Topptipset 12/6 – tips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Bänka er i TV-soffan med tacosen i högsta hugg för nu snackar vi inte längre någon brottarfotboll från Vitryssland. Storklubbar som Juventus, Milan och Valencia är i spel denna fredag där det bjuds på en härlig Gott & blandat-påse. Vi har som vanligt analyserat omgången in i minsta detalj. Let’s go!

Spelstopp: 19:29

Till Topptipset

1. Juventus – Milan X

Den italienska fotbollen är åter under fredagen när det bjuds på ett klassikermöte i Coppa Italia. En finalplats på Olimpico nästa helg ligger i potten och det är 1-1 på tavlan efter första mötet i Milano. Cristiano Ronaldo satte då dit kvitteringen sent från elva meter i en match där faktiskt Milan var det bättre laget. Juventus har inte direkt övertygat denna säsong och här känns onekligen 65-70 procent som för mycket på Sarris gäng. Vadskadade Zlatan må saknas hos gästerna vilket är ett avbräck, men här är det läge att plocka med skrällen i ett tidigt skede.

2. Hoffenheim – RB Leipzig 2

Fredagsmatch från PreZero Arena där det inte kommer bli samma emotionella känsla för Julian Nagelsmann som han hade räknat med då arenan som bekant kommer gapa tom. Viktig match är det hur som helst för hans Leipzig som tappat flera onödiga poäng på slutet. Topp 4 är nu i fara och här saknas trion Upamecano, Sabitzer samt Poulsen. Den slagstyrka som finns i “Tjurarnas” trupp bör dock ändå vara tillräcklig för att kunna avfärda ett Hoffenheim som stinker mellanmjölk. Faktum är också att Leipzig sett som bäst ut på bortagräs sedan återstarten. Nya Werner-mål i Sinsheim är ingen vild gissning. Tvåan klarar sig på egna ben.

3. Valencia – Levante X

Derby del Turia stundar på Mestalla där ligasjuan Valencia knappast kan känna sig säkra på tre poäng. Status är såklart osäker på samtliga lag inför denna omstart, men kanske framförallt Valencia som haft 35 procent av truppen drabbade av Corona. Hemmaspelet har varit magiskt bra under säsongen med inte en enda förlust på 14 ligamatcher, men när det nu är tomma läktare som gäller är det något helt annat. Levante har slagit tillbaka både Barcelona och Real Madrid under säsongen. Med giftiga Roger Martí kan “Grodorna” definitivt störa storebror. Alla tecken och jobba in skrällen till höger rekommenderas på den spanska östkusten.

4. Granada – Getafe 2

Två organiserade manskap ställs mot varandra i Andalusien. Det har visat sig vara ett framgångsrecept. Granada gör en strålande säsong som nykomlingar och placerar sig på den övre halvan. Fjolårsfemman Getafe är dock snäppet vassare och går för att nå Champions League första gången i klubbens historia. Avstängningar på nyckelspelare som Arambarri, Maksimovic och Mata stör, men Granada har i sin tur också ett par avbräck. Räkna med en målsnål historia där det trots allt ska vara knapp fördel bortalaget. X2 ramar in detta möte väl.

5. Moreirense – Rio Ave 2

Grönvitt möte mellan två lag belägna relativt nära varandra. Rio Ave tar bussen blott fyra mil österut för att ge sig i kast med tabellnian Moreirense. Värdarna byggde vidare på sin fina form innan uppehållet genom att plocka en 1-0-triumf borta mot Boavista. Spelmässigt såg det dock knackigt ut och trepoängaren får sägas ha varit lite av ett rån. Rio Ave placerar sig två hack före i tabellen och har en i grunden snäppet vassare trupp där iraniern Mehdi Taremi sticker ut. Han gick mållös av plan i den chockerande 2-3-förlusten mot Pacos de Ferreira. Där var det normalt så solida laget från Vila do Conde inte att känna igen. Betydligt mer fokuserad insats att vänta från Rio Ave denna fredag och gästerna får gälla som favoriter. Tvåa som backas upp med krysset om stålarna räcker till.

6. Sporting – Pacos de Ferreira X

I huvudstaden är Sporting inte riktigt vad de tidigare varit. Från att ha konkurrerat med Benfica och Porto är nu “Lejonen” en bra bit efter. Försäljningen av Bruno Fernandes har såklart påverkat och även om det finns kreativitet på mittfältet i form av Bolasie samt Camacho men dessa spelare är inte alls på samma nivå. Pacos de Ferreira har faktiskt vunnit tre av sina fyra senaste matcher där söndagens 3-2-seger mot Rio Ave var oerhört stark. Räkna med ett lågt liggande Pacos även på José Alvalade. Det kan mycket väl räcka till mot ett i vissa stunder håglöst Sporting. Skrällen ska inte uteslutas i Lissabon.

7. Real Oviedo – Ponferradina 1

Viktiga poäng ska fördelas på Estadio Nuevo Carlos Tartiere när Segunda División är tillbaka. Dessa lag återfinns på säker mark i den jämna tabellen, men kan på intet sätt ännu räkna hem kontraktet. Oviedo tog sig upp över nedflyttningsstrecket precis innan uppehållet där lite av det fina spel från fjolårssäsongen syntes. Nykomlingarna Ponferradina placerar fem poäng före värdarna i tabellen. Den fina positionen ska tillskrivas den 37-årige brassen Yuri som stått för närmare hälften av de blåvitrandigas mål. Normalt bör de ändå få det tufft i denna luriga bortamatch. 1X är ett lås.

8. Göztepe – Trabzonspor 2

Trabzonspor toppar överraskande Süper Lig när åtta omgångar återstår. De blåröda från Svarta havets kust har visat upp en härlig totalfotboll där de kombinerat frejdigt anfallsspel med att stänga igen matcher. Offensivt finns seriens kanske vassaste anfallspar denna säsong i Sörloth/Nwakaeme samtidigt som landslagsmålvakten Ugurcan Cakir har en lysande framtid till mötes. Göztepe är en lurig motståndare som titt som tätt blixtrar till. En pålitlig målskytt saknas med det sagt, särskilt som nyförvärvet Kamil Wilczek inte fått till det. Detta bör ett mer motiverat Trabzon ta. Tvåan får stå på egna ben, åtminstone så länge den inte överstiger 55 procent.

Till Topptipset

Bästa spiken! – RB Leipzig

Tjurarna lär vara rejält uppretade efter poängtappet mot Paderborn. Här kommer de stånga ner ett halvdant Hoffenheim som sparkat sin tränare i veckan. Nagelsmann segrar i återkomsten till PreZero Arena.

Kupongens luring! – Pacos de Ferreira

Sporting är inget lag att hålla i handen. Samtidigt har Pacos de Ferreira visat att de har kapacitet att skrälla i denna typ av matcher. Kupongens bästa skrällchans hittas i vackra Lissabon.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Juventus – Milan 1x
  2. Hoffenheim – Leipzig 2
  3. Valencia – Levante 12
  4. Granada – Getafe x2
  5. Moreirense – Rio Ave 2
  6. Sporting – P.Ferreira 1x
  7. R.Oviedo – Ponferradina 1x
  8. Göztepe – Trabzonspor 2

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Juventus – Milan 1×2
  2. Hoffenheim – Leipzig 2
  3. Valencia – Levante 1×2
  4. Granada – Getafe x2
  5. Moreirense – Rio Ave x2
  6. Sporting – P. Ferreira 1×2
  7. R.Oviedo – Ponferradina 1x
  8. Göztepe – Trabzonspor 2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 11 juni, 2020