Svenska Cupen: AIK – Hammarby

Svenska Cupen bjuder på en riktig folkfest när AIK och Hammarby drabbar samman på Friends Arena i ett stekhett Stockholmsderby. Mycket känslor kommer att spela in i denna match men tittar vi på oddsen är det trots allt AIK som är klar favorit.

Matchstart: 30:00
TV: SVT2
Lviestream: SVTPlay
Odds (1-X-2): 1,65 – 4,00 – 5,00

Gå till Unibet för att betta

AIK är givetvis stor favorit i detta derby och toppar tabellen med två raka vinster och med imponerande 7-0 i målskillnad. Hammarby ligger tvåa i tabellen med en seger och en oavgjort match, mot Landskrona, och för att gå vidare till slutspelet måste därmed Hammarby vinna idag medan AIK säkrar avancemang vid ett oavgjort resultat. Om vi summerar AIKs och Hammarbys insatser så hår långt så har AIK inlett övertygande och Hammarby krampaktigt.

Varken Hammarby eller AIK har några skador att tala om och båda kommer att ställa upp med, mer eller mindre, ordinarie startelvor.

Senast lagen möttes var så sent som 2009 i Allsvenskan. AIK vann båda mötena under den säsongen, och som innebar att Hammarby fick flytta ned till Superettan och AIK tog hem SM-guldet. Senast Hammarby vann mot AIK säsongen 2006.

AIK klar favorit

Med tanke på förutsättningarna är det givetvis AIK som är favorit hos spelbolagen och kikar vi på oddsen från Unibet ger ett bet på AIK 1,65 gånger pengarna medan ett spel på gästande Hammarby ger oddset 6,00.