Topptipset 14/8 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Barcelona mot Bayern München kickar igång fredagens Topptips och vilken match det kan bli. Bayern har kört över allt motstånd under 2020 och kommer fullpumpade med självförtroende till Lissabon. Nu är frågan om Messi kan skjuta Flicks pansarvagnar i sank. I övrigt är raden en blandad historia med fajter från Belgien, Kroatien, Irland, Italien och Norge. Dags att sätta fart!

Spelstopp: 18:44

Till Topptipset

1. Barcelona – Bayern München

Det kunde lika gärna varit en final men Barcelona och Bayern München ska alltså göra upp i en kvart. Vinnaren här ställs förmodligen mot Manchester City i semifinalen så det är ingen enkel väg fram. Barcelona får tillbaka Busquets och Vidal från avstängningar, men deras vidare öde i turneringen kommer avgöras av en spelare, Lionel Messi. Argentinaren måste vara sitt allra bästa jag om det ska bli semifinal för katalanerna. Bayern München ser otroligt bra ut och har faktiskt inte förlorat en enda match under hela 2020 och Die Roten har vunnit sina 18 senaste tävlingsmatcher. Det är ett helt ofattbart facit. Müller och Lewandowski skjuter Bayern vidare i turneringen. Tvåan spikas.

2. Mouscron – Mechelen

Den belgiska ligan har redan dragit igång och här tittar vi till den andra omgången. Mechelen gjorde en fin säsong i fjol och låg sexa när ligan avbröts på grund av covid-19. I den första omgången av säsongen 2020/21 hämtade Mechelen in 0-2 till 2-2 mot Anderlecht med tio minuter kvar att spela så visst blir de att räkna med även i år. Gustav Engvall saknas tyvärr fortfarande på grund av sin knäskada och kommer inte delta här. Mouscron tog en stark bortapoäng mot Antwerpen i sin premiär men där var de stundtals utspelade. Mechelen vann motsvarande möte i fjol och ska hållas högre ännu en gång. Utgå från tvåan.

3. Varazdin – Gorica

I Kroatien är det dags för ligapremiär. Det blev inte någon lång semester för de inblandade då ligaspelet avslutades så sent som den 27:e juli. Endast tre veckor senare är det dags för en ny säsong. Gorica tog poäng i 25 av 36 omgångar i fjol och är ett stabilt gäng med Kristijan Lovric (14 mål i fjol) som stor stjärna. Varazdin slutade säsongen 2019/20 som åtta av tio lag och det får ses som en framgång att de som nykomling slapp kvala. Känslan är dock att det blir en tuff säsong som kommer och här ska absolut Varazdin slå ur underläge. Strecka från höger.

4. Dundalk – Waterford

Dundalk och Waterford möttes för bara några dagar sedan i den irländska cupen. Då var det, inte helt oväntat, Dundalk som drog det längsta strået. 1-0 innebar faktiskt deras åttonde raka seger mot just Waterford. Stor, stor fördel hemmalaget således? Nja, så enkelt är det inte. Waterford stod upp väldigt bra i cupmatchen och har vunnit båda sina bortamatcher i ligaspelet hittills. Dundalk är inte riktigt lika dominanta som de varit de senaste säsongerna och blir faktiskt övervärderade här. Den högt streckade ettan mår bäst av att kompletteras med krysset.

5. Cork City – Sligo Rovers

Cork City har verkligen inte rosat marknaden under 2020. De är jumbo i ligan med fyra inspelade poäng och bara ett mål framåt efter sju omgångar och i veckan hade Cork enorma problem med andradivisionslaget Longford. Det blev seger med 1-0 efter ett avgörande av bänknötaren Dinanga i den 121:a minuten. Nu väntar en viktig uppgift mot Sligo Rovers som tippas vara ett av de lag som Cork ska tampas med i botten av serien. Rovers har varit spellediga i veckan och kommer från två raka segrar. Knapp fördel gästerna, men visst är alla tecken bäst. 

6. Perugia – Pescara

Det är ett väldigt viktigt möte vi ska titta till på Stadio Renato Curi. Perugia och Pescara gör upp om att få stanna kvar i Serie B, ett av lagen kommer åka ur. Det avgörs i ett dubbelmöte och första matchen slutade 2-1 till Pescara. Perugia har klassanfallare i rutinerade Diego Falcinelli och målkungen Pietro Iemmello vilket blir viktigt nu när de måste jaga mål. Pescara torskade 13 av 19 bortafajter under serien och har förlorat tre raka matcher på den här arenan. Strecka från vänster.

7. Lilleström – Ull/Kisa

Lilleström trillade ur Eliteserien i fjol och har fått erfara att OBOS-ligaen inte är någon serie det bara är att springa igenom. De gulsvarta har bara lyckats vinna tre av sina åtta inledande omgångar, senast i derbyt mot KFUM Oslo där Daniel Gustavsson stod för ett av målen. Nu målas LSK upp som dunderfavoriter mot Ull/Kisa. Visst har gästerna haft det tufft och bara lyckats vinna en match under sommaren, men det är ingen slagpåse. I fjol var gästerna bara sex poäng från att få kvala sig upp till Eliteserien. Svenska folket kollar mycket på namnet här vilket gör att värdet på X2 blir magnifikt. Då är högersidan av högsta prioritet.

8. Bray Wanderers – U.C.D

Två lag som nyligen flyttats ner från den irländska högstaserien gör upp på Carlisle Grounds. Bray Wanderers åkte ur 2018 medan U.C.D trillade ner i fjol. Bray Wanderers är inte helt enkla att ha att göra med på sitt hemmagräs. Här har inte Bray tagit stryk på 14 månader. Säsongens två första hemmamatcher har slutat med fyra poäng och noll insläppta mål. U.C.D har samtidigt en pinne på sina två bortafajter där 1-5 mot Drogheda verkligen sticker ut. Wanderers, med mittfältaren Gary Shaw i fin form (fyra mål hittills), ska ses som favoriter. Etta först.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Bray Wanderers

Gary Shaw är stekhet och på hemmaplan är Bray Wanderers alltid svåra att tas med. U.C.D är sämre i grunden och får det svårt här.

Kupongens luring! – Ull/Kisa

Visst visar Ull/KIsa svag form, men detta är något av ett derby då Ullensaker bara ligger två mil från Lilleström och här lär bortalaget vara extremt motiverade. Då lockar den ruskigt lågt streckade tvåan.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Barcelona – B.München 2
  2. Mouscron – Mechelen 2
  3. Varazdin – Gorica x2
  4. Dundalk – Waterford 1x
  5. Cork City – Sligo Rovers x2
  6. Perugia – Pescara 1x
  7. Lilleström – Ull/Kisa x2
  8. Bray Wanderers – U.C.D 1

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Barcelona – B.München 2
  2. Mouscron – Mechelen x2
  3. Varazdin – Gorica 1×2
  4. Dundalk – Waterford 1x
  5. Cork City – Sligo Rovers 1×2
  6. Perugia – Pescara 1x
  7. Lilleström – Ull/Kisa 1×2
  8. Bray Wanderers – U.C.D 1

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 13 augusti, 2020