Stryktipset 8/8 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Vilket Stryktips det är som väntar. 10 miljoner i jackpot och fina matcher från både Champions League och Allsvenskan. Bayern München lär inte ha några problem mot Chelsea men Barcelona får passa sig. Vägen till 13 är vidöppen och här kommer vår lösning på problemet.

Spelstopp: 15.59

Till Stryktipset

1. Bayern München – Chelsea 1

Chelsea föll tungt i FA-cupfinalen mot Arsenal och det var inte mycket som gick Lampards väg i den fajten. Azpilicueta och Pulisic skadade sig och missar denna match. Då den sistnämnde varit lagets bästa spelare under sommaren är det såklart ett hårt slag. Nu väntar dessutom en omöjlig uppgift då det ska spelas returmöte mot Bayern München i Tyskland. Bayern vann första matchen mot Chelsea med 3-0 på Stamford Bridge och då var det klasskillnad mellan lagen. Det är inte mycket som tyder på att de blåklädda skulle ha större lycka denna gång. Ettan singlas.

2. Barcelona – Napoli 2

På Nou Camp väntar en lurig tillställning då Barcelona tar emot Napoli. Det första mötet slutade 1-1 i Neapel och returen känns vidöppen. Barca kom tvåa i La Liga efter en med deras mått mätt ganska svag sommar där det tappades en hel del poäng. Bland annat sticker 1-2 hemma mot Osasuna ut. Visst är de blåröda ett av världens bästa lag när Messi har sin dag, men neutraliseras argentinaren är det inget omöjligt motstånd. Napoli har fått in en hårdhet under Gattusos ledning som är välbehövlig och med matchvinnare som Mertens och Callejon kan vad som helst hända framåt. Skrällen till höger lockar, men visst behöver det garderas tidigt och friskt i Katalonien.

3. Hamilton – Ross County X

Efter den första omgången av skotska Premiership är det Hamilton som återfinns allra längst ner i botten av tabellen. Inte så konstigt kanske med tanke på att de ställdes mot Celtic på bortaplan. 1-5 slutade matchen men det är knappast i de fajterna Hamilton ska ta sina poäng. Hemma mot Ross County däremot…Gästerna tog en fin, om än ganska oförtjänt, trepoängare mot Motherwell i premiären. Dock har de bara plockat en poäng på sina tre senaste bortamöten med Hamilton. En oerhört svårtippad match där det bara är att plocka med alla tecken fortast möjligt och gå vidare.

4. Livingston – Hibernian 1

Livingston kom före Hibernian i tabellen i fjol och förutom de givna topplagen Rangers och Celtic var det Livingston som var bäst på hemmaplan. 8-4-2 på det egna gräset är en mäktig rad. Första omgången av Premiership slutade med en bortaförlust mot St. Mirren, men prestationen var det inget fel på. Hibernian, från huvudstaden Edinburgh, besegrade Kilmarnock i den första omgången. Då började Melker Hallberg på bänken och det är mycket som tyder på att det är där svensken börjar igen. I fjol torskade Hibs över hälften av sina bortamatcher, bland annat mot Livingston, och visst får de grönvita svårt igen. Strecka från vänster.

5. Motherwell – Dundee United 1

Dundee United var inte helt nöjda med sin premiär. Visserligen blev det en poäng för nykomlingarna mot svårspelade St. Johnstone, men med tanke på att United ledde med 1-0 och var en man mer i hela den andra halvleken var det ändå en poäng med lite bitter eftersmak. Nu behöver gästerna vara betydligt bättre om det ska bli någon pinne mot Motherwell. Värdarna slutade faktiskt före Aberdeen i fjol på en tredjeplats och har hög kapacitet i truppen. På Fir Park är det bara bättre effektivitet som krävs, då blir det seger mot Dundee United.

6. Dalkurd – Norrby X

Norrby, som leds av MAK Adam Lind (tidigare Mohammed Ali Khan), har väldigt hög potential i sitt gäng. Det skulle dock behövas en annan jämnhet för att kunna hota lagen i toppskiktet av tabellen över en hel säsong. Närmast kommer boråsarna från en knapp förlust hemma mot J-Södra, men poängplock i sju av tio omgångar är inte så pjåkigt. Dalkurd har tagit poäng i lika många fajter men ligger två poäng bakom i tabellen och får nu klara sig utan Hampus Finndell. På hemmaplan har värdarna bara vunnit en match hittills, 5-0 mot ett corona-drabbat AFC i början av säsongen. Värdet i X2 lockar mest på Studenternas.

7. Halmstad – GAIS 1

GAIS var på väg mot säsongens blott tredje seger när de tog ledningen två gånger om mot Akropolis. Stockholmarna kvitterade dock båda gångerna och som salt på såren blev August Wängberg utvisad i slutskedet av matchen. Han är avstängd nu och det kryllar inte direkt av klasspelare hos de grönsvarta. Det gör det däremot hos Halmstad. I 0-0-matchen mot Ljungskile fick Wiedesheim-Paul hoppa in mot slutet av matchen och skyttekungen ska klara att spela 90 minuter här. Då är HBK tunga att stå emot, inte minst på Örjans Vall. Ettan lär streckas hårt men bör ändå spikas.

Till Stryktipset

8. Jönköpings Södra – Umeå FC X

Jönköpings Södra hoppas kunna vara med och slåss om topplaceringarna i Superettan och resultaten mot slutet, tio poäng på de fyra senaste omgångarna, lovar gott. Omondi, Konate, Hamidovic och Al Ammari håller hög klass. Det är dock ett ganska ojämnt lag Brännström förfogar över och här blir de grönklädda smålänningarna lite väl övervärderade. Umeå FC har tagit poäng i sex av sina tio matcher i andradivisionen och har intressanta lirare som Takashi, Ahmetovic och Wikström. Ettan blir rejält övervärderad och då blir valet att plocka med alla tecken och jobba in bortaskrällen!

9. Djurgården – Hammarby 1

Allt som kan gå fel för Hammarby går fel just nu. Mot Falkenberg hamnade de grönvita tidigt i underläge och fick därefter jaga hela matchen. Kacaniklic kom in i den andra halvleken och fixade kvitteringen och Bajen tryckte på för mer. Då gick yttern sönder och eftersom de grönvita redan gjort alla sina byten fick Hammarby spela med tio man sista kvarten. Det blev 1-1 och återigen tappade poäng. Dessutom gick den utmärkta ytterbacken Tim Söderström ut med skavanker över i stort sett hela kroppen. Djurgården tog sin tredje raka seger när Varberg slogs tillbaka och Blåränderna får nu tillbaka både Berg och Karlström från botbänken. De regerande mästarna känns mer harmoniska och ska hållas högst här. Trolig etta.

10. Falkenberg – Malmö FF 2

Falkenberg har inte haft någon vidare tur med sina målvakter denna säsong. Klara ettan Tim Erlandsson är långtidsskadad och mot Hammarby fick Viktor Noring (som blev varnad för maskning efter bara en kvart) gå av med en lårskada. Nu krävs det en bra insats från Brattberg när Malmö FF kommer på besök, speciellt då den defensiva mittfältaren Mathisen är avstängd. MFF vann Skånederbyt mot Helsingborg med 4-1 men det ska sägas att de hade en hel del tur med vissa domslut. Bland annat borde nog Ola Toivonen blivit utvisad. Vinst blev det i alla fall och det var de himmelsblåas sjätte raka. Visst ska Tomassons armé gälla som favoriter mot Falkenberg också, men finns det kräm i plånboken får tvåan gärna garderas.

11. Mjällby – AIK 1

AIK har bytt tränare men vad hjälper väl det? Under torsdagen blev det förlust hemma mot Elfsborg för första gången sedan 2011 och tabellen ljuger inte, Gnaget är ett bottenlag. Nu väntar en lurig uppgift borta mot ett Mjällby som supportrarna kräver seger mot. MAIF ligger dock tre pinnar före i tabellen och har tagit poäng i tre raka matcher. Mot Sirius visade Lantz grabbar moral när Moses Ogbu löste en kvittering i slutskedet av matchen. Ett pressat AIK ska absolut inte känna sig säkra på poäng på Strandvallen. Måla på med stora penseldrag.

12. Häcken – Kalmar FF 2

Häcken tog en stark seger hemma mot IFK Norrköping och den tilltänkta skyttekungen Alexander Söderlund dunkade in två bollar. Hemma på Bravida Arena är Getingarna verkligen svåra att rå på. Det tycker tipparna också som streckar upp ettan ordentligt. Kalmar är jumbo i serien och skämde ut sig i veckans hemmamatch mot Örebro som slutade 0-3. Nanne Bergstrand måste hänga löst på tränarbänken. Nu gäller det för de rödklädda att knyta näven i fickan och så dåliga är inte smålänningarna. På fasta situationer kommer Kalmar, med stabila pjäser som Elm, Bergqvist och Israelsson, kunna störa detta Häcken. Värdet till höger lockar, men helst ska alla tecken med.

13. Örebro – IFK Göteborg 2

IFK Göteborg stod för ännu en insats med mycket marginaler emot. Trots en drömstart hemma mot Östersund och en uppsjö av klara målchanser därefter blev det ytterligare ett tungt poängtapp för göteborgarna. Det kunde blivit ännu värre om inte August Erlingmark kvitterat sent med sitt andra mål för matchen. I sista sekunden hade dessutom Jakob Johansson ett drömläge att sätta dit trean men det ville sig inte. Blir det retroaktiv utdelning nu? Örebro vann med 3-0 mot Kalmar och det var Nahir Besara som låg bakom det mesta. Rent spelmässigt imponerade dock närkingarna föga och här ska faktiskt gästerna hållas högre. Tvåan är en trevlig chansspik.

Till Stryktipset

Bästa spiken! – Bayern München

0-3 var ett oöverstigligt berg redan från början och med alla skador Lampard har att brottas med blir det inte enklare direkt. Bayern bara kör på och vinner detta enkelt.

Kupongens luring! – Napoli

Busquets och Vida avstängda och Arthur med tanke på ny klubbadress, det blir ingen enkel uppgift för Barcelona att spela bort Gattusos vilt kämpande Napoli. Tvåan måste bara med till låg procent.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Bayern.M – Chelsea 1
  2. Barcelona – Napoli 12
  3. Hamilton – Ross C. 1x
  4. Livingston – Hibernian 1x
  5. Motherwell – Dundee U. 1
  6. Dalkurd – Norrby 12
  7. Halmstad – GAIS 1
  8. J-Södra – Umeå FC x2
  9. Djurgården – Hammarby 1
  10. Falkenberg – Malmö FF 2
  11. Mjällby – AIK 1x
  12. Häcken – Kalmar FF 12
  13. Örebro – IFK Göteborg 2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Bayern.M – Chelsea 1
  2. Barcelona – Napoli 1×2
  3. Hamilton – Ross C. 1×2
  4. Livingston – Hibernian 1x
  5. Motherwell – Dundee U. 1
  6. Dalkurd – Norrby 12
  7. Halmstad – GAIS 1
  8. J-Södra – Umeå FC x2
  9. Djurgården – Hammarby 1
  10. Falkenberg – Malmö FF x2
  11. Mjällby – AIK 1×2
  12. Häcken – Kalmar FF 1×2
  13. Örebro – IFK Göteborg 2

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 7 augusti, 2020