Svenska Spel blir huvudsponsor till alla innebandyklubbar

:svenskaspel-logo:Ett nytt sponsringsavtal är tecknat mellan Svenska Innebandyförbundet, Svensk Elitinnebandy och :SvenskaSpel:, där den största nyheten är att spelbolaget blir huvudsponsor till alla klubbar i Elitserien och Svenska Superligan (SSL).

? Klubbarna är viktiga för oss och vi vill stärka relationen till dem, säger Charlotte Ekman, sponsringsansvarig innebandy på Svenska Spel.

Det nya avtalet gäller från och med den pågående säsongen och även hela nästa säsong.

? Det är spännande och intressant att Svenska Spel gör en sådan satsning på alla klubbar i serierna, säger Lars Ekholmer, sponsoransvarig hos AIK.

Svenska Spel har varit sponsor till svensk innebandy sedan 1993 men tar nu ett större grepp och går även in som huvudsponsor i varje klubb i Elitserien och SSL.

? Vi känner att vi har tappat kontakten med klubbarna när vi bara har jobbat centralt, vi vill vara med i spelvardagen och det tror vi blir bättre med den här lösningen, säger Charlotte Ekman.

? Jag tror att samarbetet kommer att bli gynnsamt för alla parter och det ska bli roligt att jobba närmare Svenska Spel, säger Lars Ekholmer.

Under säsongen pågår också en aktivitet som kallas Duellen i alla SSL-arenor. I en monter får besökarna skjuta på ett mål och på så sätt samla poäng. De två bästa kvalificeras till en riktig duell på innerplan i periodpausen. Där duellerar spelarna mot varandra genom att försöka göra flest mål på den andre.

? Vi vill också hjälpa till att öka upplevelsen på arenan och samtidigt synas lokalt, därför gör vi denna aktivitetsturné, avslutar Charlotte Ekman.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 17 februari, 2011