Träningslandskamp: Sverige – Norge

  • 100% upp till 500 kr
  • Omsättningskrav 6x, minsta odds 1.80
  • Läs mer om NordicBet
  • Fokus på nordisk sport.
  • Odds på lägre divisioner och serier.
  • Norskt spelbolag grundat 2002.

I dag kommer Sverige att möta grannlandet Norge i en träningsmatch på Friends Arena i Solna. Ett viktigt genrep inför matchen mot Irland i VM-kvalet och kollar man på oddsen är Sverige klar favorit.

Matchstart: 20:00
TV: Kanal 5
Odds (1-X-2): 1,80 – 3,40 – 4,35 (NordicBet)

Trots att kvällens match mot Norge det ”bara” är en vanlig träningsmatch är det nu man ska slipa formen inför den oerhört viktiga matchen mot Irland i VM-kvalet den 6:e september. Efter 0-0 mot Irland och förlusten mot Österrike i VM-kvalet är det ett oerhört tufft läge för Sverige i kvalgrupp C och en seger mot Irland är ett måste för att drömmen om VM ska leva vidare.

Elm och Kacaniklic skadade

Inför denna träningslandskamp var både Alexander Kacaniklic och Rasmus Elm uttagna, men båda har lämnat återbud på grund av skador. Ersättare för de två skadade mittfältarna blir Oscar Hiljemark samt Jiloan Hamad. Även målvakten Johan Wiland har kallats in eftersom Andreas Isaksson har ont i höger arm.

Källström är inte med i truppen mot Norge

En kontrovers inför denna match är att mittfältaren Kim Källström har lämnats utanför truppen och trots skador på Elm och Kacaniklic så är han alltså inte med. Anledning sägs vara att Källström inte haft mycket speltid i sin klubb Spartak Moskva den senaste tiden.

Sverige klar favorit i mötet

Kollar man på oddsen inför mötet är Sverige, inte helt oväntat, klar favorit. Ett spel på Sverige som vinnare i denna träningsmatch ger 1,80 gånger pengarna hos spelbolaget NordicBet. Ett spel på Norge som vinnare ger hela 4,35 gånger pengarna hos spelbolaget.

Sveriges startelva (4-2-3-1):
Andreas Isaksson
Mikael Lustig, Mikael Antonsson, Per Nilsson, Martin Olsson
Pontus Wernbloom, Albin Ekdal
Sebastian Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Jimmy Durmaz
Johan Elmander

Norges startelva (4-5-1):
Rune Almenning Jarstein
Omar Elabdellaoui, Brede Hangeland, Vegard Forren, Tom Høgli
Daniel Braaten, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Magnus Wolff Eikrem, Tarik Elyounoussi
Mohammed Abdellaoue

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 14 augusti, 2013