Topptipset 13/6 – tips, analyser & spelförslag

Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Vilket Topptips som står för dörren denna lördag! Fem matcher från Bundesliga kombineras med tre fighter från La Liga när vi ska titta till storheter som Bayern München, Dortmund och Barcelona. Ett av dessa lag försöker vi fälla. Ta reda på vilket nedan där vi går för åtta rätt!

Spelstopp: 15:29

Till Topptipset

1. Bayern München – Mönchengladbach 1

Bayern hade ingen av sina större matcher i onsdags men tråcklade sig likväl vidare till final i cupen. I Bundesliga kan de faktiskt säkra titeln under lördagen om de segrar här samtidigt som Dortmund går på pumpen mot Fortuna. Tre poäng lär Die Roten som vanligt bärga, även om både Lewandowski och Müller är avstängda här. Mönchengladbach åkte på en blytung förlust mot Freiburg som ser ut att kunna kosta en CL-biljett. På Allianz Arena ska Oscar Wendt och company inte ha mycket att hämta mot Flicks maskin. Banka in ettan!

2. Fortuna Düsseldorf – Dortmund X

Dortmund imponerade inte förra veckan mot Hertha Berlin men gick till slut vinnandes efter Emre Cans bredsida. Håland ska vara tillbaka här samtidigt som Reus möjligen kan göra comeback från sin ljumskskada. Det är dock ett Düsseldorf som kommer sälja sig dyrt som väntar i detta Ruhrderby. Fortuna har lyft sin lägstanivå markant under Uwe Rösler och enbart gått på pumpen en av de senaste åtta gångerna, mot omöjliga Bayern München. Motsvarande möte vann hemmalaget i fjol. Kupongens enda riktiga skrällchans hittas på Merkur Spiel-Arena!

3. Hertha Berlin – Eintracht Frankfurt 1

Eintracht stod för en bra insats i onsdagens cupmöte på Allianz Arena. Adi Hütters mannar fick dock ge sig vilket gör att det nu inte finns speciellt mycket intresse kvar i säsongen. “Örnarna” placerar sig nämligen på en position i ingenmansland. Det gör förvisso även Hertha, men huvudstadslaget har sett hungriga ut sedan Bruno Labbadia tog över. Senast var det inte långt borta att bli en pinne mot Dortmund. Skador på spelare som Cunha och Plattenhardt stör med det sagt hos hemmalaget samtidigt som Eintracht har en hög högstanivå. Utgångsettan är given men en gaffel (etta-tvåa) känns som den mest sunda lösningen.

4. Paderborn – Werder Bremen 2

Jumbofinal från Benteler Arena där Paderborns degradering kan bli helt klar under lördagen. För Werder Bremen finns däremot alltjämt hopp och här är tre poäng det enda som räknas i kampen om nytt kontrakt. Glädjande för de grönvita är faktiskt att matchen spelas på bortagräs. På resande fot har två raka segrar bärgats och 19 av lagets totalt 25 poäng spelats in. Mötet på Weserstadion i december vann faktiskt Paderborn men här talar det mesta för att ett i grunden skickligare Werder tar revansch. Fin tvåa om den håller sig runt 40-45 procent.

5. Wolfsburg – Freiburg 1

Kampen om den sista Europabiljetten står mellan tre klubbar, Hoffenheim och de två som gör upp på Volkswagen Arena denna lördagseftermiddag. Wolfsburg är i pole position och ska ses som stora favoriter till att norpa sjätteplatsen. “Vargarna” studsade tillbaka senast när Wout Weghorst återigen hittade nätet med ett sent avgörande mot Bremen. Freiburg försvarade sig väl mot Mönchengladbach och kunde trycka in matchavgörande 1-0 genom supersuben Nils Petersen. Känslomänniskan Christian Streich har gjort ett gediget jobb med sitt Freiburg som inte kan räknas bort i denna typ av matcher. Ettan agerar utgång men då de grönvita värdarna haft vissa bekymmer att prestera hemma i Niedersachsen åker tvåan med som komplement.

6. Mallorca – Barcelona 2

Elva omgångar ska avhandlas på kort tid i La Liga och det finns spänning mer eller mindre överallt i tabellen. Dessa klubbar är inblandade i nedflyttnings- respektive guldstriden. Mallorca har varit svårspelade hemma på sin ö med flera fina resultat under säsongen. Den faktor att publik inte är tillåten kommer dock knappast gagna de rödsvarta. Inte lätt här när mäktiga Barcelona kommer på besök. Messi och company går en kamp om titeln med Real Madrid och har ett minigrepp med två poäng tillgodo på sina bittra rivaler. Messi är tillgänglig och dessutom är hans lekkamrat Luiz Suárez åter från skada. Då ska Mallorca inte ha en suck. Bergsäker tvåa!

7. Leganés – Valladolid 1

Sexpoängsmatch är det som gäller i Madrids utkanter där Leganés är i stort poängbehov. “Gurkodlarna” befinner sig på en nästjumboposition i La Liga men såg klart förbättrade ut under våren. Här hemma plockades fem poäng på tre matcher trots förhållandevis tufft motstånd. Valladolid är ett av lagen som jagas. De violetta från Kastilien och Léon är svårspelade med sin organisation men har en alltför blek offensiv för att plocka många trepoängare. Här ska ägaren, Ronaldo, vara nöjd om hans lag får med sig något. Strecka från vänster.

8. Celta Vigo – Villarreal 1

Klassiska Celta Vigo hade en bedrövlig höst där inte minst superstjärnan Iago Aspas var formsvag. I takt med att Óscar García Junyent tog över i november har det dock sakta men säkert börjat hända grejer. Fem raka utan förlust tog de ljusblå upp över giljotinen innan uppehållet, mycket tack vare en formstark Aspas men även ett starkt försvar där målvakten Rúben Blanco höll tätt tre raka fighter. Läget är dock fortsatt prekärt då bara en pinne skiljer till Mallorca under strecket. Villarreal låg nere i träsket i fjol men krigar nu för Europaplatser. Tre raka torsk var med det sagt inget vidare innan Corona slog till. Högt kunnande finns hos “Den gula ubåten” men 1X torde räcka i vackra Galicien.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Barcelona – Mallorca har stått för flera fina insatser på Mallis men när nu Iberostar Stadium gapar tom samtidigt som Spaniens bästa lag kommer på besök ska de rödsvarta väga för lätt. Tvåan är självskriven i Palma.

Kupongens luring!

Fortuna Düsseldorf – Dortmund ska normalt besegra Fortuna men BVB tenderar att vara väldigt ojämna i sina prestationer. Düsseldorf kommer kriga till sista blodsdroppen och det kan mycket väl räcka om Håland och company inte har dagen.

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. B.München – M-gladbach 1
 2. F.Düsseldorf – Dortmund 12
 3. Hertha Berlin – E.Frankfurt 12
 4. Paderborn – W.Bremen 2
 5. Wolfsburg – Freiburg 12
 6. Mallorca – Barcelona 2
 7. Leganés – Valladolid 1x
 8. Celta Vigo – Villarreal 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. B.München – M-gladbach 1
 2. F.Düsseldorf – Dortmund 1×2
 3. Hertha Berlin – E.Frankfurt 12
 4. Paderborn – W.Bremen x2
 5. Wolfsburg – Freiburg 1×2
 6. Mallorca – Barcelona 2
 7. Leganés – Valladolid 1×2
 8. Celta Vigo – Villarreal 1x

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100