Svårtippade allsvenska matcher

:ladbrokes-logo:Fem allsvenska matcher spelas ikväll och de känns på förhand ganska svårtippade. Tvåan på AIK lockar och kan svårslagna BP knipa poäng i Borås? Men i fokus är förstås IFK Göteborg – Malmö FF.

IFK Göteborg-Malmö FF 2,10-3,20-3,40

*odds från :ladbrokes:
Blytungt för Änglarna som förlorade mot slagpåsen Åtvidaberg. Dessutom gick både Risp och Hysén sönder och deras status är osäker här. Ullevis gräsmatta inbjuder inte till skönspel vilket förmodligen missgynnar MFF mest. Ett Malmö som hoppas få tillbaka ett antal spelare som saknades senast. Potentiell guldmatch från början som kan sluta hur som helst, vidöppet!

Helsingborg-AIK 1,80-3,40-4,33

*odds från :ladbrokes:
Stora förändringar i AIK. Chefstränare Mikael Stahre lockades av utmaning utomlands och sportchef Wesström tar över. En lösning som inte känns helt hundra. Före detta AIK-tränaren Stuart Baxter ses som den bästa lösningen och det återstår att se om Wesström har förtroendet säsongen ut. AIK ställs här också mot tuffast möjliga motstånd för tillfället, serieledande Helsingborg som bör kunna dra nytta av turbulensen i AIK. Hemmaseger!

Elfsborg-Brommapojkarna 1,45-4,00-7,00

*odds från :ladbrokes:
Elfsborg fortsätter trumma på hemma. De känns oerhört starka hemma på konstgräset för tillfället. Möter här ett lag snarlikt av Trelleborgs kaliber och det finns mycket som talar för en ny storseger. Bredden är Allsvenskans bästa vilket kan vara utslagsgivande i den tunga matchperiod som inletts. BP har fått en rejäl injektion i unge Guidetti, men han ensam kommer inte kunna rubba IFE. Viktige Chaddeh dessutom avstängd. Klar hemmaseger.

Djurgården-Mjällby 2,35-3,15-2,95

*odds från :ladbrokes:
Mjällby fortsätter ta poäng och detta kan sluta precis var som helst. Har hög Allsvensk kompetens i varje lagdel, dock känns truppen känslig för skador. Ekenberg/El Kabir är ett anfallspar som kompletterar varann mycket bra. Lagkapten och målvakt Touray osäker startande för Djurgården vilket är ett tungt avbräck. Öppet på förhand och krysset ligger nära till hands

Trelleborg-Åtvidaberg 1,75-3,50-4,50

*odds från :ladbrokes:
Äntligen! Efter 28 år var det dags igen för en Allsvensk vinst för Åtvidaberg. Och det var guldfavoriten IFK som fick se sig besegrade. Kanske kan detta ge laget den boost de behöver för att plocka fler poäng. Möter här ett annat lag som haft det tufft. Skador har ställt till det rejält för Trelleborg och man var chanslösa borta mot Elfsborg. Man är dock ett helt annat lag på hemmaplan. Trelleborg favoriter hemma, men skadeläget och Åtvids seger senast kan tala för skräll här.