Toppmöte i Allsvenskan AIK – Elfsborg

Allsvenskan bjuder på ett riktigt intressant toppmöte när AIK tar emot Elfsborg på Råsunda i kväll och med tanke på den jämna toppstriden i ligan är detta ett mycket viktigt möte för båda lagen.

Matchstart: 20:05
Plats: Råsunda, Stockholm
TV: C More Sport
Livestream: CSports

Se matchen livestream hos CSports

Skapa ett konto hos Bwin och du kan se Allsvenskan livstream hos CSports i tre månader – gratis. Gör en insättning och spela för minst 200 kronor för att ta del av erbjudandet.

Elfsborg har ett dåligt bortafacit

Trots att Elfsborg ligger på en andra plats i ligan, med lika många poäng som serieledande Häcken, har de inte ett helt övertygande bortafacit. På de Elva bortamatcherna som har spelats hitintills Allsvenskan 2012 har laget endast mäktat med fyra segrar och en oavgjort match. Och just bortamatcher har varit lagets akilleshäl även de senaste säsongerna.

Elfsborg är vana att spela på konstgräs, som de har på sin egen hemmaarena, och på naturgräs, som det kommer att spelas på i kvällens möte, så har Elfsborg endast tagit ett poäng denna säsong. Ett mycket dåligt facit för ett lag med ambitioner att bli svenska mästare.

Det som talar emot AIK är att de har haft ett tufft spelschema och förlorade stort mot Napoli i Europa League-gruppspelet i förra veckan, med hela 5-0. Därmed är det viktigt, inte bara för den allsvenska toppstriden, att AIK visar upp ett bra spel för att få tillbaka självförtroendet.

Vi har i alla fall ett riktigt hett möte att vänta på ett Råsunda som kommer att koka över av förväntansfulla AIK-supporters. Med tanke på den tuffa toppstriden kan denna match vara helt avgörande för AIK:s chanser om den allsvenska titeln.

AIK favorit i mötet

Oddsen talar också till AIK:s fördel och bland annat så ger William Hill 2,05 gånger pengarna för en hemmaseger och hela 3,40 om Elfsborg skulle vinna. Vid ett oavgjort resultat så ger spelbolaget 3,25 gånger pengarna.

Gå till William Hill för att spela eller bli medlem

Just nu får du 1000 kronor i insättningsbonus som ny medlem hos spelbolaget

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 26 september, 2012