Topptipset 15/6 – tips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Veckan inleds med ett högkvalitativt Topptips med fajter från Spanien, Portugal, Danmark och Turkiet. Först ut ska vi dock titta till Allsvenskan där guldfavoriten Malmö FF ställs mot nykomlingarna Mjällby. En mycket intressant tillställning. Häng med mot åtta rätt!

Spelstopp: 18.59

Till Topptipset

1. Malmö FF – Mjällby 2

Det ska bli oerhört intressant att se Mjällby ta sig an denna säsong. Det var inte speciellt många år sedan som gänget från Sölvesborg var nära att trilla ner till Division 2 och nu är de återigen ett allsvenskt fotbollslag. Spännande spelare som Moses Ogbu och Mamudu Moro har tillkommit för att ge spets och Mjällby kan säkert överraska många lag under säsongen. Malmö FF är givetvis på en annan nivå men har en ny tränare i Tomasson som försöker implementera ett nytt spelsystem samtidigt som alla egon ska hållas på gott humör. I en premiär utan publik är en streckning närmare 90 procent lite väl mycket. Våga ta med superskrällen till höger!

2. Falkenberg – Häcken 2

Kwame Kizito lär vara en av den allsvenska premiäromgångens allra mest taggade spelare. Ghananen lyckades aldrig riktigt i Häcken och har nu istället flyttat till Falkenberg där han lär få betydligt större förtroende. FFF löste nytt kontrakt i fjol via en magisk avslutning där ett mål på övertid gjorde att hallänningarna inte behövde kvala. Mycket mer än så kan inte fansen begära denna säsong heller. Häcken har värvat in Alexander Söderlund och satsar som vanligt högt. De har en betydligt starkare trupp är Falkenberg, men brukar ha svårt på naturgräs. Tvåan är en given utgång, men då den streckas lite väl hårt bör den garderas.

3. Helsingborg – Varberg 1

Olof Mellberg har satt sin prägel på Helsingborg genom att rensa ut äldre spelare som Liverstam och Farnerud. Istället satsar skåningarna i mångt och mycket på ungt och eget där Gigovic kan bli hur bra som helst. Dessutom finns det fortfarande en rutinerad stomme i klasspelare som Andreas Granqvist och Rasmus Jönsson. HIF behöver en bra start för det kan bli en jobbig säsong. Samma sak gäller givetvis nykomlingarna Varberg som ingen tror på. De grönsvarta gästerna har en guldklimp i Seljmani, men i övrigt är truppen tunn. Hyfsat värde på ettan som får stå ensam.

4. Levante – Sevilla X

I Valencia ska två lag göra upp som båda kommer från trevliga derbyfajter. Sevilla knäppte lillebror Real Betis på näsan och då Getafe samtidigt förlorade har de vitröda nu ett fast grepp om en Champions League-plats. Truppen är i stort sett skadefri och då är det givetvis en fin elva de kan ställa på benen. Här blir dock gästerna lite väl högt värderade. Levante kommer från en oavgjord tillställning mot stadsrivalen Valencia och var väl så bra då. Roger Martí blev utvisad då och får därmed se denna match från sidan om, men Levante har ändå en stabil samling spelare som kan orsaka trubbel för Sevilla. Fyll på med så många tecken som plånboken tillåter.

5. Real Betis – Granada 1

Real Betis åkte alltså på däng mot Sevilla och det var ingen vidare insats från de grönvita. Något oväntat satt pjäser som Guardado, Carvalho och Joaquin på bänken då och det är samtliga lirare som bör vara högaktuella för en startplats här. Värdarna var garanterat inte nöjda med sin prestation mot Sevilla och bör komma ut som ett helt annat lag nu. Granada tog å sin sida en mycket fin trepoängare mot Getafe men får nu klara sig utan avstängda Herrera samtidigt som skadelistan ser tung ut. Detta bör bli en övermäktig uppgift för gästerna. Ettan lämnas ensam.

6. Marítimo – Gil Vicente 1

Vi förflyttar oss till den portugisiska ligan där Marítimo inte alls fått med sig de poäng de förtjänat i omstarten av Primeira Liga. Laget från Madeira dominerade mötet mot Setúbal för elva dagar sedan fullständigt men fick nöja sig med en poäng efter ett sent kvitteringsmål i baken. I den senaste omgången blev det en knapp 0-1-torsk mot storlaget Porto. Enklare motstånd nu. Gil Vicente har startat om med två raka förluster och kommer få jobba hårt i Funchal. Samtidigt har gästerna vunnit de två senaste inbördes mötena. Ettan är en given utgång, men det är heller inte fel att gardera.

7. Silkeborg – Odense 2

Den danska ligan har nått fram till sin andra fas där serien har delats upp i en mästerskapsgrupp och en nedflyttningsserie. De två lag som möts på JYSK Park under måndagen hör hemma i den senare kategorin. Odense satsar dock på att ta sig till Europa League-playoff och kapaciteten för det finns definitivt. Närmast kommer de från en 3-1-seger mot Esbjerg där allt fungerade den första halvleken. Tidigare hammarbyaren Sander Svendsen stod för en balja då och kommer vara ett hot även mot Silkeborg. Värdarna har bara vunnit en tävlingsmatch sedan åttonde december, men har triumferat i två av de tre senaste inbördes på denna arena. Tvåan är en klar utgång, finns det resurser kvar i börsen är det dock inte fel att gardera med ettan.

8. Sivasspor – Denizlispor X

Sivasspor har stått för en stark säsong i turkiska högstaligan så långt. Vid seger här tar de klivet upp på tredje plats och tipparna verkar tro att det är en barnlek för målkungen Yatabaré och de andra i hemmalaget att ta en trea mot Denizlispor. Så enkelt är det dock inte i den jämna turkiska serien. Gästerna avslutade fint innan uppehållet med sju pinnar på tre matcher, poängtappet kom borta mot Fenerbahce. I laget finns välmeriterade lirare som Hugo Rodallega och Ogenyi Onazi. Detta blir tuffare än vad streckningen påvisar och skrällen till höger ser riktigt mumsig ut.

Till Topptipset

Speltips & spelförslag – 36 rader

  1. Malmö FF – Mjällby 1×2
  2. Falkenberg – Häcken x2
  3. Helsingborg – Varberg 1
  4. Levante – Sevilla 1×2
  5. Real Betis – Granada 1
  6. Marítimo – Gil Vicente 1
  7. Silkeborg – Odense 2
  8. Sivasspor – Denizlispor x2

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Malmö FF – Mjällby 1×2
  2. Falkenberg – Häcken x2
  3. Helsingborg – Varberg 1
  4. Levante – Sevilla 1×2
  5. Real Betis – Granada 1
  6. Marítimo – Gil Vicente 1x
  7. Silkeborg – Odense 12
  8. Sivasspor – Denizlispor 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 15 juni, 2020