Sverige knapp favorit mot Slovakien

I dag klockan 20:15 kommer Sverige att möta Slovakien i en träningsmatch på bortaplan. Sverige kommer att vila flera ordinarie spelare vilket öppnar upp för andra att visa upp sig. Oddsen talar för ett jämnt möte med Sverige som knapp favorit.

Matchstart: 20:15
TV:
Tv3
Odds (1-X-2): 2,75 – 3,10 – 2,30 (William Hill)

Sverige gjorde en riktig plattmatch mot Irland i VM-kvalet, som slutade 0-0, men kan i kväll upprätta någon sorts heder även om flera ordinare spelare kommer att vilas som bland annat Sebastian Larsson, Kim Källström, Andreas Isaksson och Zlatan Ibrahimovic.

Anmärkningsvärt är att det oprövade kortet, och det senaste tillskottet i VM-kvaltruppen, Erkan Zengin kommer att starta för Sverige och nu får han sin chans att visa varför han blev uttagen i truppen. Zengin är en offensiv spelare som kommer att ta Sebastian Larssons plats till höger i det offensiva mittfältet.

På mitten i det defensiva mittfältet byter man ut Källström och Rasmus Elm mot Samuel Holmén och Anders Svensson. Två spelare som tidigare har spelat tillsammans i Elfsborg. Svensson vet ju alla vad han går för men Holmén har mycket kvar att bevisa.

Sveriges startelva mot Slovakien

1 Kristoffer Nordfeldt
5 Behrang Safari, 15 Mikael Antonsson, 3 Jonas Olsson, 17 Oscar Wendt
18 Samuel Holmén, 8 Anders Svensson
19 Alexander Kacaniklic, 20 Ola Toivonen, 22 Erkan Zengin
11 Tobias Hysén.

På bänken

12 David Mitov Nilsson – 4 Andreas Granqvist, 2 Mikael Lustig, 14 Per Nilsson, 21 Jimmy Durmaz, 6 Rasmus Elm, 16 Pontus Wernbloom, 13 Erton Fejzullahu.

Oddsen talar för ett jämn möte dock håller bland annat spelbolaget William Hill Sverige som knapp favorit till oddset 2,30 gånger pengarna.

Avspark är klockan 20:15 i kväll och matchen ser du i Tv3.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 26 mars, 2013