Sverige föll i genrepet

Frågorna var många inför genrepet mot Ukraina på Råsunda på söndagseftermiddagen. Och frågan är om de inte blev fler efter 0-1 och en väldigt seg andra halvlek.

Sverige började annars matchen bra och Zlatan och Henke hittade varandra i kombinationsspelet utanför straffområdet. Understödda av framförallt Christian Wilhelmsson och Sebastian Larsson satte man press på Ukraina och bästa chansen fick Zlatan då han Sebastian Larsson hittade Interstjärnan i straffområdet.

I den andra halvleken mattades tempot av ordentligt och Ukraina hittade flera gången in i ytan framför Sveriges backlinje. Enkla misstag och dålig koncentration gav Ukraina möjlighet att komma rättvända och med nio minuter kvar att spela satt också Sergei Nazarenko matchens enda mål.

Lars Lagerbäck har nu en del att jobba på inför premiären mot Grekland nästa tisdag. Den stora frågan är hur mittfältet ska formeras för att undvika det ”hål” man lämnade framför mittbackarna Mellberg och Hansson, ett ”hål” som också avgjorde åttondelen i VM senast mot Tyskland.

Skribent: Johan