Svenska Cupen: Final Helsingborg – Elfsborg

I dag är det final i Svenska Cupen mellan Helsingborg och Elfsborg. Helsingborg har haft en tung inledning på säsongen samtidigt som Elfsborg är med i toppen av Allsvenskan och oddsen från spelbolagen talar för en seger till Elfsborg i dagens final.

Matchstart: 17:00
TV: SVT1/SVT2
Odds (1-X-2):  3,90 – 3,55 – 1,90 (Unibet)

Helsingborg har verkligen haft en tung inledning på Allsvenskan denna säsong och efter nio spelade omgångar så huserar man i botten av tabellen med endast tio poäng samtidigt som Elfsborg, i vanlig ordning, är med i toppen och tabelltvåa med 20 poäng.

I Svenska Cupen har det dock gått bättre för Helsingborg som har fyra raka segrar och i semifinalen så vann man det prestigefulla mötet mot Malmö FF med 2-0.

Elfsborg är även de obesegrade så här lång i Svenska Cupen och sammantaget med hur man har inlett den Allsvenska-säsongen är man givna favoriter i denna final. Dock ska nämnas att Elfsborg inte är ett lika bra bortalag som hemmalag och har endast tagit 8 poäng på bortaplan så här långt i Allsvenskan.

Elfsborg oddsfavorit

Elfsborg är given favorit i detta möte och till oddset 1,90 gånger pengarna hos Unibet. Dock är Helsingborg itne ett dåligt lag, även om man inte har inlett säsongen som man önskat, och med tanke på att matchen spelas på neutral mark, på Friends Arena i Stockholm, så är det en given nackdel för hemmastarka Elfsborg. Därmed kan ett bet på en Helsingborgsseger till oddset 3,90 vara ett intressant spel.