Topptipset 10/3 – tips, analyser & spelförslag

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Tisdagens topptips hämtar grannlåten från Champions League och avslutar sedan på de brittiska öarna med en blandad kompott. Först ut är åttondelsfinal-returerna från världens bästa klubblagsturnering där tuffa uppgifter väntar för både Tottenham och Valencia. Kan något lag vända på steken eller blir det favoriter i repris från första mötet?

Spelstopp: 20:44

Till Topptipset

1. RB Leipzig – Tottenham 1

Det känns lite konstigt men Tottenhams 1-1 borta mot Burnley var faktiskt ett fall framåt. Det säger mycket om var Mourinhos mannar befinner sig i nuläget, och en titt i sjukstugan förtäljer resten. Son, Kane och Sissoko är fortsatt isolerade och nu rapporteras även nyförvärvet Bergwijn siktas i farstun. Dystert såklart, och med tanke på hur överlägsna Leipzig var i London lär lagets symptom snarast bli värre.

Nagelsmanns gäng hade stenkoll på tillställningen senast och hemma på Red Bull Arena är de normalt sett ännu bättre. Det räcker dock med kryss för Foppa & Co och den självskrivna ettan kombineras med krysset från start.

2. Valencia – Atalanta 2

Valencia hade en fin höst i både liga- och cupspel men efter nyår har det rämnat fullständigt. 1-4 i det första mötet mot Atalanta var bara ett bottennapp i raden som gjort att laget halkat till sjunde plats i La Liga och åkt ur den inhemska cupen. Skadelistan gör inte saken bättre och även om Rodrigo uppges vara klar för spel saknas fortsatt tre fjärdedelar av den ordinarie backlinjen samt Maxi Gomez på topp. I Atalanta, som skickade in sju bollar på Lecce i Serie A senast, ser det klart bättre ut och när den formstarka offensiva trion Ilicic, Zapata och Gómez spelar som de gör är det bara att glömma den spanska nollan. Tvåan först, men precis som ovan behöver inte Atalanta vinna, och då är krysset inte dumt att ha med.

3. Blackpool – Tranmere 1

Tranmere återfinns alltjämt under nedflyttningsstrecket i League One och trots en okej form känns läget ganska hopplöst. Laget måste mer eller mindre rada upp segrar resten av säsongen för att klara kontraktet, och redan här blir det tufft Blackpool har ett klart starkare lag på pappret och med gamle Liverpool-spelaren Spearing i spetsen har värdarna nu spelat h6. em tre segrar på de fyra senaste hemmamatcherna. Mot bottenlaget Tranmere lutar det mot en till. Vettig etta.

4. Bristol Rovers – Sunderland 1

Det är två formsvaga lag som gör upp i Bristol. Inget av laget har vunnit på de tre senaste matcherna, och med fem lag på samma poäng kring playoff-platserna börjar det bli knivigt för Sunderland. Bristol Rovers har bättre marginal, ligger tryggt i mitten av tabellen och bör kunna spela utan någon större press. Om värdarna kan utnyttja det är chanserna till tre poäng klart bättre än streckningen gör gällande. Utgå från den lågt streckade ettan, men helgardera större system.

5. Portsmouth – Fleetwood 1

Det är som tidigare nämnt tajt i slaget kring playoff-platserna i League One. På Fratton Park krigar två av de inblandade lagen vidare. Joey Bartons Fleetwood är i bäst slag av de båda och gästerna har nu hållit sig flytande i elva raka matcher jämfört med Portsmouth som faktiskt förlorat två av sina fyra senaste. Inget av dessa var dock på hemmagräset där Pompey radat upp tolv vinster, fem kryss och prick noll förluster under säsongen. Att gästerna ska vinna känns därmed ganska osannolikt och 1X gäller i utgång.

6. Burton – Bolton 1

Bolton fortsätter att spela dåligt och står sedan ett bra tag tillbaka med ena foten i League Two. Borta har laget inte en enda seger sedan oktober månad och med 64 insläppta mål på 33 matcher är det knappast konstigt. Burton går bättre och trots att laget missade straff och förlorade knappt borta mot Lincoln i den förra omgången är känslan god i hemmagänget. Den lär inte bli sämre efter hemmamötet mot Bolton. Etta.

7. Carlisle – Newport County 1

Newport County har det kärvt på bortaplan där walesarna förlorat nio av elva matcher. En plats på nedre halvan av tabellen förvånar därför föga för gästerna. Det gör det inte heller för Carlisle som i den förra omgången torskade med 0-3 borta mot Colchester. Nu har dock den viktige mittbacken Byron Webster kommit tillbaka efter avstängning vilket bör innebära en tajtare defensiv. Tillsammans med Newports bedrövliga form på resande fot gör det att ettan skrivs först.

8. Woking – Barnet X

Tisdagens Topp avslutas i National League där Woking tar emot Barnet på Kingfield Stadium. Båda lagen jagar där vidare efter playoff-platserna och det är med andra ord två ganska starka lag som gör upp. Gästerna har exempelvis bara förlorat en av sina tolv senaste ligamatcher samtidigt som Woking, fyra poäng före men med tre fler matcher spelade, har två segrar och två kryss på de fyra senaste fajterna. Här har inget lag råd att förlora, och därmed är det krysset som får första tecknet i ett knivigt möte.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Burton – Bolton är redan avhängda och formen speglar detta sedan ett bra tag tillbaka. Att de ska få en lidnersk knäpp borta mot Burton känns väldigt långt borta och ettan är en given spik på en lurig kupong.

Kupongens luring!

Bristol Rovers – Sunderland är inne i en svacka som riskerar att kosta dem playoff-platsen. Det är Bristol tillräckligt bra för att kunna utnyttja och till denna extremt låga procent är ettan ett måste på kupongen.

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. RB Leipzig – Tottenham 1x
 2. Valencia – Atalanta x2
 3. Blackpool – Tranmere 1
 4. Bristol R – Sunderland 1x
 5. Portsmouth – Fleetwood 1x
 6. Burton – Bolton 1
 7. Carlisle – Newport C 1x
 8. Woking – Barnet x

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. RB Leipzig – Tottenham 1×2
 2. Valencia – Atalanta x2
 3. Blackpool – Tranmere 1
 4. Bristol R – Sunderland 1×2
 5. Portsmouth – Fleetwood 1x
 6. Burton – Bolton 1
 7. Carlisle – Newport C 1x
 8. Woking – Barnet 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 10 mars, 2020