Topptipset 1/6 – tips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Vi rivstartar veckan med ett Topptips som sträcker sig över två dagar. Två danska huvudstadslag ska upp i elden där Bröndby mycket väl kan få problem med ett av sina bogeyteam. Fyra länder ska besökas totalt och vi inleder det hela med en finfin match från Bundesliga. Mot åttan!

Spelstopp: 17:59

Till Topptipset

1. Köln – RB Leipzig

Måndagsmatch från RheinEnergieStadion där Kölns fina vinterform stagnerat. Nykomlingarna från Nordrhein-Westfalen återfinns alltjämt på en stabil mittenposition men Markus Gisdols gäng har inte fått smaka på segerns sötma sedan Coronas utbrott. Offensivt producerar Köln men Mark Uth har nu missat straff två matcher i följd samtidigt som det läcker defensivt. Sju insläppta på tre matcher håller naturligtvis inte. Leipzig har heller inte gått som tåget men ser spännande ut spelmässigt även om veckans 2-2 mot Hertha var ett steg åt fel håll. Halstenberg är avstängd för gästerna här medan Bornauw saknas hos Köln av samma anledning. Detta bör ligatrean från Östtyskland ta. Tvåan är en gångbar spik.

2. Lyngby – FC Köpenhamn

FC Köpenhamn kommer av allt att döma inte försvara sin titel i Danmark. Midtjylland har sprungit ifrån i toppen efter att Ståle Solbakkens lag gått på ett gäng onödiga minor under säsongen. Andraplatsen är däremot inte speciellt hotad vilket sänder vissa orossignaler kring motivationen. Tar FCK ordentligt på detta derby så ska dock Lyngby inte ha en sportmössa. Gästerna må sakna N’Doye och Wind men det är egentligen bara Frederik Gytkjaer hos Lyngby som möjligen skulle platsa i Köpenhamns elva. De vitklädda giganterna från den danska huvudstaden får hela vårt förtroende.

3. Aarhus – Odense

Aarhus tryckte på och tryckte på men lyckades inte sänka Randers i omstarten av den danska ligan, Superliga. De lyckades dock kvittera till 1-1 på övertid vilket gör att AGF i praktiken säkrade en plats bland topp 6. Skönt för William Eskelinens lag som nu tar emot ett lurigt Odense. Gästerna får klara sig utan avstängda Jeppe Tverskov och gör nu sin första match sedan mars månad. OB har dock sett intressanta ut under träningsmatcherna i maj där de gjorde fem mål mot Aalborg och FCK. Moses Opondo från Uganda nätade i båda dessa träningsmatcher och kan bli en obehaglig överraskning för hemmalaget. Odense vann här i fjol i ligan och kan mycket väl göra det igen till väldigt fördelaktig streckning. Börja med skrällen till höger.

4. Bröndby – Sönderjyske

Bröndby och Sönderjyske är två andra lag som ska göra sina första tävlingsmatcher på ungefär tre månader denna tisdag. Vid en seger skulle hemmalaget från Köpenhamn säkra en plats bland topp 6. Något positivt åtminstone för de blågula i vad som varit en jobbig säsong. Vi är vana vid att se Simon Tibblings lag i toppen av tabellen, men faktum är att de endast vunnit hälften av sina 24 ligamatcher. Sönderjyske är klara för nedflyttningsgruppen och har Eggert Jonsson avstängd. Samtidigt är det ett lag som har höjt sig mot Bröndby på senare år. Tre segrar på de fyra senaste inbördes talar sitt tydliga språk. Plocka med så många tecken som möjligt där X2 rensar rejält.

5. Jablonec – Slovan Liberec

Jablonec hade inget alls att hämta mot storlaget Slavia Prag i helgen. Det blev 0-5 i baken och det är inte mycket att säga om. I övrigt har värdarna gjort det bra och efter 26 omgångar stoltserar de med en tredjeplats. En skada på lagets bästa målskytt Dolezal stör, men han uppges vara nära matchskick. Slovan Liberec ligger en placering och en poäng bakom Jablonec och det beror främst på ett fint hemmaspel. På resande fot har de faktiskt förlorat över hälften av sina matcher. Dessutom har Liberec inte vunnit borta mot Jablonec sedan 2013. Knapp fördel värdarna.

6. Mlada Boleslav – Fastav Zlín

Mlada Boleslav har haft ett tufft schema efter omstarten med matcher mot ettan Slavia Prag och tvåan Plzen. De sistnämnda stod på programmet i helgen och det blev en match som Boleslav nog vill glömma, det slutade nämligen med galna 1-7! Även om motståndet är svårt var det såklart inte en acceptabel insats. Enklare lag på andra sidan nu, men frågan är hur det står till med självförtroendet. Zlin ligger i botten av tabellen, men har sett stabila ut de senaste veckan med 0-1 och 1-1 mot topplagen Jablonec och Ostrava. Här blir de undervärderade av tipparna och skulle Zlin kunna ta poäng igen kommer det rensa rejält. Ettan är troligast, men även X2 lockar rejält.

7. Mattersburg – Altach

Den österrikiska ligan har delat upp sig i en mästerskaps- och en nedflyttningsgrupp.Det är i den sistnämnda vi hittar kupongens två avslutande matcher. Detta blir första matchen sedan början av mars för lagen så det är något svårt att veta vart de står. Mattersburg har haft problem på hemmaplan hela säsongen med endast en trepoängare och kan mycket väl få problem igen. Altach har ett något vassare material i grunden där en spelare som Sydney Sam, med förflutet i bland annat Bayer Leverkusen och Schalke 04, sticker ut. De har dessutom fyra raka bortamatcher mot Mattersburg utan förlust. Jämn och svårtippad match där tvåan är av högsta prioritet.

8. Swarovski Tirol – St. Pölten

Sist ut är vackra Tirol där Swarovski tar emot St. Pölten. För hemmalaget kom uppehållet lägligt. Den sista veckan innan allt bröts tog de två av sina sammanlagt blott fem segrar i ligan. Frågan är om de har lyckats konservera formen under dessa månader. Då ska de vara klara favoriter här. St. Pölten är seriens sämsta lag och de står på endast tre fullpoängare. Här får de slå ur underläge igen och om ettan håller sig runt fina 50-55 procent är det där vi ska börja strecka.

Bästa spiken! – RB Leipzig!

RB Leipzig har en spännande offensive med målmaskinen Timo Werner i spetsen. Jobbigt läge då för Köln som läcker betänkligt bakåt. Värdarna är numret för små och tvåan kan gott singlas även om den ser ut att streckas lite väl hårt.

Kupongens luring!Sönderjyske

Detta är första matchen på tre månader för båda dessa lag och att då strecka ettan runt 70 procent är inte rimligt, speciellt inte när Sönderjyske har vunnit tre av fyra inbördes på senare år. Skrälltvåan åker omgående med.

Till Topptipset

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Köln – RB Leipzig 2
  2. Lyngby – FC Köpenhamn 2
  3. Aarhus – Odense x2
  4. Bröndby – Sönderjyske x2
  5. Jablonec – Slovan Liberec 1x
  6. Mlada Boleslav – Fastav Zlín 1x
  7. Mattersburg – Altach x2
  8. Swarovski Tirol – St. Pölten 1

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Köln – RB Leipzig 2
  2. Lyngby – FC Köpenhamn 2
  3. Aarhus – Odense 1×2
  4. Bröndby – Sönderjyske 1×2
  5. Jablonec – Slovan Liberec 1x
  6. Mlada Boleslav – Fastav Zlín 1×2
  7. Mattersburg – Altach x2
  8. Swarovski Tirol – St. Pölten 1x

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 1 juni, 2020