Sverige favoriter mot Norge

Ikväll spelar Sverige kvartsfinal i damernas fotbolls-EM. För motståndet står skräckmotståndaren Norge, men denna gång är Sverige stora favoriter enligt oddsen.

Norge tillhör inte direkt Sveriges favoritmotståndare i stora mästerskap. Sverige förlorade EM-semifinalen senast och även 1999 blev norskorna för svåra, denna gång i kvarten.

Dessutom vann Norge EM-genrepet med 1-0.

Men Sverige är för en gångs skull favoriter mot grannarna i väst. :Betsson: ger exempelvis 1,66 på svensk seger medan man betalar hela 4,80 ggr pengarna på Norge.

Anledningarna är två. Dels saknar Norge fem av sina bästa spelare efter interna stridigheter, dels har Sverige imponerat i gruppspelet med två segrar och en oavgjord match.

– Det är en lite ny situation för oss att ha rullat igenom gruppspelet obesegrade. Både spelare och ledare känner att vi har ett snäpp till, vilket är en skön känsla inför ett slutspel. Vi har ett bra självförtroende i gruppen, säger hon, säger assisterande förbundskaptenen Lilie Person på svenskfotboll.se inför kvartsfinalen ikväll.

– Samtidigt är vi tillräckligt ödmjuka för att förstå att de också kommer att gå in i matchen med väldigt mycket hjärta, fortsätter Persson.

Matchen sänds på TV4 med start 19:00 ikväll.

Spela på Sverige-Norge hos Betsson