Stryktipset idag 18/1 – spelförslag, analyser & tips

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Sju Premier League-matcher och sex möten från The Championship erbjuder stryktipskupongen denna lördag. Bästa spiken, som så många gånger de senaste åren, bär ljusblått och kommer från Manchester. Peps lag tar emot ett skadedrabbat Crystal Palace och har toppchans. Den mest intressanta frågan i omgången är möjligtvis hur det förnyade Arsenal, utan sin främsta anfallsstjärna, ska ta sig an succélaget från Sheffield. En jackpot på cirka 13 miljoner ger omgången en extra krydda så vi dyker djupt i analyserna. Nu kör vi!

Spelstopp: 15.59

Till Stryktipset

1. Arsenal – Sheffield United X

Mikel Arteta har förändrat mycket i Arsenal till det bättre – men hur ska den spanske tränaren klara sig utan Pierre-Emerick Aubameyang? Efter att ha gjort Gunners ledningsmål drog stjärnanfallaren på sig ett rött kort senast mot Crystal Palace, i en match där Arsenal till slut tappade poäng. Nykomlingarna Sheffield United har imponerat stort i år och ligger fortsatt fyra poäng före lördagens motstånd. Främsta anledningen till detta är The Blades mycket starka defensiv – endast Liverpool har släppt in färre mål i ligan. Mot ett sådant motstånd, med sin främsta målskytt borta, kan knappast den överstreckade ettan spikas.

2. Manchester City – Crystal Palace 1

Då Leicesters form börjat svacka en aning i Premier League har Manchester City intagit andraplatsen i ligan – en placering de borde ha goda möjligheter att hålla säsongen ut. Formen pekar uppåt för Guardiolas mannar som senast pulveriserade Aston Villa totalt. Intressant att se var att Pep då spelade den formstarka duon Agüero och Jesus tillsammans på topp, vilket gav rejäl utdelning. Efter en mycket fin säsongsstart har det gått trögare på slutet för Crystal Palace. Senast lyckades Eagles ta poäng av Arsenal men fick då spela med en man mer i dryga halvtimmen. Skadeläget är jobbigt för huvudstadslaget och Luka Milivojevic är avstängd. Ettan blir hårt spelad, men borde vara ännu mer streckad. Säkrare singelstreck får man leta efter.

3. Newcastle – Chelsea 2

Efter att många börjat ifrågasätta stabiliteten hos Chelsea visade sig londonklubben åter från sin bästa sida senast då man gjorde processen kort med Burnley. Nu gästar man St James’ Park och ett Newcastle som sett bättre dagar. Motståndet har förvisso varit tufft för skatorna på slutet men en poäng på de fyra senaste i ligan är inget att hurra för. Steve Bruce har dessutom en lång skadelista att brottas med. För Lampards del finns det vissa frågetecken kring Kanté. Fransmannens medverkan är såklart alltid viktigt för de kungsblå men mot ett försvagat Newcastle borde duon Jorginho och Kovacic kunna dominera innermittfältet. Till dryga 60 procent är tvåan en rimlig spik att gå på.

4. West Ham – Everton 2

Två rejäla besvikelser i säsongsinledningen har nu börjat vakna till liv. Everton har visat fin form på slutet och har klättrat rejält i tabellen. Bortaförlusten mot Manchester City är The Toffees enda nolla i protokollet sedan den sjunde december – och då har de ändå mött såväl Chelsea som Manchester United och Arsenal sedan dess. David Moyes intåg i West Ham gav en snabb effekt och gav en storseger mot Bournemouth. Senast föll man dock tillbaka i förlorarspåret så hur stor Moyes-effekten blir återstår att se – The Hammers har åtminstone tagit sig över nedflyttningsstrecket för stunden. Nyligen återkomna förstemålvakten Lukasz Fabianski fick gå av redan efter en kvart i förlustmatchen mot Sheffield United senast, klart oroande! Matchen blir jämnspelad och då är det alltid intressant att ta ställning. Tvåan är ett tänkbart singelstreck.

5. Southampton – Wolverhampton 2

Southamptons formkurva har svängt uppåt på ett sällan skådat sätt. Efter att länge legat i botten av tabellen har Saints nu inom ett par veckor slagit Chelsea, Tottenham och Leicester och ligger nu på en trygg tolfteplats. Tre poäng och fem placeringar före finner vi lördagens motstånd, som dock har en lite kämpigare period bakom sig. Wolves rad är dock något missvisande. En poäng mot Newcastle och förlust mot Watford imponerar sannerligen inte men innan dess lyckades Nunos gäng besegra Manchester City och pressa Liverpool rejält på Anfield. Southampton spelas till klar favorit på form och hemmaplan men faktum är att Saints tagit klart fler poäng borta än hemma i år – dessutom bör Wolves fortfarande ses som det bättre laget. Tvåan i utgång.

6. Brighton – Aston Villa 1

Brighton kommer från förlust mot ett formstarkt Everton men har innan dess presterat bra i flera matcher. Förlust kommer även Aston Villa ifrån, och en rejäl sådan! 1-6 på hemmaplan mot Manchester City och publiken började lämna arenan då det stod 0-3 efter 28 minuter. Insatsen var oerhört svag men förmildras något om man ser till det mycket tuffa skadeläge Villa dras med. Läget är detsamma inför detta möte och då får man svårt att utmana Potters gäng som har starkt hemmafacit. Till knappa 60 procent utgör ettan en bra spik i omgången.

7. Norwich – Bournemouth 2

Uttrycket krismöte har väl sällan varit lämpligare än här. Norwich har efter ett par positiva och charmerande matcher i säsongsinledningen stadigt legat i botten av tabellen. 4-0-förlust senast mot Manchester United förbättrade såklart inte situationen men än värre var att skyttekungen Pukki saknades i laget den gången. Är finländaren fortsatt frånvarande är det ett jätteavbräck för kanariefåglarna. I tabellens botten hittar vi nu även Bournemouth som endast tagit fyra poäng på de elva senaste – dessa poäng togs dock mot Chelsea och Arsenal. Eddie Howes trupp dras med stora skadebekymmer och vikten av dessa tre poäng kan knappast överskattas. Norwich spelas till klara favoriter men är inte att lita på. Gardera!

8. Birmingham – Cardiff 2

Till Championship och Englands nästa största stad! Efter en svag period lyckades Birmingham till slut ta tre poäng senast, vilket kan visa sig betydelsefullt. Det gör att Blues nu har åtta poäng ned till strecket och sex poäng upp till lördagens gäster. Cardiff är inne i vad som främst kan beskrivas som en stabil period. Förutom bottennappet mot QPR näst senast så har walesarna endast en förlust på de tio senaste med få mål insläppta bakåt. Vad som oroar här är att Cardiff gått betydligt starkare på hemmaplan än när de rest till England. Å andra sidan är Birminghams hemmafacit knappast någonting att skryta om heller. Svår match… Cardiff har ändå varit det klart bättre laget på slutet och får tipset då ettan drar klart flest streck.

9. Derby – Hull 2

Derby är ett märkligt lag denna säsong. På hemmaplan har de tagit 26 av 42 möjliga poäng – på bortaplan endast 8 av 39. Detta gör att The Rams är långt ifrån att upprepa fjolårets succé. Men hemmaplan nu, då borde det väl bara vara att spika? Så tänker sannolikt många vilket gör att Rooney & co blir rejält överstreckade. På motståndarsidan finner vi Hull. Ett Hull som faktiskt har högre poängsnitt på bortaplan än på hemmaplan och som visat hög kapacitet vid flera tillfällen på slutet. Sett till hela säsongen har Hull varit det klart bättre laget och ligger därmed sex placeringar över lördagens motståndare. Båda lagen dras med en hel del skador och matchen är oviss. Strecken borde reflektera detta men gör inte det – det finns inget spelvärde i ettan som plockas bort.

10. Huddersfield – Brentford 2

När ska egentligen Huddersfield komma igång? Den frågan har många ställt sig denna säsong och svaret verkar vara att det dröjer. Fyra förluster på de fem senaste och nedflyttningsstrecket är nu nära. I andra änden av såväl tabellen som formkurvan finner vi lördagens gäster. Pontus Janssons mannar har gått starkt en lång tid nu och är för tillfället främsta utmanare bakom suveränerna West Brom och Leeds. På bortaplan har dock Brentford svajat lite på slutet med endast en seger på de fem senaste. Är detta tillräckligt för att tro att de ska förlora på lördag? Sannolikt inte. Tvåan är fortfarande ett starkt utgångstips.

11. Millwall – Reading 1

Två formstarka lag gör upp på The Den. Millwall har endast förlorat en av sina 13 senaste matcher, lördagens motståndare har å sin sida nio raka utan förlust. Viktige anfallaren George Puscas gjorde comeback för The Royals i senaste ligamatchen mot Nottingham, däremot saknas alltjämt stjärnan Lucas Joao i Mark Bowens trupp. Gary Rowett på motståndarbänken får å sin sida klara sig utan Shaun Williams som drog på sig ett rött i slutskedet av lagets möte med Stoke. Millwall spelas till klara favoriter här och det är förståeligt. Hemmaplan, bra form och högre placering i tabellen berättigar favoritskapet. 50 procent i skrivande stund är dock i högsta laget och garderingen lockar.

12. Preston – Charlton 1

Elva poäng och nio placeringar skiljer lagen åt till Prestons fördel. Dessutom spelas matchen på Deepdale Stadium och Preston är ligans allra bästa hemmalag. Så, vad talar emot? De liljevitas formkurva är långt ifrån den bästa och den senaste segern togs den 14:e december. Dessutom kommer lördagens motståndare från en stark insats där de tog poäng av serieledarna West Brom. Negativt för Charlton är deras tuffa skadeläge och formen innan förra helgens överraskande poäng pekade inte uppåt. Det ska mycket till för att Lee Bowyers manskap ska ta ytterligare en överraskande poäng här.

13. Sheffield Wednesday – Blackburn 1

Efter en kortare formsvacka har Sheffield åter kopplat grepp om den sista playoff-platsen efter den imponerande bortasegern mot Leeds senast. Denna lördag tar de emot Blackburn vilka Wednesday förlorade mot så sent som i november. Efter det hade Rovers en mycket stark period där de tog 18 poäng på åtta matcher. Sedan dess har Blackburn drabbats av flera tunga skador och framgångståget har bromsat in. Tunga skador dras även hemmalaget med och framförallt Stevens Fletchers frånvaro är kännbar i anfallet. Mycket talar för Sheffield här men hemmastatistiken är inte jättestark och de två senaste hemmamatcherna har slutat med förlust. Den överstreckade ettan bör garderas.

Till Stryktipset

Bästa spiken!

Manchester City – Det är inte den roligaste spiken denna säsong, men en av de troligaste. City är i kanonslag för dagen och behövde inte förta sig för att vinna överlägset senast. Laporte saknas alltjämt men Guardiolas gäng lär inte behöva tänka allt för mycket på försvaret på lördag i alla fall.

Kupongens luring!

Sheffield United – Ett av ligans starkaste försvar tar emot ett svajigt Arsenal utan sin främste målskytt. Gunners imponerade mot Manchester United men svek senast mot Crystal Palace. Artetas lag måste visa mer innan de kan ses som berättigade storfavoriter mot ett Sheffield United som imponerat hela säsongen.

Speltips & spelförslag på 128 rader

 1. Arsenal – Sheffield U 12
 2. Man City – Crystal P 1
 3. Newcastle – Chelsea 2
 4. West Ham – Everton 2
 5. Southamp. – Wolves 12
 6. Brighton – Aston Villa 1
 7. Norwich – Bournemouth 12
 8. Birmingham – Cardiff 12
 9. Derby – Hull X2
 10. Huddersf. – Brentford 2
 11. Millwall – Reading 1X
 12. Preston – Charlton 1
 13. Sheffield W – Blackburn 1X

Speltips & spelförslag på 1296 rader

 1. Arsenal – Sheffield U 1X2
 2. Man City – Crystal P 1
 3. Newcastle – Chelsea 2
 4. West Ham – Everton 12
 5. Southamp. – Wolves 1X2
 6. Brighton – Aston Villa 1
 7. Norwich – Bournemouth 1X2
 8. Birmingham – Cardiff 12
 9. Derby – Hull X2
 10. Huddersf. – Brentford 2
 11. Millwall – Reading 1X
 12. Preston – Charlton 1
 13. Sheffield W – Blackburn 1X2

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 17 januari, 2020