Tar Åtvid första segern?

:ladbrokes-logo:Ladbrokes har som vanligt tagit en titt på den kommande omgången i Allsvenskan. Fortsätter Häcken, Malmö FF, Helsingborg och Mjällby att imponera och tar Åtvidaberg sin första poäng i serien?

Tre omgångar, mer än så fick inte Åtvidabergs tränare Daniel Wiklund på sig att visa att han var rätt man att föra Åtvidabergs skuta framåt i den Allsvenska fotbollen. In kommer istället andretränare Andreas Thomson med stöd av förre stortränaren Bosse Johansson. Intressant satsning, men var finns kontinuiteten?

I övrigt att notera från tidigare omgång är att guldaspiranterna AIK och IFK Göteborg fortsätter gå dåligt och att årets överraskningar så här långt stavas Häcken och Mjällby! Omgångens höjdpunkter blir Elfsborg-Häcken och Skånederbyt mellan Trelleborg och Helsingborg.

Måndag 5/4

Trelleborg-Helsingborg 2.75-3.20-2.45
Skånederby. Traditionens makt är stor och talar här för HIF. Endast en förlust på de senaste tio matcherna mot Trelleborg. Helsingborg har genomgått en förvandling sedan Henke Larsson lade skorna på hyllan och spelar nu en annorlunda och så här långt vägvinnande fotboll. Historik, form och kunnande talar för Helsingborg. Tvåan spelas till 2,45.

Mjällby-Gefle 1.90-3.30-4.00
Fortsatta skadeproblem i Gefle, och det är på förhand osäkert vilka som kan spela här. Mycket talar för att Gefle kommer att sätta defensiven i främsta rummet och spela för en poäng. Mjällby kommer försöka ösa på och gå för tre med sin kanonstart i ryggen. Allsvenskans piggaste nykomling på länge. Ettan spelas till 1.90.

AIK-Örebro 1.95-3.30-3.80
Tidigt ?krismöte?. Efter Örebros premiär mot Åtvid pratades det redan om guld. Efter två förluster är det annat ljud i skällan. Krampaktigt och fantasilöst framåt, och inte ens Almebäck ser trygg ut längst bak. För AIK:s del har det varit offensiven som felat, och de behöver definitivt värva en ny anfallare. Råsundas gräsmatta har varit uppe för granskning, men klartecken för spel har givits. Luktar på förhand målsnålt och kryss.

Tisdag 6/4

Elfsborg-Häcken 1.70-3.50-4.75
När lagen möttes på försäsongen vann Häcken mycket förvånande med 3-0 på Borås Arena. Efter 3 omgångar är det ingen som längre förvånas över det resultatet. Häcken imponerar stort och ser riktigt vassa ut framåt med Henriksson, Chibuike, Paulinho och Ranegie. Elfsborg å sin sida har också tagit ett steg framåt i år, men vissa frågetecken har höjts för om backlinjen håller. Hemmaplansfördelen det enda som skiljer lagen åt till Elfsborgs fördel. Knapp etta.

Åtvidaberg-Kalmar FF 5.00-3.60-1.65
Tränarbyte i Åtvidaberg, och de sätter sitt hopp till myten av att ett tränarbyte ger positiv effekt. På kort sikt, möjligtvis. Hjälper det Åtvidaberg att hålla sig kvar? Knappast. Man ska inte dra för stora växlar på tre omgångar, men det finns absolut ingenting som talar för Åtvidaberg med tanke på det spel, eller avsaknad av, de hittills visat upp. Kalmar är också pressat, men de har mött mycket starkt motstånd så här långt och poängen kommer trilla in. Stark tvåa till 1.65!

Malmö FF-Halmstad 1.45-4.00-7.00
Möte mellan två lag som båda är relativt offensivt lagda på pappret. Halmstad har en av Allsvenskans mest kreativa mittfältare i tysken Görlitz på mitten, och med både Kujovic och Anselmo hela kan de ställa till problem för Malmö. Ett Malmö som börjat nästan lika starkt som förra säsongen med sju inspelade poäng, men finns stabiliteten där? Malmö är hemmfavoriter på förhand, men chanstagaren kan spela Halmstad till höga 7,00.

Brommapojkarna-GAIS 2.30-3.20-3.00
Viktig match mellan två lag som lär kriga i botten. BP har varit väldigt uddlösa så här långt, men hade goda intentioner i derbyt mot DIF. Gais överraskade mot AIK och tog en viktig trea. Magsjuka har gått i Gais och det kan vara lönsamt att kolla läget här. Här vill inget lag förlora, vilket i kombination med Grimsta IP:s usla matta talar för ett målsnålt kryss.

IFK Göteborg-Djurgården 1.40-4.20-8.00
Möte med derbykänsla, framförallt mellan de bägge lagens supportrar. Änglarna fullständigt krossade DIF i motsvarande möte förra året med hela 6-0. Djurgården känns än så länge svårbedömt och kommer behöva fler matcher att få ihop det. Klasskillnad. Omgångens på förhand starkaste etta spelas till 1.40!

Skribent: Johan

Skriven den 5 april, 2010