Topptipset 11/6 – tips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Sevilla-derbyt får äran att inleda veckans tredje Topptips när den spanska fotbollen gör comeback. Tre matcher hämtas från paella-landet och kompletteras med fighter från Portugal, Tyskland och Vitryssland. Spännande kupong helt klart där det finns en hel del värde att tälja. Häng med!

Spelstopp: 19:59

Till Topptipset

1. Sevilla – Real Betis 2

Sevilla-derbyt får äran att kicka igång den spanska fotbollen där ett minst sagt intensivt spelschema väntar. Elva omgångar ska avverkas på en dryg månad och det finns stor spänning kring samtliga streck. Sevilla går en kamp om tredjeplatsen som de alltjämt innehar efter Ocampos kvittering mot Atlético före uppehållet. Framgången har grundats på en mer destruktiv fotboll under Julen Lopetegui där balans sätts före den tidigare champagne-fotbollen. Här blir de dock för stora favoriter mot ett Betis med skyghög potential. Gästerna har inte riktigt fått till det under nya Rubi men vinster mot Valencia, Sociedad och Real Madrid talar sitt tydliga språk. Till rådande streck ska X2 plitas ner först.

2. Belenenses – Guimaraes 2

Guimaraes segersvit på tre matcher innan uppehållet bröts när den portugisiska fotbollen var tillbaka. 2-2 mot ligafyran Sporting var dock fullt godkänt och gör att hoppet om Europa lever. Truppen håller hög nivå med spelare som Davidson, Teixeira och Bonatini, tidigare Wolves. Belenenses plockade en odiskutabel 2-0-seger mot Aves men det var knappast någon värdemätare. Här kommer det bli betydligt tuffare för huvudstadsklubben som bara mäktat med 21 mål på 25 omgångar. Tvåan står sig stadig på Estádio do Restelo.

3. Tondela – Aves 2

Estádio Joao Cardoso bjuder under torsdagen på ett viktigt bottenmöte från Primeira Liga. Tondela bärgade en blytung pinne borta mot Benfica med sitt igelkottsförsvar, men kan ännu inte räkna hem kontraktet. Sju pinnar skiljer ner till ett farligt Portimonense. Aves kan verkligen inte räkna med att spela i finrummet nästa år. Cupmästarna från 2018 har varit rent bedrövliga och läckt alldeles för mycket defensivt för att kunna ta tillräckligt med poäng. Chanslösa mot ligans näst sämsta lag offensivt ska de dock inte vara. På denna arena har de segrat tre av de fyra senaste besöken. Den lågt streckade tvåan bör inte nonchaleras även om samtliga tecken smakar bäst.

4. Málaga – Huesca 1

Málaga har flertalet säsonger i La Liga bakom sig men låg riktigt illa till i andradivisionen runt årsskiftet. Ett tränarbyte fick dock fart på andalusierna som tagit sig upp från den värsta krisen. Med tre poäng ner till nedflyttningsstrecket gäller det ändå att avsluta starkt. Kvalitet finns det gott om i truppen och uppseendeväckande är att de blåvitrandiga släppt in minst antal mål i Segunda trots sin 15:e plats. Huesca, som lirade i finrummet i fjol, ligger på en fin fjärdeplats. Bortaspelet har med det sagt varit under all kritik, faktiskt näst sämst i ligan. Även om La Rosaleda kommer gapa tomt ser ettan högintressant ut med tanke på den högervridna streckningen. Spik?

5. Fuenlabrada – Tenerife 1

Strax utanför Madrid håller nykomlingar Fuenlabrada till. Det var här Fernando Torres växte upp och arenan är också döpt efter den giftiga strikern. Fuenla har gjort en finfin säsong i andraligan men de ska tacka sin mittenposition för sin starka höst. In till denna drabbning kommer de blåklädda med 13 raka matcher utan seger. Uppehållet kom således lägligt. Här har de dessutom en gynnsam uppgift då Tenerife knappast är kända för att rosa marknaden på det spanska fastlandet. Klubben från Kanarieöarna får finna sig i att slå ur underläge på Estadio Fernando Torres.

6. Sandhausen – Arminia Bielefeld 2

Det är ett fullt motiverat Bielefeld som reser till Baden-Württemberg för att ta sig an Sandhausen. Die Blauen sitter nämligen i förarsätet för att ta sig upp i Bundesliga för första gången sedan 2009. Tre poäng på Hardtwaldstadion och vi törs utlova att uppflyttningen är klar! Mycket talar också för att det blir så. Arminia, med Joakim Nilsson i mittlåset, har visat sig extremt svårbesegrade med endast två nederlag på 29 kamper. Sandhausen har förvisso imponerat med tre raka vinster som tagit dem bort från de nedre regionerna. Kontraktet är därmed i hamn och det torde innebära att värdarna inte är lika fullt fokuserade denna fredag. Fabian Klos avgör för Bielefeld. Tvåa!

7. FC Minsk – FC Isloch 2

Ett av flera derbyn från den vitryska huvudstaden äger rum under fredagseftermiddagen. Två svårtippade lag ställs mot varandra på Stadion Torpedo. FC Minsk lider av ett svagt försvarsspel, 22 insläppta är sämst efter tokjumbon Belshina Bobruisk. Offensivt finns ett giftigt hot i nyförvärvet Khvashchinskiy men generellt imponerar FCM inte märkbart. Isloch är ett i grunden bättre lag men har haft oerhörda problem att leverera på bortagräs. Med landslagsspelare som Hatkevich och Karpovich ska de ändå ses med fin chans här. Streckningen bjuder in till tvåan även om samtliga tecken inte är dumt.

8. Gorodeya – FC Slutsk 2

Gorodeya hade ingen rolig helg när de föll med klara 1-4 mot jumbon Smolevichy. Försvarsspelet, som är lagets styrka, rämnade totalt och stora frågetecken finns således inför fredagens tillställning. Offensivt har Haradzeja-laget varit odugliga mer eller mindre hela säsongen med blott åtta mål på tolv matcher. Slutsk chockade till en början och var faktiskt i serieledning några omgångar in. Därefter har som väntat verkligheten kommit ikapp fjolårets bottenlag, ingen seger på de fem senaste omgångarna. Här ska de ändå ses som favoriter mot ett uddlöst Gorodeya. X2 bör räcka.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Guimaraes – Guimaraes är snäppet bättre än Belenenses och har tabellmässigt betydligt mer att spela för. Gör gästerna jobbet på Estádio do Restelo reser de hem med tre poäng till norra Portugal. Fin tvåa i match 2!

Kupongens luring!

Real Betis – Betis tillhör det absoluta toppskiktet i Spanien när de har sin dag. I torsdagens derby är det svårt att sia om utgången mot Sevilla. När då tvåan finns till under 20 procent på Ramón Sánchez Pizjuán är det bara att tacka och ta emot. Strålande rensare!

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Sevilla – Real Betis x2
  2. Belenenses – Guimaraes 2
  3. Tondela – Aves 12
  4. Málaga – Huesca 1
  5. Fuenlabrada – Tenerife 1x
  6. Sandhausen – Bielefeld 2
  7. FC Minsk – FC Isloch 12
  8. Gorodeya – FC Slutsk x2

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Sevilla – Real Betis 1×2
  2. Belenenses – Guimaraes 2
  3. Tondela – Aves 1×2
  4. Málaga – Huesca 1x
  5. Fuenlabrada – Tenerife 1x
  6. Sandhausen – Bielefeld 2
  7. FC Minsk – FC Isloch 1×2
  8. Gorodeya – FC Slutsk x2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 11 juni, 2020