson var matchens lirare där. Nu ställs de grönklädda smålänningarna ut som enorma favoriter, men AFC Eskilstuna är ett lag som har vaknat till liv. AFC kommer närmast från en imponerande 3-2-seger mot GIF Sundsvall och vann sommarens första möte mot J-Södra med samma siffror. Här ska besökarna ha betydligt bättre chanser till poäng än vad streckningen antyder. X2 är av högsta prioritet.

10. Örgryte – Norrby X

Örgryte söker revansch på Gamla Ullevi när Norrby kommer på besök. När lagen möttes för knappt en vecka sedan vann boråsarna på sin hemmaplast med klara 2-0. Norrby har en intressant trupp, speciellt nu sedan Adil Titi lånats in från IFK Göteborg, men har förlorat två av sina tre matcher på naturgräs under säsongen. Örgryte är i sina bästa stunder ett mycket skickligt lag med Aílton längst fram och assistkungen Anton Andreasson på kanten. Sällskapet dras dock fortsatt med en del skador. En på förhand mycket svårtippad match där alla tecken smakar bäst.

11. Schweiz – Tyskland 1

Tyskland var på väg mot en blytung seger mot Spanien i Stuttgart men släppte in 1-1 i matchens absolut sista sekund. Tungt för Jogi Löw och hans mannar som annars skapade ganska mycket chanser. Draxler visade bra form och Werner gladde Chelsea-supportrarna med ett mycket fint mål. Det blev dock en hel del bolltapp när Tyskland försökte spela sig fram från backlinjen, något som hade kunnat bli kostsamt. Schweiz föll borta mot Ukraina men spelmässigt var det ingen dålig prestation från alpnationen. Med lite mer skärpa kan de störa detta Tyskland som saknar fyra-fem ordinarie pjäser. Plocka med alla tecken där ettan rensar fint.

12. Spanien – Ukraina 2

Spanien fick en rejäl självförtroende-boost när de tryckte in 1-1 på övertid mot Tyskland. Luis Enrique gav flera unga spelare chansen och bland annat fick 17-årige Ansu Fati en hel halvlek på plan. Tonåringen hade faktiskt en boll i nät som dömdes bort på grund av ruff från Ramos sida. Annars var det Thiago som var lagets bästa spelare och låg bakom det mesta framåt. Bakåt släppte La Furia Roja till lite väl stora ytor, något som kan kosta här. Ukraina tog en fin trepoängare mot Schweiz efter att Englands-proffsen Yarmolenko och Zinchenko nätat och har ett mycket spännande landslag. En bra dag kan de blågula störa även Spanien. Skrällen till höger lockar extremt mycket, men helst ska helgarderingen åka in.

13. Irland – Finland 1

Finland spelade helt jämnt med Wales i sin första match av Nations League men föll efter ett sent avgörande av Kieffer Moore. Tungt för Berguvarna som i ärlighetens namn inte hade jättemycket chanser framåt. Det blir knappast enklare nu när ännu ett motstånd från de brittiska öarna står på programmet. Irland löste en pinne borta mot Bulgarien vilket får sägas vara en liten missräkning. Mittbacken Shane Duffy kvitterade i den 93:e minuten och det är försvaret som är den klart bästa lagdelen hos de grönklädda. Det lär bli målsnålt i Dublin med knapp fördel hemmanationen. Strecka från vänster.

Till Stryktipset

Bästa spiken! – England

Island är väldigt beroende av sina stjärnor och när fem helt ordinarie spelare då saknas går det inte för Hamréns landslag att tävla med de bästa. England har också en del spelare hemma, men har en helt annan bredd. Tvåan är given.

Kupongens luring! – Ukraina

Spanien imponerade inte jättemycket mot Tyskland. En hel del bolltapp kunde blivit kostsamma och det är något Yarmolenko och Moraes kan utnyttja. Tvåan måste med.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Sverige – Frankrike 2
  2. Portugal – Kroatien 1
  3. Island – England 2
  4. Danmark – Belgien 2
  5. Estland – Georgien 2
  6. Azerbajd. – Luxemburg x2
  7. Cypern – Montenegro 2
  8. GIF Sundsvall – Öster 1x
  9. Jönköping – AFC Eskils. x2
  10. Örgryte – Norrby 1x
  11. Schweiz – Tyskland 1x
  12. Spanien – Ukraina x2
  13. Irland – Finland 1x

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Sverige – Frankrike 2
  2. Portugal – Kroatien 1
  3. Island – England 2
  4. Danmark – Belgien 2
  5. Estland – Georgien 2
  6. Azerbajd. – Luxemburg 1×2
  7. Cypern – Montenegro x2
  8. GIF Sundsvall – Öster 1×2
  9. Jönköping – AFC Eskils. x2
  10. Örgryte – Norrby 1×2
  11. Schweiz – Tyskland 1×2
  12. Spanien – Ukraina 1×2
  13. Irland – Finland 1x

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 4 september, 2020