Sverige till final i JVM!

Sverige till final i JVM!

Det blev ett par nervösa slutminuter med ett vilt jagande USA, men Juniorkronorna lyckades hålla undan och vann sin semifinal med 4-2 under natten. Det innebär att Sverige är i JVM-final för första gången sedan 2014, inte minst tack vare två osannolika mål i boxplay. 

Det var mållöst efter första perioden, även om Juniorkronorna skapat flera farliga målchanser. Det skulle dröja fram till den andra perioden innan USAs nolla spräcktes, när Elias Pettersson gjorde mål i powerplay. USA skapade flera fina lägen för att kunna kvittera, men tack vare Gustavssons storspel i målet hölls den svenska nollan intakt även under den andra perioden.

En relativt målsnål match så långt alltså, men det skulle komma att ändras i den tredje perioden. Lias Andersson kunde efter en öppnande passning från Timothy Liljegren sätta 2-o i början av perioden. Strax därefter åkte Linus Lindström på en ytterst tveksam utvisning – något som lite oväntat visade sig vara till fördel för Juniorkronorna. Hela två kontringsmål gjordes i ett och samma boxplay – vilket resulterade i en 4-0 ledning för Sverige och ett målvaktsbyte för USA.

Men visst skulle det bli spännande ändå. USA reducerade till både 4-1 och 4-2, vilket öppnade upp matchen i slutminuterna. Sverige lyckades dock hålla undan – och kommer natten mot lördag spela i JVM-finalen. Där väntar Kanada, som dansade igenom sin semifinal mot Tjeckien och vann med hela 7-2.

Hos Unibet är Kanada favoriter till att ta hem guldet, till ett odds på 1.65 gånger pengarna. Sverige ligger något högre, och ger 3.80 gånger pengarna. Oavsett hur det slutar så har vi i alla fall en otroligt spännande match att se fram emot – pucken släpps klockan 02:00 i natt.

Spela på finalen hos Unibet ->