Sverige vann utan att imponera

Sverige tog en nödvändig seger i VM-kvalet under onsdagen. Men ute i Europa var det skrällkväll.

Henrik Larsson visade varför han utsetts till lagkapten genom att spela fram till Sveriges båda mål i VM-kvalmötet mot Ungern på Råsunda i går. 2-1 slutade matchen efter att Kim Källström och kvaldebutanten Samuel Holmén gjort målen.

Men det var ingen imponerande uppvisning vi bjöds på. Sverige spelade återigen omständigt och det var uppenbart att det nya 3-5-2 systemet inte fungerade. Trots allt blev det nu tre mycket viktiga poäng och närmast väntar Portugal på Råsunda den 11 oktober.

Stor dramatik när Danmark vände

Ett Portugal som på hemmaplan oväntat tappade ledning till förlust i de absoluta slutminuterarna mot Danmark i går. Nani gav Portugal ledningen i en match där allt hände under de sista minuterarna. Kvitteringen kom genom Bendtner i den 84 minuten, varpå Deco åter gav Portugal ledningen i den 86:e. Men Danmark kom tillbaka och vände på tillställningen genom Poulsens och Jensens två övertidsmål.

Luxemburg chockade Schweiz

I grupp 2 stod Luxemburg för en av tidernas största knallar när man besegrade Schweiz borta med 2-1 och i grupp 4 hade Finland 3-2 mot Tyskland innan tyskarna vaknade till och kvitterade till 3-3 som blev slutresultatet.

England imponerade

I grupp 6 tog Fabio Capello och hans England en tung 4-1 seger i Kroatien. Där gjorde unge Theo Walcott hattrick. Grupp 7 leder Litauen efter 2-0 hemma mot Österrike. I samma grupp tog sig Frankrike samman och besegrade Serbien med 2-1.