Topptipset 10/9 – spelförslag, analyser & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Torsdagens Topptips inleder med tre stycken fajter från Allsvenskan där matchen mellan IFK Göteborg och Hammarby kittlar lite extra. I övrigt ska vi titta till Ligue 1, MLS, brasilianska Série A och en kvalmatch mot Europa League.

Mura ska ses med mycket fin chans att besegra Nomme Kalju i Estland och IFK Norrköping lär plocka ner Östersund på jorden. När det kommer till skrällar är det främst Lens som ska få tipset när de tar emot ett extremt sjukdomsdrabbat PSG.

Dagens Joker-förslag kostar 198 kronor.

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. IFK Göteborg – Hammarby 1

Efter blott två segrar på 18 omgångar fick IFK Göteborgs styrelse nog, omtyckta Poya Asbaghi fick lämna skeppet. För tillfället är det Ferran Sibila och Alf Westerberg som leder Kamraterna men det ryktas om att göteborgarna är ute efter Jens Gustafsson. I vilket fall behöver de blåvita bli mer direkta i sitt spel och med Wernbloom på topp finns en helt annan tyngd i laget. Hammarby löste bara 3-3 hemma mot Kalmar innan uppehållet och är även de en stor besvikelse. Med Tankovic tillbaka finns det kvalitet, men Bajen får det inte att lossna. Oerhört ovisst. Utgå från vänster men gardera efter storleken på plånboken. 

2. IFK Norrköping – Östersund 1

IFK Norrköping har tappat konceptet helt. Fem förluster på de sex senaste omgångarna är usla siffror, även om det ska sägas att Peking stundtals spelat mycket fin fotboll. Mot Örebro blev östgötarna bestulna på poäng efter en helt feldömd straffspark. Gustafsson har nu en del frågetecken i truppen efter att Almqvist, Haksabanovic och Krogh Gerson spelat landskamper under tisdagen. Samtidigt är de vitblåas trupp bred och fin. Östersund har samma problem med Isherwood som även han spelade med det svenska U21-landslaget. ÖFK har fyra raka segrar i ryggen men här tar det stopp. Ettan spikas.

3. Örebro – Malmö FF X

Örebro och Malmö möttes för ganska exakt en månad sedan nere i Skåne och då fick de mesta mästarna kämpa rejält för att vända 0-1 till 2-1. Sedan dess har Felix Beijmo värvats in till MFF men då han spelade landskamp under tisdagen är frågan om han får speltid här. Franz Brorsson är avstängd och med tanke på hur bra han varit mot slutet är det ett ordentligt avbräck. Örebro har värvat in Deniz Hümmet och han presenterade sig för sin nya publik genom att dunka in tre bollar mot IFK Norrköping och därmed bli stor matchhjälte. När närkingarna fått in en riktig målskytt blir de svåra att tas med. Räcker plånboken till ska alla tecken med.

4. Lens – PSG 1

Stora delar av PSG:s spelartrupp beslöt sig för att åka till Ibiza under semestern och där drog de på sig covid-19. Det gör att Marquinhos, Mbappé, Navas, Neymar, Paredes, Di María och Icardi alla missar parisarnas första ligamatch för säsongen. Det är sju helt ordinarie spelare och givetvis kommer det märkas. Det verkar dock som att de flesta tippare har dålig koll på sjukdomsfallen då tvåan streckas upp högt. Lens är nykomlingar och föll borta mot Nice i sin premiär. Det var dock en mycket bra prestation från Lens som förtjänade poäng då. Nu ska Gaël Kakuta och hans lagkamrater ha en ypperlig chans att störa storlaget PSG. Utgå från rensarettan!

5. Nomme Kalju – NS Mura 2

Nomme Kalju har vunnit tre raka ligamatcher hemma i Estland och tillhör toppskiktet av den ligan, även om det skiljer långt upp till överlägsna ettan Flora. Den estniska ligan är dock inte mycket att hänga i granen och här får inte ens Nomme fördel av hemmaplan. Matchen spelas på neutral plan i Budapest. Mura tog sig hit genom att vinna den slovenska cupen förra säsongen och att kvalitén finns kvar har de visat genom att starta ligaspelet med två raka segrar. 2-0 borta mot de regerande mästarna Celje visar hur bra Mura är i sina bästa stunder. Här ska det råda klasskillnad och om tvåan hamnar under 50 procent är det bara att spika och gå vidare.

6. Seattle – San Jose X

Seattle har varit i tre finaler på fyra år i MLS och vunnit två av dessa. Även om det blev förlust mot Portland Timbers i den senaste omgången har Seattle visat att de är ett topplag även i år. Här lär Sounders dock få klara sig utan Gustav Svensson som spelade landskamp i Sverige bara ett par dygn innan denna match går av stapeln. Jordbävningarna från San José ligger allra sist i den västra konferensen och släppte in åtta mål på sin tripp till Los Angeles där det blev stryk mot både Galaxy och LAFC. Här får de slå ur underläge, men med Wondolowski på topp ska gästerna inte räknas bort helt. Räcker börsen till plockas alla tecken med där tvåan rensar magiskt. 

7. Corinthians – Palmeiras 2

I Brasilien ska det spelas ett av hela världens hetaste rivalmöten när de två Sao Paulo-lagen Corinthians och Palmeiras drabbar samma i något som kallas för Paulista Derby. Palmeiras har slutat topp tre i ligan i fyra raka säsonger och har inlett 2020 på ett fint sätt också med sju omgångar utan förlust. Felipe Melo är skadad men stjärnor som Luiz Adriano och Ramires finns till förfogande. Corinthians har skickliga Jo på topp men är ett något sämre lag i grunden. Tvåan lockar mest, men då detta är en match där det står så mycket mer än bara poäng på spel behöver krysset åka med tidigt.

8. Bahia – Gremio X

Gremio från Porto Alegre har varit ett topplag i Brasilien under flera säsonger i rad och år 2017 vann de dessutom Copa Libertadores. Starten på 2020 har varit mer tveksam med fem kryss på sju omgångar, men visst finns det fortfarande kvalité i truppen. Bahia har gjort det bra på hemmaplan med raden 2-1-1. 3-5-förlusten mot Flamengo var dock inte mycket att snacka om. Bahia torskade motsvarande möte i fjol och får slå ur underläge igen. X2 är av högsta prioritet i Salvador.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Mura

Den estniska ligan håller ingen vidare nivå och det är svårt att se hur Nomme Kalju ska kunna störa ett lag av Muras kaliber, speciellt på neutral plan. Given tvåa.

Kupongens luring! – Lens

PSG är hårt drabbade av coronaviruset och saknar sju helt ordinarie spelare. Med all den stjärnglans borta ska inte parisarna känna sig säkra på tre poäng mot ett vilt kämpande Lens. Ettan lockar klart mest!

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Göteborg – Hammarby 1x
  2. Norrköping – Östersund 1
  3. Örebro – Malmö FF x2
  4. Lens – PSG 1
  5. Nomme Kalju – NS Mura 2
  6. Seattle – San Jose 1x
  7. Corinthians – Palmeiras x2
  8. Bahia – Gremio x2

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Göteborg – Hammarby 1×2
  2. Norrköping – Östersund 1
  3. Örebro – Malmö FF 1×2
  4. Lens – PSG 1x
  5. Nomme Kalju – NS Mura 2
  6. Seattle – San Jose 1×2
  7. Corinthians – Palmeiras x2
  8. Bahia – Gremio x2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 9 september, 2020