Topptipset 10/7 – speltips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Äntligen helg och den kickar igång med ett Topptips som fokuserar på fotboll från södra Europa. La Liga, Primeira Liga och Serie B ska analyseras men även en fight från The Championship. En lurig kupong som ska kunna ge bra avkastning trots att troligen superfavoriten Real Madrid vinner.

Spelstopp: 19:29

Till Topptipset

1. Real Madrid – Alavés 1

Efter en halvdan höst har Zidanes Real Madrid har stått för ett mäktigt 2020. 21 poäng av 21 möjliga sedan återstarten gör att Los Blancos går mot ligatiteln. Åtta poäng krävs de avslutande fyra omgångarna och spelschemat ser behagligt ut. Här väntar ett Alavés som inte alls kommit upp i nivå under sommaren. Fem raka förluster och endast ett mål framåt gör att kontraktet i högsta grad är hotat. Baskerna kommer således göra allt i sin makt i den spanska huvudstaden och kanske kan de dra energi av att Real saknar avstängda duon Carvajal och Ramos. Ettan är med det sagt högst trolig, men ett kryss under tio procent får ändå betraktas som intressant. 1X om plånboken är tillräckligt tjock.

2. Real Sociedad – Granada 2

Det vill sig inte för Real Sociedad. Trots att Alexander Isak börjat hitta nätet igen rullar inte trepoängarna in för baskerna. Blott en seger sedan omstarten gör att La Reals Europabiljett lever i stor fara. Ett av lagen som hotar är överraskande Granada. Andalusierna, som slutade tvåa i Segunda División i fjol, har ett tryggt grundspel där de straffar lag som inte hittar bolltempo och löpningar i djupled. Sociedad har haft problem med just detta under sommaren och kan mycket väl gå på ytterligare en plump. X2 är av högsta prio i San Sebastián.

3. Fulham – Cardiff 1

Toppmöte från The Championship där Fulham kommer från tre raka triumfer trots att skyttekungen Mitrovic suttit på botbänken. Starkt och nu är serben åter. Någon direktuppflyttning lär det inte bli för The Cottagers som däremot har fullt fokus på att behålla formen inför stundande playoff. Cardiff skulle kunna stå för motståndet där men walesarna föll tungt i tisdagens hemmamatch mot Blackburn. Ledning blev till förlust i den andra halvleken efter att försvaret inte hållit ihop överhuvudtaget. Det kommer straffa sig mot ett offensivt skickligt Fulham som är befogade favoriter i västra London. Fin spiketta upp till 50 procent.

4. Sporting – Santa Clara 1

Fyra omgångar återstår i Primeira Liga och Sporting är som vanligt distanserade av Benfica och Porto. De grönvita har dock greppet om tredjeplatsen och kan se tillbaka på en säsong där den utsatta ekonomin räddades av att en viss Bruno Fernandes lämnade för Manchester United. På sikt kan kanske huvudstadsklubben göra duellen till ett trekejsarslag. I nuläget är dock Sporting alldeles för ojämna och här ställs de inför en obekväm uppgift. Santa Clara siktar på att slå fjolårets tiondeplats (klubbrekord) och har visat sitt stora register när de avgått med segrar mot Benfica och Braga sedan återstarten. Till rådande streck kan klubben från Azorerna inte räknas bort. Alla tecken!

5. Pacos de Ferreira – Braga 2

Braga återfinns tre pinnar bakom tredjeplacerade Sporting i tabellen och de rödvita har inte visat någon vidare sommarform. Senast fick emellertid ”Männen från Minho” utdelning när de krossade Aves med 4-0. Offensivt håller gästerna en hög nivå där trion Paulinho, Ricardo Horta och Trincao sticker ut med sina 31 mål tillsammans. Här möter de Pacos de Ferreira i ett förhållandevis tacksamt läge då värdarna skaffat sig andrum till nedflyttningsstrecket efter nio poäng på de fyra senaste. Hos ”Bävrarna” finns en stekhet Douglas Tanque Braga måste se upp med. Löser de den uppgiften sitter tvåan till omkring 50 procent.

6. Cittadella – Crotone X

Nigerianen Simy visade klass när han stod för ett hattrick mot överlägsna serieledarna Benevento. Hans Crotone tog en skön 3-0-seger som gör att de alltjämt har greppet om den andra direktplatsen till Serie A. Ett koppel av lag jagar dock bakom, bland annat Cittadella som kan ta sig upp jämsides vid seger. Citta tog sig till playoff i fjol och den kontinuitet med tränare Roberto Venturato som huvudansvarig sedan 2015 har börjat ge effekt. Intressant är att samtliga spelare i truppen är italienare. Ovisst där krysset ligger närmast till hands men helgarderingen rekommenderas starkt.

7. Empoli – Frosinone 1

Möte som utspelades i Serie A i fjol. Då klarade Empoli sånär kontraktet men nu har de blåklädda haft det tuffare. Johnny Ekströms gamla klubb har kryssat frenetiskt vilket gjort att de i nuläget återfinns utanför playoff. Formen är dock på uppåtgående och hemma i Toscana har bara Empoli noterats för två nederlag. Frosinone har i sin tur oerhörda problem att sätta bollen i nät på bortagräs där elva strutar på 16 kamper är näst sämst i ligan. En tight match att räkna med där Marcus Rohdéns gästande gäng får finna sig i att slå ur underläge. Strecka från vänster på Carlo Castellani.

8. Ascoli – Salernitana 1

Efter nio raka utan seger kom så äntligen en seger för Ascoli. Fyra poäng på de två senaste har det blivit för “Hackspettarna” som kommer stärkta in till denna drabbning. Här har de chansen att ta sig upp på säker mark i tabellen och visst ser utsikterna till en trepoängare goda ut. Salernitana har fyra raka förluster utanför Amalfikusten och fem (!) avstängningar in till denna drabbning. Tidigare landslagstränaren Gian Piero Ventura får bland annat klara sig utan mittbacken Aya samt tredje bästa målgöraren Jallow. Ascoli får inte ett mycket bättre läge till tre poäng än detta. Banka in ettan till fin procent i Marche!

Till Topptipset

Bästa spiken! – Ascoli

Majoriteten av tipparna stirrar sig blinda på tabell vilket gör att det dukas upp fint värde på Ascoli. Ett bortasvagt Salernitana med inte mindre än fem avstängningar får problem i östra Italien.

Kupongens luring! – Granada

Sociedad är inte alls bra för stunden och då är det inte trevligt att ställas mot ett Granada som inte bjuder på något. Andalusierna kan både ta en och tre poäng i Baskien.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Real Madrid – Alavés 1
  2. Sociedad – Granada x2
  3. Fulham – Cardiff 1
  4. Sporting – S.Clara 12
  5. P.Ferreira – Braga x2
  6. Cittadella – Crotone x2
  7. Empoli – Frosinone 1x
  8. Ascoli – Salernitana 1

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Real Madrid – Alavés 1x
  2. Sociedad – Granada 1×2
  3. Fulham – Cardiff 1
  4. Sporting – S.Clara 1×2
  5. P.Ferreira – Braga x2
  6. Cittadella – Crotone 1×2
  7. Empoli – Frosinone 1x
  8. Ascoli – Salernitana 1

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 10 juli, 2020