Sverige tog full pott till mellanrundan i Handbolls-EM

Sverige - Spanien i finalen av Handbolls-EM

Sverige stod för en stor skräll när man vann den sista matchen i gruppspelet mot Kroatien i Handbolls-EM. Detta innebär att Sverige nu får med sig full pott in i mellanrundan.

Efter den inledande förlusten mot Island så såg det inte så bra ut för Sveriges del i Handbolls-EM. Men Sverige tog sig samman och vann mot Serbien med 30-25 och säkrade därmed avancemang till mellanrundan. Den sista matchen i gruppspelet var mot hemmanationen Kroatien, som är en av turneringens stora favoriter. Och i kontrast mot Islands-matchen, där Sverige stod för mycket svag insats, så höjde man sig många snäpp och vann klart mot Kroatien med 35 – 31.

Samtidigt som Sverige vann mot Kroatien så van Serbien mot Island och detta innebar att Sverige fick med sig alla de fyra poängen till mellanrundan.

Första matchen för Sverige i mellanrundan spelas på lördag mot Frankrike och därefter är det Vitryssland och Norge som väntar nästa vecka.

Efter segern mot Kroatien har oddsen på att Sverige vinner turneringen minskat avsevärt och spelbolaget LeoVegas ger just nu 12,00 gånger pengarna, även om det fortfarande är relativt högt.

Så spelar Sverige sina matcher i Mellanrundan

20/1 18:15 Sverige – Frankrike

22/1 20:30 Sverige – Vitryssland

24/1 20:30 Sverige – Norge