Sverige favoriter i EM-premiär

Damernas EM-slutspel i fotboll som spelas i Finland inleddes i söndag och ikväll går Sverige in i gruppspelet. För motståndet står Ryssland. Sverige är stora favoriter i EM-premiären till Unibets 1,33.

Sommarens stora begivenhet inom damfotbollen inleddes under söndagen. Förväntningarna är höga på den svenska truppen och hos Unibet är svenskorna andrafavoriter till EM-guldet efter Tyskland till oddset 4,75.

Sverige har frågetecken för Nilla Fischer och Jessica Landström inför premiären men landslagsläkaren Mats Börjesson tror att båda kan komma till spel enligt svenskfotboll.se.

– Hon är medicinskt helt klar för spel. Sedan är det upp till Thomas om han vill spela henne, säger Börjesson om Fischer.

– Hon har en skada i ac-leden och rehabilitering pågår fortfarande. Vi gör ny bedömning i morgon och utesluter ingenting, fortsätter Börjesson om Landströms skada.

Förbundskaptenen Thomas Dennerby är sugen på att få komma i gång.

– Det ska bli riktigt skönt att äntligen få sätta igång. Och det vore skönt att för en gångs skull gå in i andra omgången med tre poäng i bagaget, säger Thomas Dennerby enligt svenskfotboll.se.

Sverige inleder mot Ryssland på ikväll, en match som TV4 sänder med start 19.00.

Sverige – Ryssland 1,33 – 4,25 – 10,00 :Unibet: